Hogy szoljak anyosnak, hogy jo lenne ha kezet mosna WC utan?
Szia!
Én úgy szoktam, hogy a fürdőben két fajta folyékony szappan van, van egy normál, meg egy antibakteriális. Amikor valaki belép a lakésba, megkérem, hogy ne a normállal, hanem az antibakteriálissal mosson kezet.Így nem sértődik meg senki, mert nem arra kérem, hogy mosson kezet azt feltételezve, hogy nem akar, csak arra kérem, hogy melyikkel.Próbáld ki, szerintem egy plussz szappant megér.
nálunk is két fajta szappan van, pont, mint a 15:01-es hozzászólónál is. de én ettől függetlenül is mindig szólók az érkező rokonságnak, hogy "kézmosást nem elfelejteni"
Igaz, ezt érkezéskor és nem a wc után, mert nálunk kezet mosnak utána.
De szerintem ne Te érezd magad kényelmetlenül, nyugodtan szólj! Én ezt mondanám, ha kijön a wc-ből anyósod:
"a fránya járvány miatt most duplán fontos a kézmosás"
Így nem azt érzi, hogy rászólsz, hogy mosson kezet, hanem a betegség miatt, nehogy elkapjon valamit a babád.
(csak zárójelben, nem megbántásként, de nagyon durva, hogy egy felnőtt embernek ezt mondani kell...)
4 hónapos anyuka
Bocsi hogy ezt írom, de aki ennyire igénytelen, hogy wc után nem mos kezet, nem hogy otthon, de még az unokáját is úgy fogdossa utána, annak hiába akasztasz ki bármit! Kerek perec mond meg neki, a gyermeked egészsége fontosabb, mint hogy megsértődik. Úgyis megbékél.
Amúgy a tiszta törölköző még jó ötlet, de nem játszhatod el minden alkalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!