Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kérdésem elméleti: vajon sok...

Kérdésem elméleti: vajon sok szülést fognak beindítani direkt a napokban, hogy ne május 1 után szülessen a baba (az új törvény miatt)?

Figyelt kérdés
Szerintetek lesz olyan anyuka, aki direkt kérni fogja az orvosát, hogy április 30-ig szülessen meg a babája?
2010. ápr. 29. 08:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Mi holnap a 38. hetet töltjük be. Egészen idáig én is úgy gondoltam, hogy szülessen meg áprilisban a bébim, és akkor 3 évig együtt lehetünk itthon. De most, hogy elérkezett az idő, már úgy vélem jöjjön, amikor jönni akar. Ha ő holnap elindul csak egy plusz öröm lesz. De a nagy nagy boldogsághoz nem tartozik hozzá a születésének időpontja. Ugyanúgy fogom én várni őt május 1-én vagy akár később is.

Viszont aki ezért elindíttatja a szülését, hát tegye meg. Lehet 3 év múlva én leszek a legnagyobb irigyük.

2010. ápr. 29. 14:20
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Elképzelek egy bölcsödei csoportot 2,5 év múlva:

A fele gyerek szülei kapnak plussz 25 ezer forintot a fizetésük mellé, a mások fele nem.

Ez a kiszúrás a szülőkkel.

Az hogy fog káromkodni, aki május 1én hajnalban szül :-)

Lehet hogy az újságok éppúgy be fogják mutatni az új rendszer első babáját, mint az adott években az újévi babákat :-D

2010. ápr. 29. 14:28
 13/17 anonim ***** válasza:
66%
Úgy látom senki nem hallotta,hogy mégsem hozzák be ez a rendeletet marad a 3 év.:)
2010. ápr. 29. 14:42
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

14:42-es

Honnan tudod, már megjelent?

Hiszen az új kormány még meg sem alakult :-(

2010. ápr. 29. 14:54
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az Oep-nál azt mondták,hogy aki 2009!! május 1-e után szül annak már a harmadik évben nem jár a fizetése mellé a Gyes.Én úgy tudom,hogy aki 2010 május 1-e után szül az csak annyi ideig kap Gyedet amennyi ideig van folyamatos munkaviszonya.Ha csak 1 évig volt akkor csak 1 évig kapja,ha több mint 2 évig akkor meg a két évre.Rosszul tudom?
2010. ápr. 29. 15:27
 16/17 anonim ***** válasza:
66%
Én 39 hetes terhes vagyok,május 6-ra vagyok kiirva,de én nem inditanám meg a szülést!!!
2010. ápr. 29. 16:01
 17/17 anonim ***** válasza:
66%
Sziasztok! En lehet le leszek pontozva, de gondoltam en is leirom a velemenyem, főleg, hogy engem is erint. 40+3 hetes km vagyok, ha addig nem indul megbmagatol, akkor hetfon indítanak. Fel sem merul bennem, hogy kerjem a dokit, hogy meg holnap essunk tul rajta, pedig tulhordtam... Nekem is jol jonne biztos az a Kis keves penz is a harmadik evben, meg akar munka mellett is, de valljuk be nem egy akkora osszeg, amibol meg lehet elni, ha valakinek meg 26 ezer forint letfontossagu, akkor meg azt gondolom, hogy vissza kell menni dolgozni normalis fizetesert. Egyebkent en ugy hallottam, hogy otthon lehet maradni a harmadik evben is csak penz nincs... Az orvosokat meg vegkepp nem tartom korrektnek, ha ezt engedik...
2010. ápr. 29. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!