Koszmóra szteroid? Te rákennéd?
Gyerekorvosunk szteroidos krémet írt fel a 7 hónapos babám fejére.Azzal az utasítással hogy naponta vastagon kenjem be vele a fejét majd mossam le.
Én ettől nagyon idegenkedek,ki sem váltottam még,tanácsoltak már másnak is ilyet?
Ja,és kérdezném,mivel tüntessem el a koszmót,ha a Babe sampon (és előtte olajozás) nem használ.
NE kend rá!!!Jézusom,milyen doki ez?
én is kínlódtam a koszmóval,végül vettem a gyógyszertárban steril olajat és beáztattam a kicsi fejbőrét.(3 órát állt rajta minimum az olaj-sapi alatt)azután este hajsamponnal jól felhabosítottam és nagyon óvatosan le tudtam kaparni róla.ismétlem:nagyon óvatosan!!!nagyon szépen jött fel,csak a végén volt meglepetés,mikor leöblítettem.ugyanis eltűnt a nagy haja is :)megijedtem nagyon,egyből hívtam a védőnőt,hogy lekopaszítottam a csöppemet:)de nem volt semmi gond,mert csak a koszmó tartotta a haját és alatta gyönyörűen nőtta kis haja.most olyan dús,hogy...egyem meg :)))
Semmi esetre sem kennék szteroidos cuccot a gyerekem fejére! :s
Mi is babaolajjal kezeltük, bekentem a fejbőrét, ráhúztam a sapit, mindezt kb. fél-egy órával a fürdés előtt. Aztán fürdéskor lemostuk. Még kiscsoportos ovisként is így csináltuk, mindig bevált. :)
Gyermekbőrgyógyászhoz vidd el a gyerkőcöt.
Én így tettem, a kisfiamnak nagyon makacs koszmója volt. Már minden kencét, módszert kipróbáltunk, de egyre csak több és vastagabb lett a koszmója. A bőrgyógyászaton szaliciles pakolást kaptunk, ezt kellett fürdés előtt pár órával felkenni, és pamutsapkát ráhúzni. Fürdéskor a baba hajkefével hátrafelé fésülgetve a Babe samponnal átmostam a haját, és mindezek után be kellett kenni a fejbőrét minimális szteroidot tartalmazó folyadékkal. De csak ott, ahol koszmós volt, és csak nagyon vékonyan. 3-4 nap múlva teljesen elmúlt a koszmó. Értem, hogy miért idegenkedsz tőle, ezért javaslom, hogy bőrgyógyászhoz menjetek előbb.
köszi a válaszokat.
Ma megpróbálom azt,hogy bő olajjal kenem be és a samponnal együtt átfésülgetem. Igazából pár hetes kora óta a Babe sampont használjuk,mert sokan azt mondják-írják hogy egyből lehozza,hát nekünk nem.elég hosszú a haja a kislányomnak,gondlom ezért is nehezebb hozzáférnem.
Ja,a védőnőm tanácsaira már nem adok,ő elég cifra tanácsokkal látott már el egyéb témákban. (pl cukrozzam meg az ételt,ha nem eszi meg,így bármit meg fog enni) no comment.
Még egyszer köszi mindenkinek.
mi is kapargattuk, mikor elaludt szopi után, szépen felvakargattam, azóta nyoma sincs.
plusz hajmosásnál hátrafelé alaposan megfésülöm még habos állapotban a haját, csak utána öblítem le.
szerintem próbáld meg óvatosan, inkább, mint a szteroidos krém :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!