Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Már megint hazudnak? Hogy...

Már megint hazudnak? Hogy akarják így, hogy több baba szülessen?

Figyelt kérdés

"A miniszter megjegyezte, hogy a megszorítás nem vonatkozik azokra, akiknek már megszületett az első gyermekük. Akik már vállaltak gyermeket, azok jövő május után is elkerülhetik a megszorításokat, ha két évnél kisebb korkülönbséggel jönnek a kistestvérek, akkor utánuk is két évig jár a gyed, akárcsak az első gyermeknél."

Hülyitík a népet? Az, hogy ha gyed alatt születik a kistesó, az még szép, hogy újra feléleszti a 2 év gyed jogosultságot újra, mivel a gyed abba a körbe tartozik, amit úgymondt munkaviszonynak nevezünk, járulékolunk utána. Eddig is így volt, most meg mint vmi nagy kegyet hangoztatják.

És mi van azzal, aki nem 2 év elteltével, hanem a gyes alatt szül? Annak hiába van előzőleg 10 év munkaviszonya, annak nem jár a 2 év gyed, ne akarja ingyenélőként eltartani magát? És akinek orvosilag nem ajánlott 2 éven belül szülni? Azt egy kalat alá veszik azzal, akik eddig alig dolgoztak? Gusztustalan. Hogy akarják így, hogy több baba szülessen?

2009. febr. 25. 07:23
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Légyszi ne 1 lapon emlegess a romákkal, nem életcélom 8 gyermek és a segélyekből élés...Nem gyedet, hanem gyest kapok- nincs bundázva, h kapjak...Nemtom mi bajod velem? Suli közben diákmunkám volt, és sporoltam is...Nem vagyok kitartott rib..c, 6 éves kapcsolatom van-kikérem magamnak...A lakást közösen vállaltuk párommal hitelre- mivel anno kicsim ovis lesz és én megyek dolgozni.

2009. márc. 25. 09:50
 22/23 A kérdező kommentje:

Milyen fősuliba jártál?

Itt a kérdésem a gyed-re vonatkozik, mert azt akarják módosítani, de sokan nem látják át a betűk között a bukatóit is. A gyest mindenki kapja, Te is meg meg mindenki más, mert az alanyi jogon jár. A gyed jár a munka után ( és egyéb jogcímek után). Amúgy, lehet, hogy érdemes lenne utánanézned, hátha kaphatsz gyedet és ha igen, annak mi az alapja, mert lehet, hogy magasabb,mint a gyesed. A nappalis fősulis évek, ha a bab születése előtti 2 évben volt 180 napi biztosítási jogviszonyod ( a nappali az), akkor járhat. Valszeg a minimálbér az alapja, de ez nem biztos. De, ha a mák vagy az oep mondta, hogy a gyest igényeld, akkor lehet, hogy csak azt lehet, csak gondoltam szólok, hátha érdemes utánanézned.

Én se, Te se tervezünk 8 gyereket, mégis idegesítő az ijesztgetés és változtatásokkal, mert nemcsak azt a réteget érintheti, aki "ellen" végül is kitalálták. Néha nekem dühítő is. De ez az én hülyeségem.

De nem is veszlek egy kalap alá r-kal, csak sorba írtam!!!!!! :)

Gratula a 6 éves kapcsolatodhoz, szerencsés vagy, hogy fiatalon és már ennyi ideje egymásrataláltatok.

2009. márc. 25. 10:10
 23/23 anonim ***** válasza:
Szolnoki Főiskola- Kereskedelmi közgaszdász diploma-Fogyasztóvédelmi szakirány volt a végén plusszba- gyakorlat ebbe- közel 4hot Kecskeméten töltötem a Fvédelmi Hatóságon, csak itt nem tudtam elhelyezkedni, mivel Szegedre tették a régiokp-ot...
2009. márc. 25. 10:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!