Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egyedül mered hagyni a gyereked?

Egyedül mered hagyni a gyereked?

Figyelt kérdés
mondjuk mig elmensz a boltba kb. 10-15 percig?
2011. máj. 23. 10:38
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
97%

NEM!!!

A legkisebbem most 7 éves, de még őt sem.

Egyszer itthon voltam, elszaladtam az egyik gyerkőcért az iskolába (kb. negyed óra oda-vissza).

Mire odaértem a sulihoz, megszólalt a riasztó a háznál.

Valaki meglátta, hogy elmegyek, befeszítette a hátsó ajtót és bejött.

Bele se merek gondolni, hogy mi lett volna, ha itthon van az egyik gyerek ...

2011. máj. 23. 10:42
 2/35 anonim ***** válasza:
29%
Igen. Elég nagy hozzá.
2011. máj. 23. 10:42
 3/35 anonim ***** válasza:
97%
Dehogy! Sosem hagynám csak úgy ott a lakásban. Meg sem fordult a fejemben ilyen! Ha fent van, akkor bármi történhet vele, még ha járókába rakod akkor is, vagy csak egyedül van és sírni kezd és megrémül, hogy merre vagy, ha pedig alszik és nem tud senkit hívni ha felébred, akkor ugyan ez a helyzet! És nem is tudod kiszámítani, hogy mennyit leszel távol!
2011. máj. 23. 10:43
 4/35 anonim ***** válasza:
97%

Nem hagyom őt egyedül.

Max. ha wc-re megyek, de akkor is a járókában van.

5/35 anonim ***** válasza:
97%
Gyermekeim 6 és 3 évesek és a kicsi 5 hónapos, még soha nem hagytam a nagyot sem egyedül. Pár másodperc alatt megvan a baj... 2 éve egy ismerős anyuka otthagyta a 2 és 5 éves gyerekeit, míg elszaladt a boltba. Nem tudni, hogyan, de kigyulladt a függöny, mire hazaért, lángokban állt a lakás, a két kicsi füstmérgezést kapott. Nem tudták őket megmenteni. Az anyuka öngyilkos lett...
 6/35 anonim ***** válasza:
70%

Egyszer megtettem,azóta nem hagytam egyedül őket,ha a kapun kívülre mentem.

Mikor fiatal anyuka voltam (20 éves) és a kicsi még reggel aludt a kiságyban (kb 1-2 hónapos volt) akkor elszaladtam 1x a boltba tejért (reggel kell menni,mert akkor van friss-házi tej),akkor kishíján elütött egy siető autós.

Mivel a nagyobb 4 éves,a kicsi 2 lesz,így őket ha ki kell mennem az udvarra,akkor bent egyedül hagyom. De ha boltba kell menni,akkor ha alszanak is,megvárom míg felébrednek.

Üdv:2gyermekes,24hkm.

2011. máj. 23. 10:44
 7/35 Tinker Bell ***** válasza:
95%

Eszembe sem jutna otthon hagyni egyedül. Át kell arra a pár percre hívni a szomszédot, vagy bevásárlólistával elmenni boltba és akkor nem kell kiszaladni semmiért.

Sem pár hónapos korában nem hagynám magára, mert annyi idő alatt ha elkezd sírni, akkor teljesen kikészül, hogy nem vagyok ott. Később azért nem mert már tud járni és akármilyen baleset megtörténhet, ha már izeg mozog.

Ha már idősebb, iskolába jár, akkor már otthon lehet hagyni, persze akkor is meg kell neki tanítani az alapvető szabályokat, hogy mihez nem nyúlunk.

2011. máj. 23. 10:45
 8/35 anonim ***** válasza:
96%
nem(2 és fél éves)
2011. máj. 23. 10:45
 9/35 anonim ***** válasza:
37%
Csak ha megbízható, de még úgy is bennem van a frász, mert az ördög nem alszik. Soha nem szerettem őket egyedül hagyni, de úgy hozta egyszer a sors, hogy el kellett szaladnom a parkírozóba egy csomagért, és nem tudtam magammal vinni őket, mert zuhogott a hó, hát egész 20 perc alatt a frász kerülgetett. A csomaggal a kezemben rohantam haza. Azóta már egy kicsit könnyebben szaladok át a boltba, de mindig ellenőrzöm, hogy be van e zárva az ablak, hogy minden el van e oltva enni inni kapnak, hogy ne kelljen felállniuk. Hála istennek jó gyerekek, úgyhogy ki se mozdulnak a szobából, amíg haza nem érek, de persze ez sincs még 15 perc se.
2011. máj. 23. 10:46
 10/35 anonim ***** válasza:
95%

Ez elég tág fogalom így.

- attól függ, mennyi idős (mivel babák témakörben tetted fel a kérdést, így a válaszom: határozott NEM!!!)

- attól is függ, hová mész (én pl. a kertbe kimegyek bébiőrrel, amíg a gyerek alszik bent az ágyában, és ha a bolt a szomszédban lenne, oda is el mernék menni bébiőrrel, ha alszik)

- de full egyedül hagyni, boltba elmenni vásárolni, szerintem felelőtlenség.

2011. máj. 23. 10:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!