Anyunak vagy anyósnak van igaza? Kire hallgatnátok? 23hónapos a kisfiam, anyós állandóan nyaggat, hogy mikor kakil vegyem le róla a pelust és ültessem bilire. Könyörgöm, moast tényleg jó lenne kakilás közben zavarni?
párom is épp ezt mondta ,mint te az utolsó mondatodban.
köszönöm a választ.
Egyetértek az előttem szólóval! A gyerekek akkor lesznek szobatiszták, amikor megérnek rá. Egy ismerős mondta - és szerintem nagyon igaz - hogy ha egy babát egyévesen elkezdenek bilire szoktatni, két és fél éves korára biztosan szobatiszta lesz. Az a baba, akit két éves kora után kezdenek erre tanítani, az is kb. két és fél évesen lesz szobatiszta. :-))
Amíg a babádat nem zavarja a kakis pelus, addig teljesen feleslegesen tennéd bilire, ráadásul komoly zavarokat okozhat - aminek később következményei lesznek!! - ha kakilás közben zargatva van szegény gyerek. Stresszelni fog miatta, ezért később esetleg direkt visszatartja majd a kakit, jöhetnek a hasfájások, székrekedéses problémák.... Gratulálok anyósod hülyeségéhet, még jó, hogy a párodnak azért sikerült szobatisztává válnia. :-D
Szia!
Anyukádnak adok igazat.
A mi babánk 13 hós kora óta ráül a bilire. Kétnaponta, mindig ugyanabban az időben volt széklete, jelezte, hogy valami készülődik és ráültettük a bilire. Azóta kakilás kizárólag bilire ülve megy. Pisi még mindig a pelusba.
De! Pár hete nem hajlandó ráülni a bilire, állandóan felugrál és sírdogál, ha vissza szeretnénk ültetni rá. Úgyhogy most megint a pelusba megy, de szintén jelzi, hogy valami készülődik. Nem erőltetjük a bilizést, nem szeretném "megutáltatni" vele és legutóbb megint a bilit választotta. Szóval én is úgy gondolom, hogy majd leszokik a pelusról, ha ő is úgy érzi, megérett rá. Nemrég beszéltem erről a dokinéninkkel és azt mondta, nem ritkaság, hogy a gyerekek csak 3 vagy 4 (!) éves korukra szoknak le teljesen a pelusról. Nem vagytok lemaradva!
Jó, hogy a párod is mellétek áll! :) Nálunk is elég "agresszív" az anyós, de a férjem szembeszáll Vele.
20 hós kislány anyukája
8 hónapos volt a kisfiam mikor elkezdtem biliztetni, minden peluscserénél ráültettem, hogy szokja, ha láttam hogy nyom akkor fogtam és gyorsan vittem a bilire és szépen bele is kakált, mert szerintem ülve sokkal jobban tud nyomni, mint állva. Így elértem, hogy 1 éves korától a kaka csak a bilibe van, ha kakilnia kellett akkor nyögött egyet és tudtam, hogy már bilire kell tenni és szépen nyomta is. Így nálunk hamara elmaradtak a kakis pelusok:)
Bár én sem vagyok odaáig az anyósért, de az én példám azt mutatja, hogy azért néha-ha nem is mindíg- de igazuk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!