Még miket vegyünk a babának, mire megszületik?
Eddig ezeket írtam fel:
-4 db pléd (2 vastag,2 vékonyabb)
-3 db ágynemű
-3 db lepedő
-2 fejvédő
-1 db kókuszmatrac
-1 éjjelifény
-1 bébiörző
-1 légzésfigyelő
-5 db textilpelus
-2 csomag pelenka
-törlőkendő
-popsikrém
-hintőpor
-1 cumitartó
-1 cumitartólánc
-2 db cumi
-4 db cumisüveg
-lázmérős cumi
-babaolló
-hajkefe,fésű
-1 sampon
-1 tusfürdő
-1 szappan
-1 testápoló
-vízhőmérő
-1 babaolaj
-1 db mosdókesztyű
-3 db fürdőlepedő
-3 db törölköző
-1 kád(állvánnyal)
-pelenkázó
-1 párásító
-1 rovarriasztó
-babavíz
-babamérleg
-3 db előke
-babakocsi
-mózes a babakocsihoz
-cumisüveg/pohártartó a babakocsihoz
-napernyő a babakocsihoz
-pelenkázótáska
-szúnyogháló,esővédő a babakocsira,hordozóra
-hordozó
-adapter(hogy a hordozót a babakocsira is lehessen tenni)
-2 db lábzsák(1 a mózesbe,1 a kocsi sportrészéhez)
-kiságy
-járóka
-bébikomp
-pihenőszék
-játszószőnyeg
-2 db hálózsák
-4 db kesztyű (karmolás ellen)
-10 ujjatlan rugi
-10 hosszú ujjú rugi
-10 rövid ujjú body
-10 hosszú ujjú body
-8 pár zokni
-8 harisnya
-6 db csecsemőnadrág
-4 db sapka
-4 pelenkatartó bugyi
-6 kocsikabát
-4 kocsicipő
-2 kabát
-fültisztító
-játékok
Eddig ennyit írtam össze.Előre köszönöm a válaszokat.
"Utolsónak: elárulod, mit ad enni a gyereknek az elsö napokban, ha nincs teje? Mert nyugodt szivvel lehúztad a "tápszeremet". (ha jól értelmeztem) Mert h a kórházban nagyon csinnyán bánnak ám a tápszer adással.
De ha egy hetet vársz amig kijön a doktornéni és felirja neked, addig nem tudom mit eszik a gyerek??!!!"
Az én gyermekem nem volt hajlandó szopizni így a tejem is nehezen indult be de mégsem halt éhen -pedig 5 napig voltunk bent- a kórházban kapott pótlást.
És amikor megkaptuk a záró jelentést a főorvosnő adott receptet tápszerre aztán pedig a hétfőn a háziorvos.
Nem olvastam el a hozzászólásokat, bocsi!
Amit én javaslok:
textilpelusból még vehetsz, szerintem kevés az 5 db.
Nekem babaolló helyett a csipesz jobban bejön. Az ollóval még a saját körmömet sem tudnám levágni.
Kozmetikai cuccot az elején inkább gyógyszertárit használj! A védőnő ált. össze szokta írni. (napraforgó olaj, hydrophill fürdető, popsikenőcs, vatta, )+ D- és K-vitamin, esetleg Cebion.
A lázmérős cumit itt sokan nem ajánlották, nem vált be. Vagy szerezz be mellé egy hagyományosat is.
Cumisüvegből sztem a 4 sok. Én is bevásároltam az Aventből, de a MAM vált be.
