Üres bébiételes üvegbe tettetek el valamit? Ha igen mit és hogyan?
Figyelt kérdés
2011. júl. 24. 14:27
1/9 anonim válasza:
Eddig barackot fagyasztottam le benne.
Általában 2-3 forog is használatban, mert egyszerre csinálok 2 napi kajaadagot a babámnak. Így kimérem az üvegekbe és kész, így a mennyiséget is tudom, pont egy üveggel eszik meg.
3/9 anonim válasza:
lekvárnak ideális, kibontod és nem romlik vagy penészedik mert, mert hamarabb elfogy
de bármit le lehet benne fagyasztani
4/9 A kérdező kommentje:
még sosem csináltam lekvárt, így receptek érdekelnének. Persze, amit a babómnak tudok majd adni :-)
Ha gyümit fagyasztok, akkor azt csak natur?
2011. júl. 24. 15:28
5/9 anonim válasza:
én is múltkor csináltam másodszor lekvárt:-))
Kaptam sárgabarckot, vettem diab. befőzőcukrot, és az ott leírtak szerint csináltam meg
amúgy nem szoktam befőzni, lekvárt csinálni, ez csak kivételes eset volt
6/9 anonim válasza:
Mi is főztünk baracklekvárt életünkbe először és a nagy üvegeken kívül, a bébikajásba is lekvárt raktunk. Mi vettünk befőző cukrot 3:1-et és azzal.Nagy lábast megmértük, barackot kimagoztuk (illetve a párom :)) összeturmixoltuk, nagy lábasba öntögettük, majd megmértük ehhez adtuk a befőző cukrot 3 rész gyümölcs, 1 rész cukor (mi egy kicsit több gyümölcsöt raktunk kb 7 kiló barackhoz 2 kiló befőző cukor, mi savanykásabban szeretjük a lekvárt) aztán folyamatos kevergetés mellett főzni kezdtük, amikor forrni kezd (ekkora mennyiség kb 1 jó óra) akkor még 1 percre fenn hagytuk. Majd kimosott befőttes, bébikajás üvegekbe öntöttük, fedő rá, kb 5 percre fejtetőre állítottuk aztán dunsztba be (lavor kibélelve ruhákkal és a tetejére egy pléd) és kb 2 nap múlva felcímkézve szekrény tetejére :)
7/9 anonim válasza:
Én dr.oetker dzsemfixet szoktam venni és az ott leírtaknak megfeleleően készítem!nagyon egyszerű,gyors!majd tiszta bébiételes üvegekbe töltöttem én is azért ebbe mert ez egy evészetre elég a családnak és nem penészedik meg a maradék!Már raktam el eper és sárgabarack lekvárt,és még paradicsomlevet akarok még!
9/9 anonim válasza:
fűszeresnek nagyon jó. ha belegondolsz simán meg tudsz tölteni 20-30 üveget és pont ideális a mérete, így egységes is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!