1hetes babámmal kapcsolatban néhány kérdést megtudtok válaszolni?
1._a kis kézfeje mindig hideg,rendesen felvan öltöztetve,a lába nem hideg csak a keze.szinte mindig.
2._fenn van napközben két etetés között ,akár 1,5órát is, de nem sír, elkapálódzik,nézelődik.nem kell altatni,egyszercsak magától elalszik.
3._7x eszik 70-80ml-t, kb.fele anyatej/tápszer arányban.
ma este kicsit zöldes volt a kakija,ez a védőnő szerint a túletetés jele.tényleg?
ugye nincs baj a picimmel?
1.2.3.-nál nem tudom mi a kérdés :)
a zöld kaki lehet a tápszertől, többféle tápszer van aminek a dobozán is rajta van
mi a kérdés?
1.hát,hogy miért hideg mindig a keze?
2.normális-e,hogy fenn van és nem sír?észre se veszem úgy elalszik.
1: a baba vérkeringése még gyenge, a testhőt (így a lázat is) a nyakánál kell megnézni - ha lázas, a nyakánál meleg, ha fázik, a nyakánál hideg. Ne aggódj, ha csak a kezecskéje hideg.
2: minden baba más, ha nem sír, nincs baja.
3: A szakirodalom szerint optimálisan az elfogyasztott anyatej mennyisége naponta 150-170 ml/testsúly kg. Pl.: egy 3000 g-os babának napi adagja 450 ml körül van. A 450 ml-t elosztjuk az étkezések számával, akkor megkapjuk az egyszeri adagot. Így ki tudod számolni, hogy túleteted-e vagy sem. A tápszertől tényleg lehet zöldes a kakija!
1 ahogy hízik, ez úgy fog elmúlni, nekem nyári gyerekeim vannak, de 30 fokban is hideg volt a kezük, de úgy egy hét után már múlt azért.
2 elképesztő, örülj neki
3 nekem csak anyatejes babámnak is zöldes és nagyon híg volt az elején vagy 2 hétig, sem a doki sem a védőnő nem foglalkozott vele
1. normális a hideg kézfej,ne aggódj.
2. az hogy nem sír, azt jelenti, hogy jól érzi magát, tele a pocak, nem fázik, nincs melege,stb, tehát minden rendben.Ez így tökéletes. :)
3. a védőnőd egy marha, már ne is haragudj. A zöld kaki a tápszertől van. Lehet, hogy azért mondta, hogy a túletetés jele, mert azt szeretné, hogy ne adj neki tápszert, hanem csak szoptasd. De akkor mondja azt....
1. Normális.
2. Nagyon jó.
3. Több helyen olvastam, hogy amíg egy baba csak anyatejet vagy tápszert eszik, a kaki színe a mustársárgától a zöldesbarnáig mindenféle színű lehet, főleg az első hetekben, amikor a szervezetének még hozzá kell szoknia a tej megemésztéséhez. Én emiatt nem aggódnék.
A mennyiség szerintem megfelelő, főleg így, hogy nem sír éhesen egész nap. Túletetni nem tudod, hadd egyen, amennyi belefér (nekünk a doki ezen az állásponton volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!