A babánk 2-3 hetes kora körül ki kellene mennünk Hollandiába kb. egy hétre. Szerintetek hogy megy majd?
Ráadásul itt van még a 14 hónapos báttyja is. :) Repülővel vagy kocsival lenne jobb? Fizikailag hogy fogjuk bírni szerintetek a férjemmel a két törpével?
Volt már valaki hasonló helyzetben?
2-3 hetesen az enyémek leginkább kb csak ettek-aludtak, sokkal könnyebb volt velük mint pár hónaposan. Úgyhogy ha már menni KELL, akkor még inkább ilyenkor. Bár én még kb vízihulla voltam a szülések után két héttel :-)
Egyébként sztem repülővel egyszerűbben kivitelezhető, mert gyorsabb, és mert jobban tudtok időzíteni, hogy pl a nagyobbnak az alvását meg tudjátok oldani, stb. Ha van rá keret, sztem ne autókázzatok.
Köszi az eddigieket! Anyagilag kb. ugyanannyira jön ki a repülő, mint a kocsi. A kisfiam nagyon jól bírta az utazást EDDIG, legutóbb 11 hónapos korában voltunk Hollandiában kocsival, nagyon jól ment. Hát, meglátjuk. Itthon semmiképpen sem hagyjuk.
Sajnos tényleg menni KELL, max. esetleg 1-2 héttel el lehet tolni, ha muszáj.
Köszi Nektek is!
Autóval az út amíg a nagyfiunk pici volt, kb. 16 órát vett igénybe, most, hogy nagyobb, valamivel hosszabb, mert már nem tudom átpelenkázni a kocsiban. (Bár addig is mindig megálltunk a művelethez, de most be kell menni a benzinkútra, megkeresni a pelenkázó kulcsát, utána visszavinni stb.)
Ferihegyen pedig, ha a check-in-en túl mégsem lenne pelenkázó (bár én is úgy emlékszem, hogy van), a babakocsiban még mindig át lehet pelenkázni mindkét gyereket, a repülőkön pedig én is konkrétan emlékszem, hogy van a wc-ben pelenkázó.
Csak arra nem emlékszem, hogy a fiam születése után két héttel milyen fizikai állapotban voltunk ő és én. Mert egy ilyen utazás tényleg elég megterhelő bármivel megyünk is.
Amúgy én sem vállalkoznék egy ilyen útra, ha fizetnének érte, de itt többről van szó, a jövőnk múlik rajta.
Igen, teljesen igaz, sokkal könnyebb lesz repülővel!
Az út szoptatással sem olyan sok, ha kocsival megyünk, komolyan! Amíg szoptattam a nagyfiamat, úgy csináltuk, hogy elindultunk este 10-kor fürdés után, befektettük a mózeskosárba, és mivel kb. reggel 6-7-ig aludt, nem kellett sokszor megállni, csak kb. 3x szoptatáshoz. Délután 2-3 körül már Hollandiában voltunk.
Így viszont a két kisgyerekkel teljesen más lesz.
Tényleg jobb a repülő!
Köszi még egyszer mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!