Mióta forog a babátok?
Semmi okod nincs az aggodalomra. A barátnőm kislánya (egyidős a fiammal) csak 8 hónaposan forgott rendesen, a fiam már 3 hetesen hátról hasra fordul (vissza csak hónapokkal később tudott) a barátnőm kislánya mégis sokkal fejlettebb mint az én fiam, beszél, mondókázik, énekel, az én fiam meg még alig mond pár szót. És a kislány mozgásban is ügyesebb. Ő már tudja hajtani a triciklit (persze még irányítani kell neki) az én fiam meg még meg sem próbálta hajtani, de még sincs lemaradva a fejlődésben.
Ebből is látszik, hogy mennyire eltérően fejlődnek a babák.
5 hós kora óta forog, de akkor még nagyon bénuska volt.
Ne aggódj, nekem most 7 hós, és most már rendesen forog, szerintem a te manócid is későn érő...na meg tegyük hozzá, hogy én pl. nem tettem hasra, ami nagynagy hiba volt.
Nem szabad őket "kímélni", le a földre, hasra, és 1-2 hét alatt úgy megerősödött, hogy mostmár kúszik is...Neked is így lesz!
Amúgy a bnőm babája szintén 7 hós, és eddig 1x tudott átfordulni össz-vissz.
itt egy link, rövid videókkal, hogy hogyan tudod ösztönözni, szerintem nagyon tuti, jobb oldalt találsz más mozgásokra vonatkozó segítő videókat is:
http://www.youtube.com/user/mozgasfejlesztes#p/u/1/nRME1hQuvws
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!