Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Már megint hazudnak? Hogy...

Már megint hazudnak? Hogy akarják így, hogy több baba szülessen?

Figyelt kérdés

"A miniszter megjegyezte, hogy a megszorítás nem vonatkozik azokra, akiknek már megszületett az első gyermekük. Akik már vállaltak gyermeket, azok jövő május után is elkerülhetik a megszorításokat, ha két évnél kisebb korkülönbséggel jönnek a kistestvérek, akkor utánuk is két évig jár a gyed, akárcsak az első gyermeknél."

Hülyitík a népet? Az, hogy ha gyed alatt születik a kistesó, az még szép, hogy újra feléleszti a 2 év gyed jogosultságot újra, mivel a gyed abba a körbe tartozik, amit úgymondt munkaviszonynak nevezünk, járulékolunk utána. Eddig is így volt, most meg mint vmi nagy kegyet hangoztatják.

És mi van azzal, aki nem 2 év elteltével, hanem a gyes alatt szül? Annak hiába van előzőleg 10 év munkaviszonya, annak nem jár a 2 év gyed, ne akarja ingyenélőként eltartani magát? És akinek orvosilag nem ajánlott 2 éven belül szülni? Azt egy kalat alá veszik azzal, akik eddig alig dolgoztak? Gusztustalan. Hogy akarják így, hogy több baba szülessen?

2009. febr. 25. 07:23
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
80%
Teljessen ellehetetlenítik az embert,még azt is megérjük,hogy "gyerek-adót" kell fizetnünk.Nem elég,hogy az embert sza...sem nézik a munkahelyén ha közli,hogy kismama örüljön ha olyan a szerződése,hogy nem rúghatják ki azonnal,és visszamenni gyes után meg eszébe se jusson,ha igen majd elküldik ,mert a kisgyerekes anyukák után nem igazán kapkodnak.Undorító!!!!Komolyan mondom bátor az aki több gyereket válal ebbe a világba!!!
2009. febr. 25. 07:41
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Megmondom őszintén én sem tudom, hogy mit csináljak. Szeretnénk kis tesót a 7,5 hónapos fiam mellé. De nem tudom, mikor járnák jobban...
2009. febr. 25. 07:50
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
multkor azt olvastam h ugy lesz h minimum 1 év munkahely kell szülés előtt nem 180 nap...és amennyit dolgozott az ember előtte egyuzamban egy munkahelyen annyi ideig ját majd a gyed..az origo-n volt
2009. febr. 25. 08:56
 4/23 A kérdező kommentje:

Igen-igen, csak a gyes nem számít munkaviszonyjellegű jogviszonynak, csak a tégyás és a gyed( na, meg a munka).

A mh-em nekem közölte, hogy vissza se menjek. De ha vissza kell mennem 2 évre doglozni, akkor már 40 leszek...azaz? öregecske :)

