Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Még nem múltam el 14 éves és...

Még nem múltam el 14 éves és lehet, hogy terhes vagyok. Mit tegyek? A törvény bünteti a szexet 14 év alatt, engem vagy a szüleim? Vagy akitől a baba van mert ő már 15 éves. Mihez kezdjek?

Figyelt kérdés
Nem igazán tudom h terhes vagyok-e vagy sem. Az alkalom után 2x már megjött a de most 1hete késik.Ha terhes vagyok akkor már a 2.hónapos a baba. Eddig nem észleletm a menctruáció kimaradásán kívűl semmi jelet a terhességre, sem hányineger, sem émejgés,se mell faájdalmak semmi.Híztam mondjuk egy kicsit de a sportot egy lábsérülés miatt abba hagytam és gyógyszewrt is szettem rá.A 3. napon az aktus után csinálatam teszetet de az negatív lett. Terhes lehetek? Ha igen mit tegyek?
2008. febr. 16. 11:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem hinném ,hogy terhes vagy, mert már volt 2 mensid, és a teszt is negatív. De nyugodtan csinálj megint tesztet, már tuti + kell legyen, ha terhes vagy. A mensi sokmindentől késhez, akár az izgalomtól is, a mozgáshiánytól is...

A szüleid nem büntetik, téged sem, de az "apát" igen.

Jó lene, ha rendesen védekeznél, de még jobb lenne, ha még egy kicsit várnál a szexuális élettel..

Ha kérdésed van, menj el nőgyógyászhoz, megállapítja a terhességet is, ha van, és segít a megfelelő védekezés kiválasztásában is!

2008. febr. 16. 11:58
 2/15 tade ***** válasza:
32%
SZia! Ne haragudj lehet kicsit nyers leszek de! Ennyi evesen mar azert illene valamennyire ismerni a magyar helyesirast. (sajnos kulfoldon elek ezert nem tudok ekezetet irni, meg mielott valaki megszolna :) Szoval. 14 eves meg nem multal el es lehet terhes vagy, akinek az apja egy 15 eves gyerek, mert gyerek. En azt tanacsolom, hogy beszeld meg szuleiddel. Ha elmennel nogyogyaszhoz es kiderulne, hogy terhes vagy, es az apa 15 eves, akkor az orvosnak kotelessege a szuloket ertesiteni, vagy a gyamugyet, ugyanis meg kiskorunak szamitasz. Bar nem vagyok jartas a magyar torvenyekben, ugyanis kulfoldon elek, de szerintem, ha terhes vagy, ott biztos a gyamugyisek nem hagyjak szo nelkul azt sem, hogy az apa 15. Jobb esetben kapsz meg egy lehetoseget es o is, rosszabb esetben a baratod javitointezetbe kerul. DE mivel a tuneteid nem utalnak terhessegre hiszen az aktus utan mar ketszer menstrualtal, valoszinu nem vay az. A te korodban meg normalis, ha nem allt be a ciklusod es rendszertelenul jon meg. Probalj meg meg egyszer tetsztet csinalni, vagy menj el nogyogyaszhoz rutinvizsgalatra. De szerintem nyugodt lehetsz, nem vagy terhes. Azonban, ha legkozelebb egyutt lesztek a baratoddal, mindenkepp vedekezzetek, hisz ha mar ilyen idosen erettnek erzed magad a szexre, akkor azt is tudnod kene, hogy, hogyan elozzel meg egy nem kivant terhesseget!!!!! Nem eleg csak szexelni es kesz!! Hanyszor, de hanyszor elmondjak!!! Es hanyszor, de hanyszor a te korodban elfelejtik. Szoval, legkozelebb vigyazzatok! Szep napot!
2008. febr. 16. 12:03
 3/15 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen. az "apát" ha még is lenne baba h büntetné a törvény?
2008. febr. 16. 12:03
 4/15 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a kommenteket.nagyon sokat segítettek!!
2008. febr. 16. 12:05
 5/15 anonim ***** válasza:
25%

Nos,14 évesen nekem nem volt rendszeres ciklusom.Olyan 15-16 éves voltam,amikor belőtte magának a 28 napot.Már kétszer megjött,gondolom rendes mennyiség stb.Ha baba lenne,mér rég jelentkeznének a terhességi tünetek.

