Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Még miket vegyünk a babának,...

Még miket vegyünk a babának, mire megszületik?

Figyelt kérdés

Eddig ezeket írtam fel:

-4 db pléd (2 vastag,2 vékonyabb)

-3 db ágynemű

-3 db lepedő

-2 fejvédő

-1 db kókuszmatrac

-1 éjjelifény

-1 bébiörző

-1 légzésfigyelő

-5 db textilpelus

-2 csomag pelenka

-törlőkendő

-popsikrém

-hintőpor

-1 cumitartó

-1 cumitartólánc

-2 db cumi

-4 db cumisüveg

-lázmérős cumi

-babaolló

-hajkefe,fésű

-1 sampon

-1 tusfürdő

-1 szappan

-1 testápoló

-vízhőmérő

-1 babaolaj

-1 db mosdókesztyű

-3 db fürdőlepedő

-3 db törölköző

-1 kád(állvánnyal)

-pelenkázó

-1 párásító

-1 rovarriasztó

-babavíz

-babamérleg

-3 db előke

-babakocsi

-mózes a babakocsihoz

-cumisüveg/pohártartó a babakocsihoz

-napernyő a babakocsihoz

-pelenkázótáska

-szúnyogháló,esővédő a babakocsira,hordozóra

-hordozó

-adapter(hogy a hordozót a babakocsira is lehessen tenni)

-2 db lábzsák(1 a mózesbe,1 a kocsi sportrészéhez)

-kiságy

-járóka

-bébikomp

-pihenőszék

-játszószőnyeg

-2 db hálózsák

-4 db kesztyű (karmolás ellen)

-10 ujjatlan rugi

-10 hosszú ujjú rugi

-10 rövid ujjú body

-10 hosszú ujjú body

-8 pár zokni

-8 harisnya

-6 db csecsemőnadrág

-4 db sapka

-4 pelenkatartó bugyi

-6 kocsikabát

-4 kocsicipő

-2 kabát

-fültisztító

-játékok

Eddig ennyit írtam össze.Előre köszönöm a válaszokat.

2011. márc. 14. 15:01
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Ilyet NE mondj, h nem szeretnél szoptatni...

és az h kinek mennyi teje volt, az teljesen mindegy...Neked ettöl lehet még...

2011. márc. 14. 16:22
 12/32 anonim ***** válasza:

Ha elfogadsz egy-két tanácsot:

-popsikrém

-hintőpor

-1 sampon

-1 tusfürdő

-1 szappan

-1 testápoló

-1 babaolaj

Ezeket szerintem ne vedd még meg inkább majd használd azt amit a gyermekorvos kiír első héten.

-bébikomp

Ezzel ráérsz még szerintem.

"-steril vatta

-alkohol (köldökcsonkra)

-1 doboz tápszer (arra az esetre ha nem lenne tejed egyböl)" Ezek benne lesznek az előbb említett csomagban.

Nekem is csak a textil pelus jut eszembe de abból tényleg bőven vegyél mert arra nagy szükséged lesz.

A ruhácskákból én a helyedben nem vennék ennyit mármint db-ra mert saját tapasztalatból nem biztos hogy jók lesznek a méretek. Én is bevásároltam de kapásból a 62-es mérettel nyitottunk. Mikor érkezik a babád?

2011. márc. 14. 16:23
 13/32 anonim ***** válasza:

Utolsónak: elárulod, mit ad enni a gyereknek az elsö napokban, ha nincs teje? Mert nyugodt szivvel lehúztad a "tápszeremet". (ha jól értelmeztem) Mert h a kórházban nagyon csinnyán bánnak ám a tápszer adással.

De ha egy hetet vársz amig kijön a doktornéni és felirja neked, addig nem tudom mit eszik a gyerek??!!!

2011. márc. 14. 16:26
 14/32 A kérdező kommentje:
Augusztusi babánk lesz és Ő lesz az első picink,bár gondolom,ez látszik,mert kicsit még tapasztalatlan vagyok.
2011. márc. 14. 16:31
 15/32 anonim ***** válasza:

A textilpelus tényleg kevés.

A kesztyű sok, elég kettő pár, a kórházon kívül már nem fogod használni.

Amit én feleslegesnek ítélek nyári babánál:

- túl sok kocsikabát, elég 1-2 db, ha esetleg hűvös lenne.

- pelenkatartó bugyi (eldobhatóst fogsz használni, tehát ez nem kell)

- harisnya (melegben felesleges a rugi alá adni)

- kocsicipő (esetleg 1-2 pár tutyi, de azt is csak hűvös időben fogod ráadni)

- kabát (mire hideg lesz, már nagyobb méret kell)

- tisztálkodószerek (az orvos írja fel úgyis a kezdő csomagot)max. fültisztító és vatta vagy vattakorong.

- cumit se vegyél nagyon előre, mert lehet, hogy az ajándékcsomagokba kapsz (nekünk már 6 db újszülött cumink van, egyet se vettünk, mindent promós ajándéknak kaptuk)

- lázmérős cumi (tapasztalt mamák szerint egy negyed Demalgont se ér, megbízhatóbb a digitális v. higanyos lázmérő)

- mosdókesztyű (úgyis kézzel mosod a babát, koszos nem lesz, hogy sikálni kelljen, áttörölgetéshez pedig jó a textilpelus is.)

- a babaolló sem feltétlenül szükséges, ha jó minőségű a ti ollótok, használat előtt áttörölgeted alkoholos vattával

- ha veszel nadrágokat, akkor kis pólókat is vegyél, de akkor kevesebb rugi kell.