2009. febr. 25. 09:04
 5/23 anonim ***** válasza:
Na ezzel most nem leszek népszerű, de mindegy. Nekem is egy éves a babám, nem szülhetek 2 éven belül egészségügyi okokból és én is szeretnék még egy gyereket. De abba belegondoltatok, hogy ez mennyi pénz az államnak. Csak egy példa. Egy barátom Belgiumban él, ikrei születtek, így nem 6, hanem 9 hónapig lehet otthon a gyerekekkel. És Belgium nem úgy áll, mint Magyarország. Mindenki a "gazdag" vállalkozókat adóztatja, amikor csődbe mennek a cégek. Azt azért be kellene látni, hogy mindenki belőlük él, és gyakorlatilag csak ők fizetnek adót. Én inkább kevesebbet kapok, de legyen hova visszamennem dolgozni... Na mindegy. Egy biztos: olyan nép vagyunk, akiknek semmi nem felel meg. Én annyi gyereket akarok vállalni, amennyit el tudunk tartani. Ha úgy alakul, hogy egy, akkor egy lesz. Én úgy gondolom, hogy az ember ne az államnak szüljön, hanem magának. Ezért van néhány családban 5-8 gyerek, mert belőlük élnek. És ezért kell ennyi adót fizetni. Szerintetek ez a jó rendszer?! Én csak családi adókedvezményt adnék 1 év után, és ezért lehet utálni, de gondolkozzatok már!!!
2009. febr. 25. 20:03
 6/23 A kérdező kommentje:
Mi is gondolkodjak? A munkahelyem, egy multi, nem kis pitiner kisjuliska bt amikor szoltam, hogy terhes vagyok bejelentette, hogy ugye nem képzelem, hogy majd visszajövök dolgozni, de ha mégis ezen jártatnám az agyam, majd kicsinálnak és akkor magamtól elmenekülök ( volt rá nem egy példa, hogy ezt tették kismamákkal)! De, ha el is tudnék menni dolgozni - hova is rakom a gyereket addig? 40 km-es körzetben nincs bölcsöde aki befogad minket....30 km-en egyáltalán nincs és a 40 km-el arrébb lévő azt mondja, hogy csak a saját lakosait fogdja....akkor, miről is beszélünk? De ez ilyen ingyenélő senkiházinak mint én, mineki is gyerek, ugye, minek szaporítani az ilyet! Szaporodjon ilyenkább az urilány és a mélyszegény, így az urak olcsón tudják majd dolgoztatni a nagyon szegényeket az énfélém meg kihal. Ez Magyarország.
2009. febr. 26. 07:00
 7/23 A kérdező kommentje:
Hogy is van ez? Ha csak a "gazdag vállalkozók" fizetnek adót, akkor a fizetésem 55%-a kb, amit levonnak mindenfélére, akkor az egy nagy nulla ? Jó, hogy felvilágosultam, akkor, majd ha megyek vissza dolgozni, akkor törlöm az agyamból azt, hogy hivatalosan be legyek jelentve, elmegyek inkább feketén melózni, noha soha nem dolgoztam még így, de ha a sok pénz, amit levontak tőlem eddig az mind semmi, mert nem számít semminek hisz csak a "gazdag vállalkozók" adóznak, akkor mindenkinek tök mindegy, hogy az én adóforintjaim vannak vagy nincsennek...ígyhát akkor én jobban járok, hogy ha nem az állam kapja, hanem megmarad magamnak, hisz úgyis csak a "gazdag vállalkozások" adóznak szegények....hisz a kaját is a teszkóba céges számlára veszik, amit a család vacsorázik meg és a családi egy hónapos nyaralást is elszámolják repi költségnek a terepjáróról, aminek az ablakán ott figyel a kerekesszékes jelzés a 17 éves lányka vezeti agyvidáman, pedig céges autó...ja, ha csak ezek fizetnek tulajdonképpen adót a nagytiszteletreméltó urak és az én befizetéseim olyanok, mintha nem is lennének, akkor talán majd nem is lesznek....
2009. febr. 26. 07:14
 8/23 anonim ***** válasza:
Eléggé elszállt gondolkodásod van... Én arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy ezt a rendszert ez az ország nem képes pénzelni. És igen, papíron fizetsz adót, de ezt nem a munkahelyed fizeti ki tulajdonképpen? Ha megkérdezi valaki, hogy mennyit keresel, te nem azt mondod, amit kézhez kapsz? Ha nem lenne ennyi adó, amit te a "cég pénzéből" fizetsz, akkor talán a munkahelyek többet tudnának fizetni az embereknek. Van jópár vállalkozó ismerősöm, aki mindig azzal szembesül, hogy de jól mehet nekik. És persze nem multiról beszélek, aki amúgy is mindenféle kedvezményt kap. Hát mit mondjak. Aki ezt mondja az termelje ki a saját életét ilyen adószint mellett. Egy két fős cégnél kb 200.000 adó, 50.000 könyvelés és még kenyeret se vett. Ha meg nyereséges, akkor a nyeresége felét is tegye be a közösbe, ja és véletlenül se feketézzen, dolgozzon az államnak. Amikor pl egy építész elvállal egy háztervet 100.000-ért az sok, de ebből neki a fele se maradhat ebben a rendszerben. Én csak azt mondom, hogy családonként 2 gyereknél többet nem lenne szabad támogatni és akkor talán az ország is életben maradna...
2009. febr. 26. 07:41
 9/23 A kérdező kommentje:

Gondolod, hogy ha nem lenne ennyi adó, akkor azt a pénzt, amit így megtakarítanak, majd odaadják a beosztottaknak? Kétlem.

Az a pénz, amiből tejet és kenyeret veszek és kifizetem a tüzifát, az is tulajdonképpen a cégem pénze. :)

2009. febr. 26. 08:08
 10/23 A kérdező kommentje:

A családonként 2 gyerek nagyon ok lenne, ha így lenne/ ha így lesz....

Nem tudom, hogy ha nem lenne a gyed, akkor ki az a család, aki elbírná, hogy 3 évet kiessen valamelyikük a munkából mindenféle juttatás nélkül? Mert bölcsi nincs, így vkinek maradnia kell otthon a gyerkőccel. Bébisziterre a fizetésem nem elég: reggel 6-tól este 7-ig, amíg hazaérek vonattal a városból ahol van esetleg munka ...ez elég sok idő és a szitter erre az időre sok pénz.

2009. febr. 26. 08:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!