Már megint hazudnak? Hogy akarják így, hogy több baba szülessen?
"A miniszter megjegyezte, hogy a megszorítás nem vonatkozik azokra, akiknek már megszületett az első gyermekük. Akik már vállaltak gyermeket, azok jövő május után is elkerülhetik a megszorításokat, ha két évnél kisebb korkülönbséggel jönnek a kistestvérek, akkor utánuk is két évig jár a gyed, akárcsak az első gyermeknél."
Hülyitík a népet? Az, hogy ha gyed alatt születik a kistesó, az még szép, hogy újra feléleszti a 2 év gyed jogosultságot újra, mivel a gyed abba a körbe tartozik, amit úgymondt munkaviszonynak nevezünk, járulékolunk utána. Eddig is így volt, most meg mint vmi nagy kegyet hangoztatják.
És mi van azzal, aki nem 2 év elteltével, hanem a gyes alatt szül? Annak hiába van előzőleg 10 év munkaviszonya, annak nem jár a 2 év gyed, ne akarja ingyenélőként eltartani magát? És akinek orvosilag nem ajánlott 2 éven belül szülni? Azt egy kalat alá veszik azzal, akik eddig alig dolgoztak? Gusztustalan. Hogy akarják így, hogy több baba szülessen?
Szia!
Már bocsi kedves kérdező!!!Fősuli után jött a kislányomfebr államvizsg és juli végén született), és abszolut örültem neki mivel nem volt semmi lehetőségem elhelyezkedni munkába!!!Nem kellene lenézni és beszólni, és kemény 25e forinttal aztán messzire megyek!
Gusztustalan vagy, és nem értem miért kell elitélni, hogy nem 30éves korom után szültem?!!
Csinálj, amit akarsz! Én boldog vagyok:))))
Csak nevetni tudok rajtad- irigység beszél belőled... én fiatal vagyok, van egy imádnivalo családom és saját lakásunk- saját erőből nem szülők által....
Na pá!
A nulla munkáddal saját lakás....aha....talán a férjed vette, aki kitart téged?! tipikus...soha nem dolgoztál csak a bitosítós dít, amiből, mint irtad nem is volt belőle sok pénzed, így kétlem, hogy sokkal járultál volna hozzá és mégis alád tolt apu egy lakást amiről azt állítod, hogy Te is vetted?...jó helyre feküdtél be?....Te dolgod, én nem másznék be olyan lakásba, amihez nem teszem be én is a pénzem. Ami Neked, állításod szerint nem volt, mivel nem tudtál munkát találni magadnak, ezért pont jókor jött a terhesség...
csak tudnám hogy mit akarsz ebben a kérdéskörben...bár én vagyok a tipikus szar magyar, aki el akarja magát tartatni a magyar nép adójából, amikor 1x év munka és járulékfizetés után gyedre megyek....bezzeg Te, aki mégannyit se fizetett be a közösbe...hmm...bezzeg Te...micsoda egy söpredék haszonleső vagyok...
Most amúgy tényleg nem értem. Akik itt azt írjátok, hogy túlzás az, hogy egy anya gyedet kapjon a gyerkőcök kis korában...Ti lemondtatok vagy meg se igényeltétek a gyedet, mert nem az államnak szültök?
A Ti férjeitek min-mind annyit keresnek, hogy pld 5 évig fenn tudják tartani a családot és a házat? Akinek nem keres ennyit a férje, az ne szüljön akkor?
Akkor mire vontak le tőlem ennyi pénzt az évek alatt, hogy, ha nem jár igazán nekem a gyed? Bölcsi se, mert ha járna, lenne...de, mint írtam nincs...
Hogy, ha én, aki a sulik óta bejelentve dolgozom évek óta, tévesen gondolom azt, hogy, mint eddig is volt, adjanak gyedet....akkor a romák meg a fenti lányzó, meg aki alig dolgozott meg aki csak bejelentetette magát egy haverhoz, hogy meglegyen a napja....nekik akkor mi az üzenet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!