Ha jól választotok babakocsit, abban benne van a mózeskosár, lábzsák, szúnyogháló, esővédő, pelenkázótáska. Max. külön veszitek a hordozót, de olyan babakocsik is vannak, amiket eleve felszerelhetsz a hordozóval. Napernyő nem kell.

Járóka, bébikomp, cumilánc ráér.

Ami kimaradt: orrszívó és popsitörlő kendő.

Nálam 3 héten belül születik a baba, vagy 3 millió listát átböngésztem, mire viszonylag sikerült mindent jól beszerezni... :D

2011. márc. 14. 17:33
 16/32 A kérdező kommentje:

Jó babavárást (bár már nem sok van) és könnyű szülést neked!

Nagyon valószínű,hogy lefogunk ebből a listából faragni,mert eléd drága lesz,ahogy nézem...

2011. márc. 14. 17:39
 17/32 anonim ***** válasza:
Na haragudj,hogy ezt írom de Te mindent megakarsz venni a babádnak és a LEGFONTOSABB dolgot mégis sajnálod tőle???Hogy ,mondhatod azt,hogy nem is akarod nagyon szoptatni??A legcsodálatosabb érzés az amikor a saját testedből táplálod a babádat.
2011. márc. 14. 22:48
 18/32 anonim ***** válasza:

a lista ahogy mások is írták tényleg kicsit sok a felesleges cucc.

Éjjeli fény helyett sólámpát vennék.

Ruhából én vennék pár 56-ost de többségében 62-t. És akár be is vásárolhatsz bodykat illetve nagyobb méretekből is. Hihetetlen nőnek.

1-2 ujjatlan rugi

-5-6 hosszú ujjú rugi

-5 rövid ujjú body

-5 hosszú ujjú body badiból az időjárásnak megfelelően vennék többet is de de vagy hosszú újjúból vagy rövid újjúból.

-4-6 pár zokni

-3 harisnya/ha kell egyáltalán pl nyáron nem kell fiúnál.

-2 db csecsemőnadrág

-4 db sapka

-4 pelenkatartó bugyi/ ha a pamut kisbugyira gondolsz, az csak nyáron kell szoknyához.

-6 kocsikabát- ezt nem tudom mi- de komolyan újszülöttnek bundazsákot szoktak venni. Vagy én nem vagyok képben.

-1 kocsicipő- mivel lehet nagy lesz a rüsztje és egy se jó rá/ tapasztalat. amúgy inkább mamuszkákat vennék.

-2 kabát

én vennék neki fuggőhintát. Az bánom, hogy nálunk kimaradt.

Nálunk az első két hónapban bölcső volt használatban.

A szoptatáshoz meg úgy kell hozzá állni, hogy én márpedig fogok szoptatni! Tántoríthatatlan voltam a szoptatásban, és biza csak lestek a felmenők, és sorba jöttek rá, hogy ők itt vagy ott rontották el. És tápszer tényleg nem kell. A doki nélkül is lehet venni.

(Kimaradt mellápoló krém, ez már a kórházban is kell, olcsó mellszívó... szóval amik neked még kellhetnek.

2011. márc. 14. 23:16
 19/32 anonim ***** válasza:
Még vásárolhatsz cuccokat,ez semmi még mikor lesz 73 éves az esküvői ruhát is kihagytad!Ennyi felesleges holmi ez rengeteg,nem hiszemel ha a védőnőt meg kérdezed nem mondja el mi a leg szükségesebb!
2011. márc. 14. 23:25
 20/32 anonim ***** válasza:

Hát ennyi mindent!Először is,ahogy már egy előttem szóló írta:szinte a csillagokat is megvennéd neki,ha lehetne,de egy kisbaba számára a legeslegfontosabb a szopizás!!!!!!Az anyatej,maga a cicizés ténye,az anya közelsége!Én anyukám se tudta szoptatni se tesóm,se engem-én babámnak tejtesója is lett annyi,de annyi tejem volt!Akard szoptatni és menni fog!!!És olcsóbb is...

többi-ágynemű nem kell egy jó ideig-csak egy textilpelus a feje alá,meg egy pléd

-cumisüveg elég egy-úgyis szoptatod ;)

-kádba tehetsz textilpelust,nekünk első időkben babafürdető szivacs volt alatta,bár abba is fogtam,de biztosabbnak éreztem-igaz 2 hó után elhagytuk és ment a nagykádba

-előke még nem kell egy ideig,ha meg majd kell nem 3:)

-járóka ráér,bébikomp NE többet árt,mint használ,de ha mégis még ráér

-játékok alatt nem t'om mit értesz első időkre elég a kiságy fölé zenélő-forgó ill.a babakocsira vmi izé

-én szétnéznék mellszívó ügyben párommal,ha kell akkor tudja hol,melyiket vegye meg

-ja,sampon....helyett doki által írt gyógyszertári cuccok-olcsóbb és jobb

-lázkúp-doki írja fel szintén-Germicid

-k,-és d-vitamin-doki írja

-hasfájásra Infacol,Espumisan vmi szer-gyógyszertárba segítenek

-alkohol a köldökcsonkra

-steril gézlap-pl. ha csípásodik a szeme kimosni vele

Más most már nem jut eszembe.

Boldog babavárást és nagyon boldog babázást majd :) !Remélem tudtam segíteni!

2011. márc. 15. 14:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!