Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kérdésem elméleti: vajon sok...

Kérdésem elméleti: vajon sok szülést fognak beindítani direkt a napokban, hogy ne május 1 után szülessen a baba (az új törvény miatt)?

Figyelt kérdés
Szerintetek lesz olyan anyuka, aki direkt kérni fogja az orvosát, hogy április 30-ig szülessen meg a babája?
2010. ápr. 29. 08:23
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
62%
Az az orvos, akinél van még egy kis etikai tartás, nem fogja megindítani előbb a szülést, csak ha a magzat életveszélybe kerül.
2010. ápr. 29. 08:28
 2/17 anonim ***** válasza:
69%
Biztosra veszem, hogy nem egy lesz ilyen. Én nem tenném, de nem ítélem el azokat akik igen, megértem őket.
2010. ápr. 29. 08:29
 3/17 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem biztosan lesznek ilyen anyukák és orvosok. És ha belegondolok, egy kicsit meg is értem az ilyen anyukákat. Nem mindegy, hogy meddig tudnak otthon maradni a picivel. A babák életében nagyon fontosak az első évek, úgy gondolom.

És a Fidesz hiába ígérte tavaly, hogy visszaállítják a 3 évet, most már nagyon úgy néz ki, hogy abból semmi nem lesz :( Mondom ezt szomorúan, mert én is a 3 évre készültem. De sajnos csak június elején érkezik a kislányunk.

2010. ápr. 29. 08:32
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Én találkoztam olyan kismamával, aki ha túlhordja első gyermekét, akkor nem nem lehet vele otthon 3 évig, mert már májusba csúszik. Az orvos nem nagyon akart belemenni szülésindításba, azért csak van kockázat is, meg a baba tudja, hogy mikor van itt az idő... De én is paráznék, ha pár napon múlna, megértem az ilyen kismamákat... Hátha egyszer csak visszaállítják ezt az egészet.
2010. ápr. 29. 08:35
 5/17 A kérdező kommentje:

Szerintem nem is a 2 vagy 3 év a lényeg, hanem hogy megduplázták a ledolgozott napokat (tgyás-hoz). Mármint, hogy már nem csak fél év munkaviszony kell, hanem egy év.

Egy kicsit én is megértem őket, főleg akinek amúgy is programozott császárral van a szülése...

Én nem vagyok ilyen helyzetben, azért írtam, hogy kérdésem elméleti.

Köszönöm a véleményeket.

2010. ápr. 29. 08:37
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én májusra várom a kis Kincsemet,szerintem a jövő héten lesz a nagy nap:-)Eleinte elgondolkoztunk ezen a dolgon,megmondom őszintén,úgy voltam vele,hogy hátha sikerülne,mert a babának se mindegy hogy 2 évesen vagy 3 évesen kell otthagynom a bölcsibe.De ahogy nőtt a terhességem,egyre jobban azon paráztam nehogy hamarabb jöjjön,most már semmi pénzért nem vállalnám be,csak akkor ha a mi érdekünkben muszály lenne.Pont ma megyek a dokihoz,és ezen gondolkoztam mi lenne ha azt mondaná hogy itt az idő.Szerintem beparáznék teljesen,holott tudom hogy már érett a baba.De gondolom hogy lesznek ilyen inditások,én személy szerint nem itélem el emiatt a kismamikat,ha pár napról lenne szó,hidd el nagyon sokat jelentene az a plusz 1 év.Szerintem azok gondolják jobban az ellenkezőjét akik nincsenek ebben a helyzetben.
2010. ápr. 29. 09:06
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Én elgondolkoztam rajta, hoyg elitélnem-e a kismamát.

Attól függ. Én mindkét lányomat túlhordtam 2 héttel. Mindkét lány után visszamentem 2 év után. És igen, nagyon jól jött a fieztésem mellé a harmadik évben a GYES összege is.

Tehát ha én lennék ilyen helyzetben, hogy pl. már 1 hét túlhordásban vagyok és úgyis indítják majd, akkor inkább most, mint jüvőhéten. Tehát ez nem a 36. hetes terhesekre vonatkozik, hanem a 40+okra

2010. ápr. 29. 09:25
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Én nem csodálkoznék rajta, ha furcsa mód hirtelen megszaporodna a szülések száma így április végén.

Igaz, amikor ezt a véleményemet tavasz szeptemberben itt leírtam, akkor agyonra lepontoztak érte... Pedig nem ítéltem el senkit emiatt, és most sem teszem. Sőt! Meg is értem őket - 37-38 héten felül, amikor már nem koraszülöttként érkezne a baba.

2010. ápr. 29. 11:57
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Biztos lesz ilyen szülés,amit direkt megindítanak.Nem ítélem el őket(persze csak azokat nem,akiknek pár napon múlik),mert elmúlt 2 éves a fiam,és olyan jó vele itthon lenni.Ez a legszebb időszak,ilyenkor nagyon gyorsan tanul sok dolgot,kár lenne ezekről lemaradni...
2010. ápr. 29. 12:41
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Úgy látom azok nem mernek írni ide akiket ez konkrétan érint!

Én 39 hetes terhes vagyok, második baba, az első császár volt, tulzott magzati növekedés, elhúzódó vajúdás, fájásgyengeség miatt. Beszéltem az orvosommal, 1 hete azt mondta 30-án akkor császár (mert szerinte egyébként is az lesz), hétfőn voltam vizsgálaton nála a kórházba, akkor már azt mondta sajnálja de nagyon zárt vagyok és nagyon jó az NST-m és otthagyott. Szerintetek????? A zárt méhszájnak mi köze a császárhoz???

Bebizonyította az orvosom mennyire pénzéhes! Ugyanis nem adtam neki előre semmit, kihasználja ezt a helyzetet, gondolom nem csak az én esetemben, aki "tejel az szülhet, aki nem az nem." Nagyot csalódtam benne!

Egyébként mind a 9 hónap alatt a magánrendelésére jártam (7ezer Ft/hó) és természetesen a szülés után is akartam adni neki.

Most igazából tanácstalan vagyok.

2010. ápr. 29. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!