Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elolvasnátok? Nem birom h...

Elolvasnátok? Nem birom h átirni a kérdést?

Figyelt kérdés

Milyen babakocsitok van, az utazást hogy birjátok megoldani? Milyen élményekkel (jó/rossz) "gazdagodtatok" az utazásaitok során?

ELköltöztünk egy kis faluba, és csak volán busz van, amivel be tudunk járni városba. Hát ma volt az eslő egyedüli utunk (apa nélkül). Mit ne mondjak borzasztó volt! A jegyet csak ugy tudtam megvenni ha ott hagytam a gyereket a kettes ajtóba, csuklóssal jöttünk haza, sehol máshol nem volt hely csak a csukló részbe...senki tőlünk el nem fért! A fel és le szállás jó lenne ha mindig alacsony padlós jönne de nem mindig jár az! Szóval borzasztó...Ti hogy birjátok megoldani? Hova álltok/ültök? Milyen babakocsitok van? Jó lenne a hordozó kendő is, de már nem birom a 9 kilóját cipelni, arról nem is beszélve hogy nagyon meleg van...

2011. máj. 24. 16:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Én nem megyek sehova busszal. Ha dolgom van, megkérem a páromat, hogy hagyja itthon az autót, és menjen ő busszal. Hát, ez nem nagyon szokott neki tetszeni, de ez van. Le a kalappal az előtt, aki pici gyerekkel buszozik.
2011. máj. 24. 16:45
 2/14 Adnil25 ***** válasza:

Szia. Milyen babakocsitok van?

Szerintem szerezzél be egy könnyű esernyőkocsit. Azzal könnyebben fel tudsz szállni a nem alacsonypadlós buszra is.

Én csak 3-szor utaztam buszon a babámmal a 13 hónap alatt...hát inkább lesétáltam azt a 5-6 km-t mamához meg vissza, mint hogy mégegyszer buszra szálltam. A jegyet én is úgy tudtam csak megvenni hogy otthagytam a babámat, ráadásul már el is indult a busz, szóval....majd meg állt a szívem. Aztán volt olyan busz is ahol mind a két oldalon dupla üléssor volt, így még a kicsi babakocsi sem fért el a két üléssor között, csak a középső ajtónál, persze akkor meg előre hátra kellett tologatnom, hogy le tudjanak szállni tőlünk (persze a buszmegállóban alacsonypadlósként volt feltüntetve az a járat)

Meg volt olyan, hogy fél úton le kellett száljak, mert aki segített nekem felvinni a buszra a babakocsit az addig ment, és a buszsoffőr(aki még fiatalabb is volt mint én (25))nem volt hajlandó a s*ggét felemelni és segíteni....szóval ez az a 3 alkalom....

azóta már biciklizünkk és százszor kényelmesebben jutunk el bárhová. Igaz hiányzik még a kosár a bicikliről és így kicsi hátizsákkal tudok csak menni, de még ez is 1000-szer jobb, mint a buszozás.

2011. máj. 24. 16:52
 3/14 Adnil25 ***** válasza:

ja, nekük

[link]

azután meg:

[link]

most ilyet szeretnék:

[link]

2011. máj. 24. 16:58
 4/14 anonim ***** válasza:

Nekünk Stokke Xpolynk van...azzal milyen lenne buszozni :D

2 autónk van,de volt már olyan,hogy az enyém szervizben volt,a párom meg elvitte az övét és mivel kertvárosban élünk elég nagy séta lett volna.Akkor megvártam,amíg a párom hazajött délután és elmentem az Ő kocsijával.

Azt nem lehet megoldani,hogy vegyél egy könnyebb sport babakocsit?Mennyi idős a pici?

Hordozókendőben nem tudod vinni?

2011. máj. 24. 16:59
 5/14 A kérdező kommentje:
Régi Graco mirage babakocsink van, sport ez csak egy kicsit nagy:)! SZeretnék venni nagyon egy másikat, de most hogy költöztünk nem birunk még erre is áldozni, ámbár már nagyon régóta szeretnék egy újat venni! 7 és fél hónapos és mint irtam van kendőnk de nem birom már cipelni benne nagyon nehéz, meg ebben a melegben...még jobban izzadna ő is!
2011. máj. 24. 17:20
 6/14 A kérdező kommentje:
Autó csak egy van, az is már elég rég szerelőnél. Párom későn ér haza, olyankor már nem lehet sehova ügyet intézni. Ez is csak 6 7 km nem vészes csak az a baj hogy autóúton nem szivesen gyalogolnék babakocsival:)!
2011. máj. 24. 17:23
 7/14 anonim ***** válasza:
Én amikor megpróbáltam a testvéremmel levinni a baba kocsit akkor eldöntöttem soha többé. Vettem egy kendőt és azzal közlekedünk. Ráadásul mi a harmadikon lakunk és mire levinném, meg felcipelem. Sokat szoktunk BKVni és ott sem tudnák rendesen közlekedni.
2011. máj. 24. 17:36
 8/14 kisnita ***** válasza:

Szia!

