Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mióta forog a babátok?

Mióta forog a babátok?

Figyelt kérdés
Védőnő és a doktornő szerint sincs aggodalomra ok,de engem kicsit aggaszt.6 hónapos a babám és még csak hátról hasra fordul azt is csak egy irányba.
2011. márc. 27. 10:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez a helyzet, ma 6 hónapos, én nem aggódom, minden gyerek más... Semmi baja, majd fog forogni is.
2011. márc. 27. 10:50
 2/7 kisnita ***** válasza:

Semmi okod nincs az aggodalomra. A barátnőm kislánya (egyidős a fiammal) csak 8 hónaposan forgott rendesen, a fiam már 3 hetesen hátról hasra fordul (vissza csak hónapokkal később tudott) a barátnőm kislánya mégis sokkal fejlettebb mint az én fiam, beszél, mondókázik, énekel, az én fiam meg még alig mond pár szót. És a kislány mozgásban is ügyesebb. Ő már tudja hajtani a triciklit (persze még irányítani kell neki) az én fiam meg még meg sem próbálta hajtani, de még sincs lemaradva a fejlődésben.

Ebből is látszik, hogy mennyire eltérően fejlődnek a babák.

2011. márc. 27. 10:58
 3/7 anonim ***** válasza:
4,5 hónaposan kezdte el a forgást a kislányom, de kb. 6hónapos volt ő is mikor oda-vissza, és mindkét irányba elkezdett rendesen forogni, úgyhogy szerintem sincs okod aggodalomra, mivel hátról hasra már ti is forogtok, és biztos nem sokára majd visszafele is fog menni, aztán meg már össze-vissza gurul, majd győződ kordában tartani:)
2011. márc. 27. 10:58
 4/7 anonim ***** válasza:

5 hós kora óta forog, de akkor még nagyon bénuska volt.

Ne aggódj, nekem most 7 hós, és most már rendesen forog, szerintem a te manócid is későn érő...na meg tegyük hozzá, hogy én pl. nem tettem hasra, ami nagynagy hiba volt.

Nem szabad őket "kímélni", le a földre, hasra, és 1-2 hét alatt úgy megerősödött, hogy mostmár kúszik is...Neked is így lesz!

Amúgy a bnőm babája szintén 7 hós, és eddig 1x tudott átfordulni össz-vissz.

itt egy link, rövid videókkal, hogy hogyan tudod ösztönözni, szerintem nagyon tuti, jobb oldalt találsz más mozgásokra vonatkozó segítő videókat is:

http://www.youtube.com/user/mozgasfejlesztes#p/u/1/nRME1hQuvws

2011. márc. 27. 11:06
 5/7 anonim ***** válasza:
Minden baba más, majd szép lassan a saját ütemében csinálja. A lányom 3 hós 1hetes volt, amikor hasra fordult először, és utána egyfolytában csinálta, tegnap volt 4 hós 1hetes és már hátról hasra fordul. De ismerek olyan babát, aki rögtön mindkettőt csinálta.
2011. márc. 27. 13:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia!Az én fiam hat és fél hónapos volt amikor először hasra meg visszafordult.Most nyolc és folyamatosan forog.
2011. márc. 27. 13:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam minden környékbeli babát megelőzve 2,5 hónapos korában kezdett forogni, mindkét irányba. Viszont pl mászni csak 9 hónaposan kezdett, már tiszta ideg voltam, mert minden ismerős baba mászott már. Most lesz 1 éves, természetesen minden ismerős baba már jár, a kisfiam max kapaszkodva. De már nem izgulok:)
2011. márc. 27. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!