Szerintetek én reagáltam túl? Ti mit tettetek volna, ha anyós ilyet mond?
Teljesen jogos a felháborodásod!
Én azért a sógornődet sem menteném fel ilyen könnyen.
Legközelebb ha suliba mész, szerintem csak anyukádra vagy a férjedre bízd a gyereket. És a telód tedd ki magad mellé lenémítva, hogy azonnal lásd, ha keresnek, így elejét tudod venni a keveréseknek. Vagy kérd meg, aki vigyáz rá, ha baj van, sms-t írjon.
Férjed mit szólt?
Én ezért nem vállalok be sulit, mert nincs biztosítva a gyerekfelügyelet..
Így hogy tudsz figyelni, koncentrálni, tanulni, hogy nem tudod, mi van a kicsivel?
Jobb szervezés kell, de ilyen megbízhatatlan emberekre nem hagynám!!!!!!
Köszönöm!
Elképzelhető, hogy sértődött volt, de rá nem szívesen bízom a gyereket, csak nagyon végső esetben, ha senki más nincs. Olyankor is mindig lepasszolja sógornőmnek, ha 1-2óráról van szó, vagy ha egy délutánról. Rá igazából azért nem haragszom, mert bármikor kellett segített, sűrűn járunk össze, sokat beszélgetünk. Csupán az esett rosszul, hogy ha már elvállalta és ráadásul ő ajánlkozott fel, akkor miért nem maradt mellette, miért most ment el bevásárolni.
Azért anyósomon kerestem, mert még 1-2 hétig együtt laknak, gondoltam ő is meg tudja mondani mi a baj.
A telefonom mindig kéznél van, de pont akkor maradt a zsebemben, amikor ez történt és én pedig csak később vettem észre, hogy kerestek sokszor.
A párom.. hmm.. hát ő semmit nem szólt. Amit valahol megértettem még az elején, de már most kevésbé tudom tolerálni. Ő elég nyugodt tipus, veszekedésben nem vesz részt és nem is kelt. Írtam már, hogy anyós mindent kitalál (most épp szerinte terhes vagyok a második babával, mert el kellett mennem vérvételre, meg tüdőszűrőre és ezt terjeszti mindenhol) de ő erre semmit nem reagál. Kértem, hogy beszéljen vele, mert én meglehetősen heves vérmérsékletű vagyok és magamat ismervén ha egyszer kiborul a bili abban nem lesz semmi köszönet. Nem tette és nem is teszi meg a mai napig. Értem én, hogy az anyja, de én meg a párja vagyok, a gyerek pedig a fia! Tehát egyszóval, a kedvesem ennyit mondott: "Hát én erre most mit mondjak?!"
Egyébként azért nem ő volt vele, mert dolgoznia kellett menni, anyummal lett volna, de neki meg a másik unokára kellett vigyázni.
Már csak azt nem tudom, hogy holnap hogyan is kellene viselkednem ezek után sógornőmék fiának a szülinapi zsúrján, aki mellesleg a párom keresztfia, de ott lesz az egész család? Nem biztos, hogy el kívánok menni.
Szerintem az anyósod éppen azt élvezi, hogy te temperamentumosabb vagy és felkapod a vizet. Biztos látja rajtad, ha valamivel megsért (még ha uralkodsz is magadon és nem küldöd a fenébe, ahogy azt megérdemelné).
Viselkedj úgy, ahogy nem várná. Ha mond valami negatívat, meg se halld, vagy csak mosolyogj rá. Szerintem ezzel visszafordul a saját fegyvere, mert nem adod meg neki azt az örömöt, hogy rosszul érzed magad. És áradozz a suliról, milyen hasznos és mennyire örülsz, hogy beiratkoztál (mert ugye ő ellenzi). Közben gondolj arra, hogy a méreg a mások által beadott orvosság, de neked nem muszáj lenyelned, ki is köpheted.
Ha a férjed "tökösebb" lenne, mást tanácsolnék, de így nem sok mozgástered marad, mert nem állna ki melletted az anyjával szemben, ha balhét csinálnál.
Anyóst zárd ki az életetekből, amennyire lehet.
A szavadból csak úgy süt a feszültség, a gyűlölet, és nem biztos, hogy igazad van.
Én nem értem, miért üvöltöttél vele. Más hangnemben nem ment volna? Biztos ő is ideges volt a helyzettől, és gyanítom ő se kedvel téged.
A párodtól pedig ne várd, hogy az anyja ellen lépjen. Őhozzá kötődik a világon a legjobban, ha tetszik ez neked, ha nem. Mint ahogyan a te gyermeked is téged szeret a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!