Hú, tényleg jó hosszú lista! Én azt javaslom, hogy először is: Amit írtál, hogy nem nagyon szeretnéd szoptatni, meg anyukádnak se volt...ha eleve így állsz hozzá, tényleg nem is lesz, mert erre agyban is fel kell készülni. Kérlek gondolt át, a legeslegjobb az anyatej számára, ha nem tudod, hogy mennyi minden mellette szól, olvass utána, nem csak a babának jó, neked is! A tápszert nem akarom lehúzni, mert majdnem olyan jó az is, de hidd el, több macera van vele. Mihelyt kibújik a babád, lehet megváltozik a véleményed, majd meglátod mennyi mindent kihoz belőled, amire életedben nem gondoltál volna!:D
Másodszorra: Tényleg elég nagy a lista, először én a felesleges dolgokat húznám ki belőle. Pl cumilánc, meg hasonlók. Alkohol meg szerintem nem kell. Nekem se volt, semmivel nem ápoltam babám köldökcsonkját, csak tistzán és szárazon tartottam. 4 nap alatt leesett. Pelenkából két méretet vegyél, textilből 10 kábé elég. Nekem 23 db van, és fele is elég lenne:D Ruhácskákból is ne csak a legkisebb legyen, legkisebből ne is legyen túl sok. Mindenki írja, hogy 3-4 db elég, de ez egyénenként változik. Egy ilyen pici baba még nem nagyon mocskolja magát, ha mindig raksz böfiztetésnél a válladra egy textilpelust, akkor nem kell állandóan öltöztetni. Köthetsz elé napközben is előkét, mert állandóan visszajöhet egy kis tej, vagy nyáladzhat. Számold ki, hogy egy nap hányszor akarod majd átöltöztetni (én 24 óráig egy ruhában tartottam), ha van pizsomája meg külön napi viselete, számold bele. Gondold át, milyen sűrűn akarsz mosni rá. Én minden héten egyszer mostam. Így 7-10 rugi, és trikó elég. 3-4 hónapos kora előtt nem kell rá adni kis nadrágot és kis pólót, neki a legjobb a rugi. Jól néz ki kisnadrágban, de a derekát jobban védik az egybe ruhák. Mihelyst látod, hogy mászni tanul, onnantól vehetsz neki kis nadrágot ilyesmit, mert könnyebb azokban mozogni. Szép ruhákból is vehetsz egyet-kettőt újszülöttre is, ha mész az orvoshoz, úgyse bírja ki az ember, hogy ne vegyen. Az a lényeg, hogy logikusan gondold át, és ne másra hallgass, mert mindenki másképp csinálja, szóval én is csak egy támpontot írtam!
Azt én sem értem, hogy bár láthatóan mindent meg akarsz adni a gyerekednek, szoptatni meg mégsem akarod... Tudod, (főleg egy újszülöttnek) nem az lesz a fontos, amit pénzért megvehetsz, hanem Te! A Te testközelséged, ölelésed, a szopizás nem csak táplálás! De abból is a legjobb! Az első napok előteje (amikor még úgy gondolod, hogy nincs is tejed), az egyik legfontosabb dolog, amit a babádnak adhatsz! Aztán később is a legegészségesebb, legjobb, amit kaphat, az anyatej. Nekem meg se fordult a fejemben, hogy ne szoptassak. Tényleg nem értelek...
De hogy a kérdésedre válaszoljak:
Ami kellhet még:
-textilpelus tényleg kevés lesz, abból tárazz be rendesen, kelleni fog
-mellszívót én vettem előre, jól is jött, csak a szoptatási elveidet elnézve nem tudom, merjem-e javasolni
-lázmérős cumi sz.rt sem ér, vegyél egy normális, digitálisat, a legtöbb orvos amúgy sem fogadja el, ha mással mérsz (nem tartják hitelesnek a mért értéket, de ez igaz a fülhőmérőre is, azt sem szeretik a dokik ugyanebből az okból)
-steril vatta
Ami felesleges:
-sok a ruha, pár darab body és rugi elég, de az legyen kisebb és nagyobb méret is, mert nem tudhatod, melyik lesz jó, de sok egyikből sem kell, mert az első időben nőnek a leggyorsabban, napról napra fogja kinőni és veheted is nagyobbat, pedig alig hordta
-bébikomp minek? egy újszülött attól még elég messze van...
