Már nem bírom idegekkel, mindent kipróbáltam amit csak lehet, de egyszerűen reménytelen. Mit csináljak?
Nem biztos,hogy elrontottál valamit. Ha csak hisztizne,hogy vegyed fel,akkor lehetne ezt mondani.
Vidd el orvoshoz,és kérj tőle véleményt. Nem természetes,hogy csak fekszik és mászkál.
Szerintem nincs különösebb baj, csak Ő ilyen szemlélődős típus. Biztos sok minden érdekli, de csak nézi, szemléli a dolgokat. Volt ilyen időszaka a kisfiamnak is (most 21 hónapos), bár Ő akkor azt szerette, ha Én építek neki, olvasok neki, mutogatok stb., és Ő csak szemlél, figyel.
Nem baj, ha a játszótéren csak a többieket figyeli, abból tanul és hamarosan Ő is kedvet fog kapni a játékhoz, csak légy türelmes:-) A babád olyan lassabb, megfontoltabb személyiség szerintem a leírtak alapján, ami egyáltalán nem baj!! Csak türelem, hamarosan elkezdi felfedezni a világot és akkor majd nem lehet megállítani sem:-)
Fel a fejjel!!
én fiam is azt csinálja a játszótéren, hogy áll és nézi a többi gyereket. ez teljesen normális, hagyd!
a lakásotok mennyire van elkerítve neki? tud turkálni fiókokban, könyveket, cd tokokat pakolászni?
csinálhatsz neki egy nagy dobozt, tegyél bele 2 kanalat, egy műanyag villát, egy tiszta fokhagymanyomót, pár szívószálat, egy kis könyvet, 2 pingpong labdát, egy homokozólapátot, pár tollat, egy tusfürdős flakont, csukd be a dobozt és mutasd meg hogy tudja kinyitni. lehet ez leköti!
enyém kedevnc játéka a konyhában a fűszeres zacskós doboz turkálása. persze csak bontatlan fűszerzacsik vannak benne.
kismotorja van? lehet az is lekötné.
na meg papír, toll és együtt rajzolás?
több most nem jut eszembe :(
azt ne várd, hogy együtt játszatok, ennyi idős korban még nem tudnak, de mindig maradj ott vele ha elkezd egyedül játszani mert ugyan neked úgy tűnik, hogy tök jól el van egyedül de te is benne vagy a kis elképzelt játékvilágában!
szia, valószínűleg, a leírtak alapján unja az otthoni létet, a játékokat. az oviban ezzel nem lesz gond, ott nagyon sok játék van, na meg az óvónők mindig kitalálnak valami újat, mire megunnák, jön a következő újdonság. na meg még hol van az hogy ő ovis lesz, addig még rengeteget fog változni.
az enyém sem egy nagy homokozós darab, a többiek ott ücsörögnek akár órákig, az enyémet 5 percig érdekli. de mondjuk ő szeret hintázni, vagy mostanában labdát, plüsst hintáztatni, mászókázni, csúszdázni nagyon. de alapvetően úgy zajlik most is a játszótér, hogy megyünk egyik játéktól a másikig, váltogatja őket. én örülök neki hogy ilyen felfedező. amúgy ahol sokan vannak ott ő sem szeret lenni, ott inkább csak nézi mit csinálnaka a többiek, ilyen óvatosabb típus. itthon most már leköti magát, ha épp dolgom van. pl. főz a kis konyhájában, nem órákig persze, adok neki hozzá vizet is, mosogat, tiszta víz lesz midnen, nem baj, vagy épít. ill. csináltam neki az egy kis kosárból meg spárgából hintát, felkötöztük az asztal szélébe, abba belerak dolgokat, és azok hintáznak. (ha már ő idebenn nem tud). de alapvetően inkább úgy játszik el benn, ha velem, és egy játék max. 15 perc, de ez az utóbbi idők fejleménye, hasonló idősen neki is csak pár perc v olt. úh sztem nincs baja, türelem, majd megérik arra hogy játsszon egyedül is. (és látod, érdekli valami, mégha aruha lepakolása is...az enyém is szeret amúgy ruhát pakolni, meg zsebkendőt, meg ilyeneket, kendőmániás).
szóval én nem látom legalábbis az enyémnél a problémát, nagyon fárasztó ugyan, az biztos.
2 éves 3 hónapos a kislányom
Nem szokott más gyerkőccel sem játszani?Nincs egy vele hasonló korú baba akivel lefoglalhatná magát?
Amikor a lányom engem már nagyon un, akkor felülünk bicajra, és irány az unokatesó.Hihetetelenül elvannak.
Bocsi, ha már hasonló válasz érkezett!Nem olvastam az eddigieket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!