Már nem bírom idegekkel, mindent kipróbáltam amit csak lehet, de egyszerűen reménytelen. Mit csináljak?
Az én 21 hónapos lányom teljesen ugyanilyen amiket leírtál. Otthon csak nyűglődik, a játszótéren csak figyeli a többieket. Semmi nem köti le 2 percnél tovább, de ez nem is baj, azt hallottam ez természetes ebben a korban. Nálunk olyan a játszótér, hogy el van választva egy kis kerítéssel a nagyok játszóterétől. Ő állandóan ott áll a kerítés mellett és figyeli a nagyokat ahogy a nagy csúszdán játszanak. A múltkor áthúzott engem a nagy játszóra és kiharcolta hogy a nagy csúszdán és a nagy mászókán játsszon. Teljesen odáig volt érte, és azért hogy a nagyobb gyerekekkel lehet.
Én rájöttem, hogy egyszerűen csak igényli a nagyobb gyerekek társaságát. Amikor vele egykorúakkal van, vagy egy kicsivel kisebb gyerekkel egyszerűen nem tud velük mit kezdeni, csak nézik egymást, sőt zavarba is van. De ha nála nagyobbakkal van, kb 4-5 évesekkel, akkor minden rendben, eljátszana velük akár egész nap étel-ital nélkül és nélkülem is. Akkor egész végig halandzsázik, beszélget hozzájuk. Tehát én látom, hogy nálunk ez a gond.
bocs, hogy beleszólok de tényleg így van, még csak egymás mellett játszanak.
ha 10 hónapos a kicsid, lassan, olyan fél év múlva eljön az undokoskodás korszaka. na akkor már a pajtásának a kezébe se fogja adni a játékokat, csak kiveszi :)
még soká lesz, hogy együtt fognak játszani, de az jó, hogy lekötik egymást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!