-pelenka nem kell két csomag, egy bőven elég, valószínűleg mire a második csomagot veszed, már kicsi az újszülött méret
-járókát bőven ráérsz még venni, még korai
-játszószőnyeg szintén korai
-pelenkatartó bugyi? a mai pelusokra felesleges, főleg, hogy van rajta body is
-kocsicipőre még semmi szüksége egy darabig :)
-játékok se nagyon kellenek még az elején, legfeljebb egy forgó az ágya fölé
-kesztyű nekünk egy sem volt, nem kellett. ha nagyon akarsz, vegyél, de nem kell ennyi
Ami helyett mást vennék:
-sampon, tusfürdő, szappan, ilyesmi: újszülöttnek a gyógyszertári fürdetőkrém, popsikenőcs, babaolaj kell, annak ugyan nincs olyan jó illata, de a babának ez a legjobb, nem allergizál, nem szárítja a bőrét. Ide sorolom én még a gyógyszertári dolgokhoz a tiszta alkoholt (köldökápoláshoz), Vigantolt, K-vitamint, de ezeket a gyerekorvos fogja úgyis felírni, a popsikrémmel és a fürdetőkrémmel együtt.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Boldog babavárást, könnyű szülést és sok boldogságot kívánok!
Szerintem mindent felírtál,inkább praktikussági tanácsokat adnék( vnő vagyok és van már nekem is egy saját kislányom):mindenből elég sokat írsz, felesleges. Én is szeretem, ha több ruhája van,de van amiből elég kevesebb is.Fejvédőből szerintem elég 1.Kókuszmatrac helyett a sima szivacs is megteszi, sőt én elég sok rosszat hallottam a kókuszmatracról( hamar penészedik) és ráadásul sokszorosa az ára a sima matrachoz képest.
Légzésfigyelőt sem tartom feltétlenül szükségesnek, csak abban az esetben venném meg, ha a kórházban szólnának, h volt légzéskimaradása a picinek, vagy túl hamar születne meg.
Textilpelenkából min. 15 db kell,feje alá a kiságyban, böfiztetéshez, babakocsiba.
Sampon, tusfürdő , testápoló az ujjszülöttnek még nem kell, majd a gyerekorvos ír fel gyógyszertári fürdetőt, az a legjobb és legalább fél éves korig ajánlott használni( én a 14 hósomat még mindig azzal fürdetem).
Szerintem a 3 fürdőlepedő bőven elég , én törölközőt nem is használok.
Rovarriasztót én nem raknék baba mellé.
Előkére egyenlőre még nincs szükség, látogatóktól majd kaptok és az úgyis csak akkor kell,ha már kanalaztok.
Bébikomp a helyedben én nem is vennék, nagyon káros a babára, kérdezd meg a gyerekorvosod vagy egy gyógytornászt ők sem fogják javasolni.
Kesztyűre sincs szerintem szükség,ha jól levágod a körmeit az is elég.Zokniból , harisnáyból max 1-1, rugi alá úgysem kell egyik sem.
Csecsemőnadrágból is elég 1-2db.
Sapkából sem vennék 4 db-ot, inkább egy vékonyat és majd amikor jön a hideg, akkor egy vastagot,mert lehet addigra nem is lesz rá jó amit megveszel.
Pelenkatartó bugyi felesleges.
Kocsikabátból is elég 1-2 db, mégis h legyen váltó,de ha belegondolsz neked sincs 6 kabátod.
Kocsicipőből is elég 1db. Kabátot én nem vennék ,helyette inkább overált, az sokkal praktikusabb. A kabátból ki van a dereka és ő még nagyon kicsi lesz télen.
Szóval, ha megnézed, amiket írtál az mind kell, csak sokkal kevesebb mindenből, egy csomó pénzt is spórolsz így és azon vehetsz majd mást.
Remélem tudtam segíteni .
JAAJJ, ha már most ilyen a hozzáállásod...
egyetértek az előttem szólókkal, rengeteg a felesleges holmi, ellenben a szoptatáshoz nem így kéne hozzáállni.
Inkább arra kéne energiát fordítani, hogy megpróbálj szoptatni, minthogy azonnal 2 cumival és 4 cumisüveggel készülni!
Kitartás és akarat kell hozzá, de hidd el, megéri!!
Ezerszer könnyebb dolgod lesz. Azt hogy milyen előnyei vannak a szoptatásnak 1000 helyen elmondják; praktikus, a legjobb a babának, olcsó, stb.
