Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egyedül mered hagyni a gyereked?

Egyedül mered hagyni a gyereked?

Figyelt kérdés
mondjuk mig elmensz a boltba kb. 10-15 percig?
2011. máj. 23. 10:38
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
64%

Nem, ha wcr-re megyek, már oda is jön velem. Mindenhova követ. Igaz olyan van, hogy kint vagyok az udvaron, míg ő alszik.

Igen az ördög soha sem alszik. Ha ki kell szaladjak 5-10 percre az udvarra vagy jön velem, vagy belerakom a kiságyba/járókába.

2011. máj. 23. 10:51
 12/35 anonim ***** válasza:
55%
Attól függ mennyi idős. A lányom 7 éves, őt egyedül hagyom ha 10-20 percre megyek el tényleg, pl. boltba valamiért. Pontosan tudja, hogy olyankor nem csinálhat semmit, ülhet a kanapén, és nézheti a mesét, de fel sem állhat. Soha nem is volt baj. A kisebb 3,5 éves, soha nem hagytam magára. 6 év alatti gyereket biztosan nem, egy percre sem, utána is csak akkor, ha megbízható!
2011. máj. 23. 10:52
 13/35 anonim ***** válasza:
95%

Nem!

15 hónapos a fiam, és úgy is képes bajba sodorni magát, hogy ott ülök tőle 2 m-re...

2011. máj. 23. 10:56
 14/35 anonim ***** válasza:
55%
A nagy 5 éves. Csak arra a 2-3 percre, amíg átszaladok valamiért a szomszédban lakó szüleimhez. De mindig szólok, hogy hova megyek, miért megyek, addig mit csináljon (tehát, hogy legyen fogalma, hogy kb. meddig maradok), de ezek tényleg csak 2-3 perces átszaladások.
2011. máj. 23. 10:57
 15/35 anonim ***** válasza:
65%
10:46-os vagyok: azt nem is néztem, hogy milyen kategóriában írtad, kicsiként én se hagytam még csak addig se, amíg wc-re mentem. Amikor először egyedül hagytam azon a bizonyos téli délutánon, akkor már a nagy 6 éves volt a kicsi meg 4 és félálomban egy hosszú szánkózás után a meleg pléd alatt tévéztek, és a mama a telefonban ott hallgatózott kihangosítva, és még így is meghalni készültem, míg visszaértem.
2011. máj. 23. 10:57
 16/35 anonim ***** válasza:
92%

4 gyerekem van, a legnagyobb 8,5 éves.Őt már egyedül merem hagyni-nem órákra,de ha valahova el kell szaladnom,annyi időre igen-,de csak őt egyedül,tehát a kisebbeket nem bízom rá.Pedig sokszor egyszerűbb lett volna,mert bizony nem egyszer volt,h hazaértünk pl a boltból,és akkor jutott eszembe,h valamit elfelejtettem,és akkor újra felállt a karaván,és öten mentünk egy tejért.:))

Bármi történhet,most volt az az eset ahol a kislányt annyi időre hagyta egyedül az anyukája amíg a házban! lévő irodába lement,és kigyulladt a ház, a kislány meghalt.Hány olyan eset volt,amikor a kis időre egyedül hagyott gyerek kiesett az ablakon,bennégett a lakásban,füstmérgezést kapott,...Soha nem tudnám megbocsájtani magamnak,ha ilyesmi történne velük azért,mert egyszerűbbnek érzetem egyedül hagyni őket.

2011. máj. 23. 13:27
 17/35 Tinker Bell ***** válasza:
92%

Tessék, itt a példa. Anya tereget, a kétéves gyerek ott van mellette. Anya annyira megy be, hogy kivegye a mosógépből a következő adagot, ami egy perc és kész is a baj, beesett a kútba a kisgyerek. Azt hiszem nem kell folytassam. Éppen most megy a híradóban.

Ez egy perc volt, akkor vajon 10-15 perc alatt mi történhet?

2011. máj. 23. 18:39
 18/35 anonim ***** válasza:
65%

Azt gondolom,hogy ahol veszély forrás van,ott a szülő valóban nem hagyhatja egy percre sem magára a gyermeket,legyen az egy éves,vagy 5.

De ahol nincs hasonlónak kitéve a gyermek: gondosan elzárva az éles,szúrós tárgyak,megfelelő módon lefedve az akna... és ismeri a gyereket annyira,hogy tudja,hogy ha pl beszalad egy csipeszért,akkor kint maradhat a gyermek.

Én nyugodt szívvel hagyom bent a gyereket,míg kiviszem a szemetet. Vagy míg játszanak a homokban,és én beszaladok wc-re. Mert kint semmi nincs amivel megsérülhetnének, a kapun meg csak az jön be,akinek kulcsa van,a gyerek meg nem tudja kinyitni,mert fent be van akasztva.

Nekem nyugodt gyerekeim vannak,így bár itthon nem maradnak soha maguk,még egy percre sem,de amikor arról van szó,hogy ki kell valamiért mennem az udvarra pár percre,akkor elvannak maguk: játszanak. Persze tudják,hogy csak ki megyek,és hogy miért.

2 és 4 éves lányok anyukája.

2011. máj. 23. 18:50
 19/35 anonim ***** válasza:
31%

Persze több időre is!

Igaz 20 éves. A tiéd mennyi?

2011. máj. 26. 10:47
 20/35 anonim ***** válasza:
31%

Én betettem a kicsit a kiságyba és elmentem vécére. Ahogy ülök a vécén, a vécé előtt mintha a kicsi hangját hallottam volna (akkor volt a kicsi 1 éves a nagy 3) Kérdezem a nagyot, te, nem a Zalán van itt?És mondta nagy büszkén, dehogynem, én bukfenceztettem ki a kiságyból. Hát meghűlt az ereimben a vér. Vécére meg mennem kellett és pár perc volt az egész.

Mondjuk egyébként nem féltem őket, mertha 24 órán keresztül mindig figyelek rájuk, akkor is megtörténhet a baj, meg ha magukra hagyom őket akkor is lehet semmi baj nem történik, felnőnek lila folt nélkül is. Úgyhogy én nem stresszelem magam. Végezni kell a dolgomat és a sorsra bízom magunkat. Mennyi van megírva a gyerekeimnek. úgysem befolyásolhatom.

Történnek olyan szerencsétlen balesetek, ami nem lehet véletlen. Múltkor volt, egy pár hónapos talált a földön valami aprócska akármit, bekapta és a tüdejébe ment, azonnal megfulladt. A többség szerintem azt sem veszi észre hogy lenyelt valamit a gyerek, de ha igen, még akkor is nagyobb valószínűséggel kijön ahogy bement. És felajánlották a szerveit. Az apuka mondta, megkérdezte magától mi végre jött világra ilyen rövid időre és miért ilyen szerencsétlenül végezte. És arra jutott, hogy azért, hogy megmentsen 5 másik gyereket. Én ebben hiszek, nem tudjuk mi dolgunk a földön és megakadályozni úgysem tudjuk a sorsunk alakulását.

Van ismerősőm, akinek elmondása szerint minden évben van egy súlyos autóbalesete, van aki egy kevésbé súlyos, elsőt sem él túl vagy maradandó károsodást szenved.

2011. máj. 26. 10:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!