Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek én reagáltam túl?...

Szerintetek én reagáltam túl? Ti mit tettetek volna, ha anyós ilyet mond?

Figyelt kérdés
Nem akarok kisregényt írni, a lényeg, hogy anyósommal nem a legjobb a viszonyom, de elviseljük egymást (hazudozik, tojik az unokára, mindenfélét kitalál). Most szeptemberben beiratkoztam egy évesem mellett egy egyetemi képzésre levelezőn. Ebben a hónapban minden hétvégén menni kell péntek szombat reggeltől estig és ez nekik nem tettszik. Eddig meg tudtam oldani, hogy még véletlen se kelljen nekik rá vigyázni, de sajnos ma másképp alakult. Reggel anyummal volt, majd utána sógornőm vitte volna el. Meg volt beszélve egy időpont, hogy akkorra jön a gyerekért. Én ugye suliban voltam, nem tudtam mi zajlik itthon, de láttam, hogy keresett sógornőm sokszor. Gondoltam biztosan baj van, gyorsan felhívtam, nem vette fel. Ekkor hívtam anyósomat, kérdezvén, hogy miért keresett a menye. Erre nagy bunkón és flegmán: Hát mert nincs meg a gyerek? Na szerintem anyukák nektek sem kellene több, üvöltve kérdeztem, hogy mi az, hogy nincs meg a gyerek?! Erre ő minősíthetetlen hangnemben, hogy őt ne kérdezzem, ne nála keressem, nem tudja és kinyomta a telefont. Hívtam volna édesanyámat, nem vette fel, már minden rosszra gondoltam. A végére kiderült, hogy mielőtt anyósom hívott, fél órával előtte sógornőm elvitte a fiamat, csak nem a megbeszélt időben, hanem később. Iszonyatosan mérges és ijedt voltam, hisz nem elég, hogy másra hagytam, még ilyet mond nekem a telefonba. Erre még rájön, hogy sógornőm egész héten mondta, hogy szívesen vigyáz a kicsimre, eljátszanak majd a kicsikkel, erre odavitte és leadta a dédinek, hogy elszaladjon a városba. Csak az a kiruccanás 5 óráig tartott. Nem értem, akkor minek vállalta el? Igazából rá nem haragszom, bár rosszul esett, de amit anyósom mondott és ahogyan, azért nagyon. Én reagálnám túl? Megsértődött, amiért emelkedett hangon kérdeztem, hogy mi az hogy eltünt a fiam. Ti mit tettetek volna? Bocsi, hogy hosszú lett, de olyan jól esett kiírni.
2011. okt. 15. 20:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
En mint anyuka en sem lettem volna jobba helyedbe ,.megertelek,.anyosomnak meg finoman oda szolnek hogy lehetett volna kicsit diszkretebb is ,.bar nem lehetunk egyformak ,.en sajna tul szabad szaju vagyok .,a sogornodnek meg mondmeg hogyha legkozelebb esetleg nem tud elerni hadjon egy sms-t es ezzel meg van oldva,.es az hogy masra hadja a gyereket mikozben o igerte hogy vigyazz ra ,.azert is szolnek ,.hogy ha lehet akkor legkozelebb ne csinaljon ilyet ,.mert a mai vilagban keves emberbe lehet meg bizni ,.es te pontosan ezert kerted meg ot mivel benne meg bizol,.
2011. okt. 20. 15:01
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan, kétszer elolvastam, és nem értem a reakciódat.

Az anyósra haragszol?

Én a helyedben a sógornőmet küldtem volna el a rákba, az egészhez anyósodnak semmi köze az én olvasatomban.

Az egy dolog, hogy nem bírjátok egymást, de az adott szituációban a gyereket nem is rá bíztad, akkor miért rajta keresed, és vele üvöltözöl, ha nincs ott?

Komolyan nem értem.

2011. okt. 20. 15:11
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszi!

Persze, megmondtam sógornőmnek is, hogy legközelebb (bár inkább megoldom, hogy ne legyen) szóljon, ha más dolga van és akkor nem viszem oda.

Mint írtam, azért anyóson kerestem, mert együtt laknak, és őt nem értem el, gondoltam anyósom tudja, hogy minek keresett.

Azért haragszom rá még mindig, mert amikor nekem BUNKÓ hangnemben mondta, már 1.5 órája ott volt a fiam. Ergo csak fel akart húzni, vagy passzolom. Mivel ez a nagyon sokadik húzása volt és sok kicsi ugye sokra megy, ezért már nagyon betelt a pohár.

Persze, lehet nem kellett volna leüvölteni, de úgy gondolom, másnak sem lett volna különb reakciója, ha bunkó de egyben ijedt hangnemben közlik vele, hogy eltünt a gyerek. Majd mikor megkérdem mi az hogy eltünt, a válasz hát ő nem tudja, ne rajta keressem. Ahelyett hogy annyit mondott volna, nem találták otthon és akkor tudom, hogy anyu nem ért még vele haza.

2011. okt. 20. 16:02
 14/14 anonim ***** válasza:
Sajnos, itt most a sógornő a bűnös, miért vállalta be a vigyázást? Itt most ő az, akire haragudni kellene, és én nem hagynám rá többet az egy évesemet!
2011. okt. 20. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!