Ezt az ezeréves legendát pedig, hogy 'anyámnak sem volt elég teje, nekem sem lesz', jó lenne már egyszer elfelejteni.ÁÁÁÁ.
Egyébként a listáról valóban talán a több textilpelus és az orrszívó hiányzik.
Mindkettő nélkülözhetetlen.
Ez a te listád mellé írom az én véleményem:
-4 db pléd (2 vastag,2 vékonyabb)
-3 db ágynemű
-3 db lepedő
-2 fejvédő
-1 db kókuszmatrac eddig minden jó.
-1 éjjelifény nekünk is sólámpánk volt.
-1 bébiörző
-1 légzésfigyelő Ebből nem kell külön venned.Mi is egybe vettük angelcare légzésfigyelő és bébiőr egybe.Elég borsos az ára de megéri.
-5 db textilpelus Ebből sokkal többet vegyél.Nekem vagy 30 darab textilpelusom volt de még így is kevésnek bizonyult.Bár nekem g bukós volt a babám.
-2 csomag pelenka ebből ajánlom a huggiest vagy a fixies pelust nekünk ez vált be.A kórhába mi liberót kaptunk nagyon csúnyán kiütötte a gyerek bőrét.
-törlőkendő
-popsikrém ha gondolod vehetsz egy tubus bepantent,én első perctől kezdve csak bepantennel kent a kisfiam popsiját.A sudokrémet nagyon nem szerettem akkor.
-hintőpor felesleges,sose használtuk.
-1 cumitartó
-1 cumitartólánc
-2 db cumi ezeket megvehetet ha gondolod de lehet felesleges lesz.Én is vettem cumit a fiamnak soha nem cumizott.
-4 db cumisüveg Cumisüvegből ettől többet ne vegyél.Mi aventet használtunk.Ha már cumisüvegből fog inni akkor próbáljátok ki, mert lehet nem fog inni belőle.Több féle márka van azt kell majd venni amiből iszik majd a gyerek de ez akkor derül ki.Pl az én fiam kizárólag csak avent cumisüvegből volt kicsin.Pedig ő is kapott többféle cumisüveget.
-lázmérős cumi szerintem felesleges.Digitális lázmérőt vegyél vagy pedig olyat ami felváltotta a higanyos lázmérőket.Ha jól tudom festék van benne.
-babaolló ez fontos.
-hajkefe,fésű Ez felesleges szerintem.
-1 sampon
-1 tusfürdő
-1 szappan
-1 testápoló Ezeket se vedd meg mert nem tudhatod milyen bőre lesz a kicsinek.Lehet,hogy csak az orvos által felírt kencéket használhatjátok.
-vízhőmérő ez kell.
-1 babaolaj Ezt is csak akkor ha már megszületett és az orvos azt mondja lehet.
Nekem nagyon csúnyán kiütéses lett a fiam minden babaolajtól.
-1 db mosdókesztyű
-3 db fürdőlepedő Ebből vehetsz többet.
-3 db törölköző
-1 kád(állvánnyal) Ez oké
-pelenkázó Ez is kell.
-1 párásító Nekünk is volt de felesleges volt.Alig használtuk.
-1 rovarriasztó Ez attól függ milyen és lehet e újszülött gyerek mellett.
-babavíz Ez kell.
-babamérleg Ez is kell.
-3 db előke Ebből vehetsz többet.Bár ez attól is függ kisfiad vagy kislányod lesz.De előkére később lesz csak szükséged.4-5 hós kora körül.
-babakocsi
-mózes a babakocsihoz
-cumisüveg/pohártartó a babakocsihoz
-napernyő a babakocsihoz
-pelenkázótáska
-szúnyogháló,esővédő a babakocsira,hordozóra
-hordozó
-adapter(hogy a hordozót a babakocsira is lehessen tenni)
-2 db lábzsák(1 a mózesbe,1 a kocsi sportrészéhez)
-kiságy Ez is kell.
-járóka Ez most még felesleges.
-bébikomp Ez is.Ezzel is ráérsz még míg a kicsi 5-6 hónapos nem lesz.