Ilyen baba kocsink van: [link]

És ilyen: [link]

Télen a naggyal megyünk, nem kényelmes de ha muszáj akkor muszáj. Jó időben a kicsivel megyünk. Az én fiam már 22 hónapos 10 kg körül van + ha telepakolom a nagy kocsit jó sok cuccal minimum 35 kg így összesen, de inkább több. Legtöbbször senki nem segít a buszon, de már megszoktam. Akkor jó mikor alacsony padlós jön akkor csak fel kell tolni. Mikor "lépcsős" jön akkor nagy lendület és fent vagyunk. Elférni nem nagyon lehet... A nagyot nem szoktam összecsukni mert felesleges, ugyan annyi helyet foglal csukva is. A kicsit összecsukom, be rakom magam mellé a gyerek meg az ölemben. Mi is 7 km-re lakunk a várostól. 1x már mentünk be gyalog is mert lekéstük a buszt és időre kellett mennem, hát a hegyen kifelé nem volt egyszerű babakocsival...:S Járda az összesen kb 200 méter van a faluban az iskola előtt. Hát ez sajnos ilyen. :S

Mi még azt sem tudjuk megtenni hogy kocsival menjünk néha mert nincs autónk. Mindenért én járok be a városba a gyerekkel mert a párom nem tud vásárolni.

Sajnos itt nálunk minden drága, a CBA-ban szoktak lenni akciók, de nagyrészt drága ezért kell a városba mennünk kajáért. Ha ide megyünk boltba akkor csak a triciklivel megyünk nyáron, télen meg a nagy babakocsival. Jövőre már remélem nem kell használnunk és tud jönni normális tempóban mellettem a kisfiam, mert most még nagyon lassan haladunk ezért nem viszem gyalog vásárolni.

2011. máj. 24. 18:28
 9/14 kisnita ***** válasza:

Ja és még valami. A jegy az nálunk úgy megy, hogy a rendesebb sofőr kinyitja hátul, felszállunk és előre megyek jegyért. Hazafelé már úgy szokott lenni, hogy nem nyitja ki hiába szólok, csak mikor már mindenki felszállt akkor nyitja ki, de előtte fel kell szállnom elől megvenni a jegyet, addig a gyerek lent marad. Ezzel csak az a baj, hogy mire feljut a babakocsi már régen beállt a sok bunkó paraszt a babakocsinak fenntartott helyre. És ha netán be akarok állni vele és szólok, hogy menjenek odébb még nekik áll feljebb. :S Akkor az igazán jó mikor pici sárga busz jön mert azon az ülések közé be sem fér a kocsi, beragadunk a középső ajtóhoz, én a lépcsőn állok, ha valaki hátra akar menni akkor le jön hozzám a lépcsőre és úgy kerüli meg a kocsit, nekem meg ég a pofám, hogy kényelmetlenséget okozok másoknak, közben meg nem is én tehetek róla ha jobban megnézzük. :S

Próbálom ritkítani a buszozást és egyre többször viszem a fiam babakocsi nélkül a buszon, hogy szokja, de mikor sokat kell vásárolnom kell a kocsi mert nekem is csak két kezem van, nem tudom egyszerre a 4-5 szatyrot is fogni meg a gyerek kezét is :S

2011. máj. 24. 18:35
 10/14 anonim ***** válasza:
0%

nem buszozok...

egyszer megtettem, könnyű, 6 kilós a kocsink + gyerkőc 11+ csomagok, szóval egy olyan 20 kiló. magas padlós busz, próbáltam feltenni a magas buszra, majd becsináltam, 2 percig szenvedtem, persze a busz tömve és tátott szájjal néztek ahogy szenvedek. itt mondtam, hogy köszi én kihagyom az élményeket, szerencsére pesten lakunk így sok minden a közelben van. ha meg olyan, hétvégén, férjem autóval elvisz minket

2011. máj. 24. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!