Ha kis súlyú 1 évesen a babátok vinnetek kellett valamilyen vizsgálatra?
Semmi gond nincs vele csak annyi,hogy nem akar enni mindenből csak 5-6 kanállal eszik aztán fújja ki!Laborba megyünk majd, máshová vittétek?El voltatok ti is keseredve?
Most 8 kg.
Az én fiam 1 éves státusz előtt két héttel volt 7940 gramm. 2600 grammal született.
Azt mondta a védőnő, hogy "ez még belefér"! Most 15 hónapos, és egy hete volt 8770 gramm, tehát 3 hónap alatt majdnem egy kilót hízott. Meg is dicsérték, hogy szépen elkezdte összeszedni magát!
Lényeg, nekünk nem kellett sehova mennünk a kis súlya miatt. mondjuk az én fiam evett is rendesen! Soha nem volt baj az étvágyával. Csak éppen hamarabb született egy hónappal, és kicsit lassabban hízik, mint az átlag.
De teljesen kiegyensúlyozott, vidám kisgyerek.
TE babád mennyivel született?
1 évesen a lányom anno 8200g volt
mivel rendkívül hamar elkezdett mozogni mindig csak a minimumot hízta meg mert egyszerűen lemozogta (9,5 hónaposan kezdett el járni)
egyszer kérdeztem meg a dokit h nem e kellene egy kivizsgálás azt mondta nem kell de ha megnyugtató a számomra akkor vigyem el gasztroenterológushoz
elmentem kikérdezett és megnézte a gyereket és azt mondta nyugi semmi baja nincs, a táplálkozása jó (50%-ban anyatejet kapott még) a mozgása jó és h ilyen alkatot örökölt ezen meg nem tudok változtatni úgysem
most 9 éves 3ikos csupa izom, mozgás a gyerek, 28kg és 129cm
a legkisebb az osztályban de tornaórán kenderbe veri a fiúkat bármiben :DD
szóval nem kell kitenni a gyereket felesleges vizsgálatoknak
akkor semmi baj nincs
max annyi h örökmozgó a kicsike :-)))
Hát én bizony vittem, mégpedig pont azért, amit te is leírtál, hogy nem éhes a gyerek. Engem is nyugtatgatott a védőnő, a gyerekorvos, de éreztem, hogy nem stimmel valami. Gasztroenterológushoz folyamodtunk, ahol kiderült, hogy a gyereknek felszívódási zavara van, 10x-es a kreatin szintje 40x-es helyett, és allergiás a szójára. Az éretlen bélrendszer veleszületett, lassan javult is volna magától, de az allergia visszarontotta. Semmi más tünete nem volt, mint a lassú súlygyarapodás, és az étvágytalanság.
Most 2 hónapja kapja az emésztőenzimeket, és 80 dkg-ot hízott. Szerencsére 1-2 év alatt túl lesz mindkét problémán. De a doki szerint komoly elmaradást is okozhatott volna, ha nem kezdjük kezelni és diétáztatni.
Mindezzel nem azt akarom mondani, hogy nálatok is baj van, de a lehetőséget nem szabad elvetni, érdemes szakemberhez fordulni.
Hát ha ilyen nagy súllyal született, akkor tényleg én is utána járnék.
Az én fiam is 2950 grammal született, 1 évesen pont 8 kg volt, 18 hónaposan 9,5 kg. Ő is örökmozgó, hamar kezdett minden mozgást, de azért eszik is rendesen.
De a te babád nagy súllyal született, lehet, tényleg semmi baja, de azért inkább több orvos erősítse ezt meg.
1. vagyok
Születési súlyához szerintem kicsit többet kellett volna híznia. Így azt mondom nem árt az a labor, és esetleg egy gasztroenterológus!
1 éves korára még meg sem duplázta a születési súlyát! Ezt általában fél éves, max 7-8 hónapos korukra produkálják a babák!
Mivel mozgékony, vidám gyerkőc, biztos nincs komoly baj, de jobb ha ezt orvos is igazolja. És legalább Te is megnyugszol, ha nincs semmi baj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!