Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Már megint hazudnak? Hogy...

Már megint hazudnak? Hogy akarják így, hogy több baba szülessen?

Figyelt kérdés

"A miniszter megjegyezte, hogy a megszorítás nem vonatkozik azokra, akiknek már megszületett az első gyermekük. Akik már vállaltak gyermeket, azok jövő május után is elkerülhetik a megszorításokat, ha két évnél kisebb korkülönbséggel jönnek a kistestvérek, akkor utánuk is két évig jár a gyed, akárcsak az első gyermeknél."

Hülyitík a népet? Az, hogy ha gyed alatt születik a kistesó, az még szép, hogy újra feléleszti a 2 év gyed jogosultságot újra, mivel a gyed abba a körbe tartozik, amit úgymondt munkaviszonynak nevezünk, járulékolunk utána. Eddig is így volt, most meg mint vmi nagy kegyet hangoztatják.

És mi van azzal, aki nem 2 év elteltével, hanem a gyes alatt szül? Annak hiába van előzőleg 10 év munkaviszonya, annak nem jár a 2 év gyed, ne akarja ingyenélőként eltartani magát? És akinek orvosilag nem ajánlott 2 éven belül szülni? Azt egy kalat alá veszik azzal, akik eddig alig dolgoztak? Gusztustalan. Hogy akarják így, hogy több baba szülessen?

2009. febr. 25. 07:23
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Szerintem az lenne a fer, hogy ha akkor kapna az ember olyan szankciót, hogy kevesebb ideig lehet a 2.kal otthon gyeden ( több év munkaviszony ellenére), hogy ha lenne hely a bölcsikbe és az anya nem beadná, hanem otthon lenne vele gyesen. Mert ez így átverés, mert nincs lehetőség arra, hogy 3 év legyen a babák között és megkapjuk a 2 év gyedet, mert muszáj a 2-3 év között otthon maradni, mert nincs bölcsi.Ha viszont kitolódik a gyerekek közötti évszám amiatt, hogy meglegyen a 2 év akkor lehet, hogy kevesebb gyerek lesz mert nem mindenki szül 40 évesen...én ezt nem értem....miért nem azt korlátozzák, aki kiscsaj még pld az életében nem dolgozott, de neki már mindenképpen az egyetem alatt gyerek kell a nagy semmire, de a markát azt tartja (nem hinném, hogy mindegyikük véletlen megesett áldozatocska) vagy azt aki szintén sose dolgozott egy évet sem de valamelyik ismerőse bejelenti papíron, hogy meglegyenek a napjai....nem azt kéne nehezebb helyzetbe hozni, aki rendesen bejelentve éveket átdolgozik, hogy megteremtse a körülményeket a kis családkájának :(
2009. febr. 26. 08:33
 12/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Már bocsi kedves kérdező!!!Fősuli után jött a kislányomfebr államvizsg és juli végén született), és abszolut örültem neki mivel nem volt semmi lehetőségem elhelyezkedni munkába!!!Nem kellene lenézni és beszólni, és kemény 25e forinttal aztán messzire megyek!

Gusztustalan vagy, és nem értem miért kell elitélni, hogy nem 30éves korom után szültem?!!

2009. márc. 20. 14:46
 13/23 A kérdező kommentje:
Kisanyám! Fősikola ide vagy oda látszik rajtad, hogy a kérdést sem érted, akkor meg ne szólj bele a nagyok dolgába! Olvasgassál szépen, hátha rájösz.....
2009. márc. 22. 07:50
 14/23 A kérdező kommentje:
"abszolut örültem neki mivel nem volt semmi lehetőségem elhelyezkedni munkába!!"....szegény gyerek....majd mondhatod neki, hogy azért születtél, mert anyuci béna volt magának állást szerezni ....vagy inkább büdös volt neki a munka?
2009. márc. 22. 07:55
 15/23 anonim ***** válasza:
Nem béna anyuci vagyok, és nem büdös a munka...biztosítónál, és közben hitelügyintézéssel foglalkoztam párhéttel szülés előttig. Nem otthon ültem és Tv-ztem...Csak ehhez a munkához nem 1-2 honap kell a rendes fizuhoz, hanem minimum 1év mire lesz normális ügyfélkör...stb. De nem magyarázom Neked non elszomorító, hogy ilyen sötét vagy és beszűkűlt a látóköröd.
2009. márc. 24. 07:39
 16/23 anonim ***** válasza:
Ui.:irhatsz privit, ha mersz egy 23 éves kislánynak.....:)))))
2009. márc. 24. 07:42
 17/23 A kérdező kommentje:
Semmi kedvem holmi ügynököcskével levelezgetni :)))
2009. márc. 24. 08:48
 18/23 anonim ***** válasza:

Csinálj, amit akarsz! Én boldog vagyok:))))

Csak nevetni tudok rajtad- irigység beszél belőled... én fiatal vagyok, van egy imádnivalo családom és saját lakásunk- saját erőből nem szülők által....

Na pá!

2009. márc. 25. 08:18
 19/23 A kérdező kommentje:

A nulla munkáddal saját lakás....aha....talán a férjed vette, aki kitart téged?! tipikus...soha nem dolgoztál csak a bitosítós dít, amiből, mint irtad nem is volt belőle sok pénzed, így kétlem, hogy sokkal járultál volna hozzá és mégis alád tolt apu egy lakást amiről azt állítod, hogy Te is vetted?...jó helyre feküdtél be?....Te dolgod, én nem másznék be olyan lakásba, amihez nem teszem be én is a pénzem. Ami Neked, állításod szerint nem volt, mivel nem tudtál munkát találni magadnak, ezért pont jókor jött a terhesség...

csak tudnám hogy mit akarsz ebben a kérdéskörben...bár én vagyok a tipikus szar magyar, aki el akarja magát tartatni a magyar nép adójából, amikor 1x év munka és járulékfizetés után gyedre megyek....bezzeg Te, aki mégannyit se fizetett be a közösbe...hmm...bezzeg Te...micsoda egy söpredék haszonleső vagyok...

2009. márc. 25. 08:42
 20/23 A kérdező kommentje:

Most amúgy tényleg nem értem. Akik itt azt írjátok, hogy túlzás az, hogy egy anya gyedet kapjon a gyerkőcök kis korában...Ti lemondtatok vagy meg se igényeltétek a gyedet, mert nem az államnak szültök?

A Ti férjeitek min-mind annyit keresnek, hogy pld 5 évig fenn tudják tartani a családot és a házat? Akinek nem keres ennyit a férje, az ne szüljön akkor?

Akkor mire vontak le tőlem ennyi pénzt az évek alatt, hogy, ha nem jár igazán nekem a gyed? Bölcsi se, mert ha járna, lenne...de, mint írtam nincs...

Hogy, ha én, aki a sulik óta bejelentve dolgozom évek óta, tévesen gondolom azt, hogy, mint eddig is volt, adjanak gyedet....akkor a romák meg a fenti lányzó, meg aki alig dolgozott meg aki csak bejelentetette magát egy haverhoz, hogy meglegyen a napja....nekik akkor mi az üzenet?

2009. márc. 25. 09:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!