Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy szoljak anyosnak, hogy...

Hogy szoljak anyosnak, hogy jo lenne ha kezet mosna WC utan?

Figyelt kérdés
Legalabb amikor nalunk van ha mar otthon nem,vagy legalabb a kislanyom miatt ha mar maga miatt nem,Nagyon merges vagyok ra!!! kislanyom 11 hos,de a szuletese ota el turom h a mosatlan kezevel er az arcahoz,vagy a szajaba tesz vmit,ilyenkor szettudnek robbanni,mert szolni nem merek nehogy mèg o èrezze magat kellemetlenul.. Mit tanacsoltok? irjam ki a Wc folè h tessek kezet mosni,vagy? Ja es tuti h nem mos kezet mert hallom h lehuzza a WC-t es maris nyilik az ajto.. gusztustalan!! foleg h utana meg tapizza a kicsit..
2009. dec. 9. 14:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Írd rá egy nagy lapra, hogy ugye ALAPOSAN SZAPPANNAL megmostad a kezedet? Köszönöm szépen! És írd alá a gyereked nevét és ragassz oda egy színes cuki fotót! Tedd az ajtóra belülről szemmagasságba! Hátha észbe kap anélkül, hogy megsértődhetne. Így nincs személyes konfrontálódás. Ha netán rákérdezne, mondd, hogy azért tetted ki, mert van, aki elfeledkezik erről, pedig ez nagyon nem higiénikus. És kész.
2009. dec. 9. 14:52
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez jó ötlet!!! Papírlap: "Kedves használó! Ugye mindig kezet mosol az érdekemben?" Baba neve. Sztem ez hatásos.
2009. dec. 9. 14:54
 3/12 anonim ***** válasza:
91%

Szia!

Én úgy szoktam, hogy a fürdőben két fajta folyékony szappan van, van egy normál, meg egy antibakteriális. Amikor valaki belép a lakésba, megkérem, hogy ne a normállal, hanem az antibakteriálissal mosson kezet.Így nem sértődik meg senki, mert nem arra kérem, hogy mosson kezet azt feltételezve, hogy nem akar, csak arra kérem, hogy melyikkel.Próbáld ki, szerintem egy plussz szappant megér.

2009. dec. 9. 15:01
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
húúú15:01-es de jó ötletet adtál. az én anyósom: megyek kezet mosni...és mitcsinál? 1 mp-re bedugja a kezét a hidegvíz alá, semmi szappan, semmi egyéb. csak 1 mp hidegvíz. apósom detto,de a párom is képtelen a kézmosásra, pedig rongyosra pofázom a számat miatta...
2009. dec. 9. 15:05
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

nálunk is két fajta szappan van, pont, mint a 15:01-es hozzászólónál is. de én ettől függetlenül is mindig szólók az érkező rokonságnak, hogy "kézmosást nem elfelejteni"

Igaz, ezt érkezéskor és nem a wc után, mert nálunk kezet mosnak utána.

De szerintem ne Te érezd magad kényelmetlenül, nyugodtan szólj! Én ezt mondanám, ha kijön a wc-ből anyósod:

"a fránya járvány miatt most duplán fontos a kézmosás"

Így nem azt érzi, hogy rászólsz, hogy mosson kezet, hanem a betegség miatt, nehogy elkapjon valamit a babád.

(csak zárójelben, nem megbántásként, de nagyon durva, hogy egy felnőtt embernek ezt mondani kell...)

4 hónapos anyuka

2009. dec. 9. 15:25
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Szólj, hoyg "tettem ki tiszta törölközőt, abba tessék törölni a kezét!"
2009. dec. 9. 15:27
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
nálunk csak a clarasept van, ami fertőtlenít és én megtanítottam a családot kezet mosni. Pláne ebben a virusos időszakban nagyon fontos. Szerintem ne gondolkozz sokat. Tiszta szóbol ért az ember: X néni! szeretném kérni, hogy mielőtt megfogod a babát, moss kezet. Addig nem adom oda. Ne legyél tiszteletlen vele, de érezze, hogy nincs választási lehetősége. Határozzottan de kedvesen mondd meg, hogy félted. Max hüléynek néz és azt mondja, hogy ennyi kell a gyereknek, meg hogy mi is felnőttünk, pedig nem mostak kezet, de ne hagyd magad. A gyerekedről van szó és ebből ne engedj!
2009. dec. 9. 15:30
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Már régen szólnod kellett volna és szerintem egy az egyben mond meg és kész. Én a doktornőre is simán rászólok hogy mosson kezet. A gyermekem érdeke.
2009. dec. 9. 15:31
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi hogy ezt írom, de aki ennyire igénytelen, hogy wc után nem mos kezet, nem hogy otthon, de még az unokáját is úgy fogdossa utána, annak hiába akasztasz ki bármit! Kerek perec mond meg neki, a gyermeked egészsége fontosabb, mint hogy megsértődik. Úgyis megbékél.

Amúgy a tiszta törölköző még jó ötlet, de nem játszhatod el minden alkalommal.

2009. dec. 9. 15:51
 10/12 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, az is jó ha beszélsz a pároddal, hogy Ő kérje meg, ha nálatok van, wc után is mosson kezet. Mégis csak a fia és nem Te leszel a csúnya meny. De ha a párod nem lép, akkor Neked kell megmondani.
2009. dec. 9. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!