-pihenőszék Ne ez az amit mi nem vettünk de sajnáltam hogy nem volt.Ezt mindenképp ajánlom.
-játszószőnyeg Ez is jó ha van.
-2 db hálózsák Ebből elég 2 db.Nem is biztos,hogy elviseli magán a hálózsákot.
-4 db kesztyű (karmolás ellen) na ebből sokkal többet egyél.az én fiam 1 hónapos korától 3 hónapos koráig szinte állandóan ilyen kis vékony pamut kesztyűbe volt.Nekünk volt vagy 30 pár,de kellett is.Én rettenetesen féltettem,hogy kikarmolja a szemét.Olyan csúnya karmolásokt voltak mindig az arcán így is hogy borzalom.
-10 ujjatlan rugi Ebből első körbe elég ennyi.Ha kicsi méretben veszed akkor úgyis 1-2 hét alatt kinövi.
-10 hosszú ujjú rugi
-10 rövid ujjú body
-10 hosszú ujjú body Ezekből is mindből elég ennyi.Én azt ajánlom neked,hogy vedd meg az 56-os méretet, de vegyél 62-es méretet is.Nekem a fiam 1 hétig hordta az 56-os méretű ruhákat.
-8 pár zokni zokniből felesleges szerintem ilyen picinek ennyi. Inkább ajánlom a lábfejes nacikat.Tescóba lehet venni baromi cuki.Én imádtam.
-8 harisnya a fiamra én 4 hónaposan tudtam először harisnyát adni, nem viselte el magán.
-6 db csecsemőnadrág Én is vettem neki ilyen kis vagány nacikat egyszer sem volt rajta egyik sem.Én a talpas pamut naickat szerettem és a fiam is csak az viselte el magán.
-4 db sapka igen ez kell.
-4 pelenkatartó bugyi felesleges,a body tartja a pelust.
-6 kocsikabát Ez a legfeleslegesebb.Nekünk 2 volt és soha nem adtam rá egyiket sem.
-4 kocsicipő Ez is felesleges.
-2 kabát Szerintem ez is felesleges egy újszülöttnek.
-fültisztító Ez kell de nem fültisztításra.
-játékok 1-2 játék maximum.Én inkább azt ajánlom,hogy a kiságyra valami zenélő színes körforgót vegyél.
A kemény játékokat csörgőket nem ajánlom még ilyen kicsin.
-Sterilizátort mindenképp vegyél a cumisüvegekhez.
-Melltartóbetétet is vegyél.Nem biztos,hogy nem lesz tejed.Nekem 5 dik napon indult be a tejem de úgy,hogy reggelre mindig majd szét durrantam.8 hónapos koráig tudtam szoptatni a fiam.Nekem anyukám nem tudott minket szoptatni se engem se tesóm mert nem volt telje.Nekem mégis lett.Nagyon jó dolog a szoptatás.Eleinte nehéz de ha belerázódsz nagyon fog tetszeni.Én a kórházba zokogtam 3 napig úgy fájt és ráadásul nekem a főnővér rám parancsolt,hogy a nap 24 órájából 23 órát a kisfiam cicin legyen.Tápszer azért legyen otthon.1 doboz.
Jó babavárást.Ha valami még eszembe jut írok.
16:33-as voltam.
Eszembe jutott.Babakocsit is úgy vegyetek,hogy ne túl drágát.Mert úgyis a gyerek dönti majd el,hogy szeretni fogja e vagy sem.Nekünk 4 babakocsink volt.Az elsőt ajándékba kaptuk.A 4 dik kocsiba volt el csak a fiam mikor már 13 hónapos volt.Addig kínszenvedés volt a babakocsizás
3 hós korától 8 hós koráig hordozókendőt használtunk.Ezt imádta a fiam és én is.
A 16:33 és a 16:42-es válaszoló voltam én.
Esetleg ha érdekel akkor nekem épp van egy eladó ruhacsomagom ami 56-62-68-as méretű ruhákat tartalmaz.
Szívesen szét is szedem neked a csomagot.
Meg még a körfogó is megvan amit a kiságyra lehet szerelni.
Ha érdekel írj privit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!