Hányás,fáradtság,émelygés,alacsony vérnyomás,puffadás.Ezek közül nem mind jelentkezik,de egy vagy kettő mindenképpen.Meg 12 hetesen már picit gömbölyödik a poci is..sőt..13 hetesen.(Mert annyinak kellene lenned,ha babás lennél.)

Ergó,ez jó lecke volt!Talán védekezz rendesen!Az meg hogy a törvény kit büntet meg kit nem egyformán mindegy,mert ha az én lányom lennél,és bejelentenéd hogy 13 évesen babát vársz,hát szerintem kikelnék magamból,és mind az apát és mind a lányomat én büntetném,nem kellene oda törvény!

2008. febr. 16. 13:01
 6/15 anonim ***** válasza:
74%

Kedves válaszolók! Szerintem ennek a lánynak éppen elég büntetés volt ez az idegeskedés. Szerintem nem a mi feladatunk megítélni. Ez az oldal azért van, hogy segítsünk egymásnak. Ha otthon nem meri ezt megkérdezni,annak biztosan oka van, azért fordult ide.Azért ilyen a mai társadalom, mert nem segítünk egymásnak, csak ítélkezünk egymás fölött:(

Nem védeni akarom amit tett,(mert én a házasság utáni szexet tartom helyesnek és nem vagyok öreg sem, 23 éves), de manapság sok ilyen helyzet fordul elő, inkább segítsük, ha ide fordult.

Ja, és szerintem bárkivel előfordul, hogy elgépel valamit.

2008. febr. 16. 14:14
 7/15 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem sem vagy terhes. Orvoshoz jó lenne azért elmenni. Ja, és a dokinál, azért van a szád, hogy kérdezz, tehát ha valamiben nem vagy biztos, akkor tudod mit kell tenni :) Lehet, hogy a gyógyszer miatt késett a menstruációd.

A többi válaszoló meg nem tudom, mit képzel magáról. Ők talán még sosem követtek el hibát? Pláne helyesírásit. Oké, én is szoktam fikázni mások helyesírását, ha nagyon ordít róla, hogy az illető egy tukó paraszt, de itt nyilván csak elírásról van szó.

2008. febr. 16. 19:18
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Sztem egyszerűen csinálj most egy tesztet,és hidd el nem lesz gond,szorítok neked, legközelebb meg ügyesebben, hogy ne kelljen a frásznak kerülgetnie.Ha esetleg mégis terhes lennél(amit nem hiszek)a szüleiddel beszélj, tudom nehéz, de ők tudnak a továbbiakban segíteni-ha rendszeresen együtt vagytok,beszéljétek meg mi legyen a védekezés, de jobb lenne felnőttel elbeszélgetni erről, hogy mégegyszer ne kerülj ilyen helyzetbe.
2008. febr. 18. 16:08
 9/15 anonim ***** válasza:
én is azt mondom hogy ne izgulj nem vagy terhes . azoknak a válaszoloknak akik elitéltek azt mondom hogy egyet értek az előttem irokkal,ésez az oldal nem azért van hogy elitéljük egy mást. és honnan tudjátok hogy a ti lányotok ,nem 13 évesen veszitette el a szüzességét.valószinüleg az ő anyukája sem tudja
2008. febr. 19. 20:25
 10/15 anonim ***** válasza:
25%
szerintem mindenki a maga gyerekét ítélgesse. a másét könnyü megitélni. lehet hogy e te gyereked még rosszabb. nem hiszem hogy te tudnál rola ha a gyereked nem lenne szüz mert nem neked mondaná el elősször.a helyesirásban meg te sem vagy jobb.
2008. febr. 19. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!