Kinek van igaza döntsd el nekem vagy anyosnak?
Csak azt tudom mondani, hogy nekem az lenne az első, hogy a gyermekem kapjon enni, legyen játéka, ruhája, utána be legyen fizetve minden számla, és ha még marad, akkor jönnénk mi felnőttek. (Még száraz kenyér-víz árán is).
Szóval a számlákat is fizetni kell!
A gyermekvédelmi törvény kimondja, hogy a szülő a saját tartása rovására is köteles a kiskorú gyermekéről gondoskodni, de ez nem csak az ételét és a ruháját jelenti, hanem a megfelelő lakhatást is (villany, víz, fűtésszezonban a fűtés).
Én nem engedném meg a férjemnek, hogy lébecoljon, tudom, hogy azon a környéken nehéz munkát találni, de akkor is lépni kell valamit.
Vagy költözni családostul (mi ezt tettük), vagy a párodnak messzebb munkát vállalni.
Ha akar, fog találni valamit!
Sokan így csinálják és megélnek. Persze annak is van hátránya, ha az apa ritkán jár haza, de valami kompromisszumot muszáj kötni.
Jó lenne az anyagi függést is megszüntetni idővel, ahogy rendeződnek a dolgok!
Mindkettőtöknek igaza van, mert enni kell és a férjed orrára kellene koppintani, amiért ilyen helyzetbe hoz.
Gondolom a számlákat fizetgeted, de nem határidőre.
Hidd el sokan vannak ezzel így :(, dolgoztam a villanyoséknak :). Június 1-től sajnos a kormány rendeletére 60 -ra mennek kikapcsolni, úgyhogy figyelj rá.
Amúgy mi is Hajdú Biharban lakunk (férjem villanyszerelő) és februárba kirúgták a melóhelyről, ahonnan nem kapta meg a teljes fizut. Gondolhatod boldogok vagyunk tőle :(, de vasárnap csak úgy kirúgták és szerdán már ment egy melóhelyre megbeszélésre és fel is vették, pedig fűtéssel foglalkoznak, ő meg ugye villanyszerelő. Sőt a cég nem is akart, csak debrecenit felvenni, mi meg 20 km-el arrébb lakunk (2 éve költöztünk ide, előtte Debrecenbe laktunk).
1 hónap próbaidőt kapott, a 2. hónapban emelték is a fizuját meg a fele benzinpénzét is fizetik.
Ezt azért meséld el a párodnak, mert ok, hogy mindenhol zengik a nincs állás, de azért ez nem 100%-ig igaz.
Ja és 2 helyre is hívták utána még, miután ezt az állást megkapta, ill. egy nagy céghez (nem szeretném írni a nevét) beadta az önéletrajzát abban a 2-3 napban, oda meg múlt héten hívták be. Bement kíváncsiságból, de itt jobb a pénz.
Parancsolj rá a férjedre, mert nem lesz jó vége.
Minden jót nektek és kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!