Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan alakul/alakult a...

Hogyan alakul/alakult a napirendetekben a JÁTÉK és az ALTATÁS? 1-2-3-6 hónapos korokra?

Figyelt kérdés

Jelenleg 1 hónapos a babám és nem tudom, mit játsszak vele.

Hogyan altatjátok babátokat?

2011. márc. 29. 13:30
 1/5 anonim ***** válasza:

1 hónapossal még semmit, elég, ha ott vagy vele.

Nálunk minden gyereknél nagyon bevált az, hogy amikor már álmos, de még nem aludt el, akkor berakom az ágyába, és azt szokja meg, hogy ott kell elaludnia.

2011. márc. 29. 13:35
 2/5 anonim ***** válasza:

Huuu, a mi napirendünk kb 2 hónapós korára alakult ki.

Ehhez az kellett hogy betartsuk a kb 3 óránkénti evést, hogy ugyanabban az időben lett a fürdetés, s az esti alvás.

Így a babám szépen megtanulta hogy mikor van játékidő, alvás...

Most 7 hósak vagyunk s pl. tudja hogy ebéd után alvás van s ki is alussza a másfél órát.

Én amikor 1 hós volt nem igazán játszottam vele, inkább magyaráztam csak. Mikor elkezdte érdekelni a szines dolgok akkor játszottam vele.

Az alvás meg szerintem 1 hós babáknál mivel picike magától megy. De én nem ringattam, betettem az ágyába, s simogattam.

Remélem érthető voltam

2011. márc. 29. 13:37
 3/5 A kérdező kommentje:

Az a gond, hogy a pici lányom nem mindig tud egyedül elaludni. Nem tudom, mennyit kellene aludnia, de tegnap délelőtt 11-től estig nem aludt. Már annyira túlfáradt, hogy amiatt egész nap sírt.

Ezt akarom megelőzni..

2011. márc. 29. 13:46
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem szerencsém van, elég hamar kialakult a napirendünk. 7-8 között kel, szopzik, játszik, kb egy óra múlva hulla fáradt és alszik 30-40 percet. Felébred legkésőbb 10körül, akkor játék(most hogy már kóstolgatjuk a gyümiket kap tízórait), és utána megint egy kis játszadozás, de van, hogy 11 körül elszundit 10 percre. Délkörül szopizik, utána megyünk sétálni, és akkor alszik 3-4 órát, utána szopi játék, 6 körül szopi és akkor kis elszundít 10 percre, 8kor fürdetés, utána kizárólag szopi és alvás.

Nálunk is elő szokott fordulni, hogy annyira álmos, hogy csak ringatva alszik el, mert már magától nem tud. De mára már ügyesen felismerem a nyöszörgéséőbl, hogy kezd fáradt lenni, így nem pörög túl és időben le tudom fektetni. Éjszaka kétszer kel enni.

4,5 hós kiscsaj

2011. márc. 29. 16:19
 5/5 A kérdező kommentje:
a játék nektek miből áll?
2011. márc. 29. 17:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!