Bármit lefagyaszthatok? Például a kész krumplipürét répával, sóskával. Ilyenek. Azt megcsinálhatom, hogy készítek ezekből bőven, és kis bébiételes üvegekben lefagyasztom? Mit leht még így? (Igen, kezdő anyuka vagyok. )
Figyelt kérdés
2011. szept. 27. 16:29
1/2 anonim válasza:
Krumplit, tejet és tojást tartalmazó ételeket nem szoktunk fagyasztani, az íze és az állaga is igecsak megváltozik felengedés után.
Szerintem jobb az összetevőket külön-külön lefagyasztani, és a kívánt kombinációban elővenni.
Pl: főtt csirkehús-darabok, sült sütőtök, sült cékla (fóliában, héjában megsütöm kb. 2 óra alatt, utána pucolva, negyedelve fagyasztom), felezett őszibarack, körte pürésítve, főtt szelídgesztenye, sült-darált csirkemáj, stb.
2/2 anonim válasza:
Egyet értek az elsővel. Én is kezdő vagyok és múltkor a maradék húslevest, amit turmixoltam neki, betettem a fagyóba. Tegnap még csak-csak megette. De ma már öklendezett tőle, mert a víz kicsapódott, nem lehetett normálisan összekeverni, ki is dobtam. Én is összetevőket fagyasztok külön-külön. Krumplit könnyű készíteni minden nap akár, ehhez veszek elő inkább dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!