Még miket vegyünk a babának, mire megszületik?
Eddig ezeket írtam fel:
-4 db pléd (2 vastag,2 vékonyabb)
-3 db ágynemű
-3 db lepedő
-2 fejvédő
-1 db kókuszmatrac
-1 éjjelifény
-1 bébiörző
-1 légzésfigyelő
-5 db textilpelus
-2 csomag pelenka
-törlőkendő
-popsikrém
-hintőpor
-1 cumitartó
-1 cumitartólánc
-2 db cumi
-4 db cumisüveg
-lázmérős cumi
-babaolló
-hajkefe,fésű
-1 sampon
-1 tusfürdő
-1 szappan
-1 testápoló
-vízhőmérő
-1 babaolaj
-1 db mosdókesztyű
-3 db fürdőlepedő
-3 db törölköző
-1 kád(állvánnyal)
-pelenkázó
-1 párásító
-1 rovarriasztó
-babavíz
-babamérleg
-3 db előke
-babakocsi
-mózes a babakocsihoz
-cumisüveg/pohártartó a babakocsihoz
-napernyő a babakocsihoz
-pelenkázótáska
-szúnyogháló,esővédő a babakocsira,hordozóra
-hordozó
-adapter(hogy a hordozót a babakocsira is lehessen tenni)
-2 db lábzsák(1 a mózesbe,1 a kocsi sportrészéhez)
-kiságy
-járóka
-bébikomp
-pihenőszék
-játszószőnyeg
-2 db hálózsák
-4 db kesztyű (karmolás ellen)
-10 ujjatlan rugi
-10 hosszú ujjú rugi
-10 rövid ujjú body
-10 hosszú ujjú body
-8 pár zokni
-8 harisnya
-6 db csecsemőnadrág
-4 db sapka
-4 pelenkatartó bugyi
-6 kocsikabát
-4 kocsicipő
-2 kabát
-fültisztító
-játékok
Eddig ennyit írtam össze.Előre köszönöm a válaszokat.
Ilyet NE mondj, h nem szeretnél szoptatni...
és az h kinek mennyi teje volt, az teljesen mindegy...Neked ettöl lehet még...
Ha elfogadsz egy-két tanácsot:
-popsikrém
-hintőpor
-1 sampon
-1 tusfürdő
-1 szappan
-1 testápoló
-1 babaolaj
Ezeket szerintem ne vedd még meg inkább majd használd azt amit a gyermekorvos kiír első héten.
-bébikomp
Ezzel ráérsz még szerintem.
"-steril vatta
-alkohol (köldökcsonkra)
-1 doboz tápszer (arra az esetre ha nem lenne tejed egyböl)" Ezek benne lesznek az előbb említett csomagban.
Nekem is csak a textil pelus jut eszembe de abból tényleg bőven vegyél mert arra nagy szükséged lesz.
A ruhácskákból én a helyedben nem vennék ennyit mármint db-ra mert saját tapasztalatból nem biztos hogy jók lesznek a méretek. Én is bevásároltam de kapásból a 62-es mérettel nyitottunk. Mikor érkezik a babád?
Utolsónak: elárulod, mit ad enni a gyereknek az elsö napokban, ha nincs teje? Mert nyugodt szivvel lehúztad a "tápszeremet". (ha jól értelmeztem) Mert h a kórházban nagyon csinnyán bánnak ám a tápszer adással.
De ha egy hetet vársz amig kijön a doktornéni és felirja neked, addig nem tudom mit eszik a gyerek??!!!
A textilpelus tényleg kevés.
A kesztyű sok, elég kettő pár, a kórházon kívül már nem fogod használni.
Amit én feleslegesnek ítélek nyári babánál:
- túl sok kocsikabát, elég 1-2 db, ha esetleg hűvös lenne.
- pelenkatartó bugyi (eldobhatóst fogsz használni, tehát ez nem kell)
- harisnya (melegben felesleges a rugi alá adni)
- kocsicipő (esetleg 1-2 pár tutyi, de azt is csak hűvös időben fogod ráadni)
- kabát (mire hideg lesz, már nagyobb méret kell)
- tisztálkodószerek (az orvos írja fel úgyis a kezdő csomagot)max. fültisztító és vatta vagy vattakorong.
- cumit se vegyél nagyon előre, mert lehet, hogy az ajándékcsomagokba kapsz (nekünk már 6 db újszülött cumink van, egyet se vettünk, mindent promós ajándéknak kaptuk)
- lázmérős cumi (tapasztalt mamák szerint egy negyed Demalgont se ér, megbízhatóbb a digitális v. higanyos lázmérő)
- mosdókesztyű (úgyis kézzel mosod a babát, koszos nem lesz, hogy sikálni kelljen, áttörölgetéshez pedig jó a textilpelus is.)
- a babaolló sem feltétlenül szükséges, ha jó minőségű a ti ollótok, használat előtt áttörölgeted alkoholos vattával
- ha veszel nadrágokat, akkor kis pólókat is vegyél, de akkor kevesebb rugi kell.
Ha jól választotok babakocsit, abban benne van a mózeskosár, lábzsák, szúnyogháló, esővédő, pelenkázótáska. Max. külön veszitek a hordozót, de olyan babakocsik is vannak, amiket eleve felszerelhetsz a hordozóval. Napernyő nem kell.
Járóka, bébikomp, cumilánc ráér.
Ami kimaradt: orrszívó és popsitörlő kendő.
Nálam 3 héten belül születik a baba, vagy 3 millió listát átböngésztem, mire viszonylag sikerült mindent jól beszerezni... :D
Jó babavárást (bár már nem sok van) és könnyű szülést neked!
Nagyon valószínű,hogy lefogunk ebből a listából faragni,mert eléd drága lesz,ahogy nézem...
a lista ahogy mások is írták tényleg kicsit sok a felesleges cucc.
Éjjeli fény helyett sólámpát vennék.
Ruhából én vennék pár 56-ost de többségében 62-t. És akár be is vásárolhatsz bodykat illetve nagyobb méretekből is. Hihetetlen nőnek.
1-2 ujjatlan rugi
-5-6 hosszú ujjú rugi
-5 rövid ujjú body
-5 hosszú ujjú body badiból az időjárásnak megfelelően vennék többet is de de vagy hosszú újjúból vagy rövid újjúból.
-4-6 pár zokni
-3 harisnya/ha kell egyáltalán pl nyáron nem kell fiúnál.
-2 db csecsemőnadrág
-4 db sapka
-4 pelenkatartó bugyi/ ha a pamut kisbugyira gondolsz, az csak nyáron kell szoknyához.
-6 kocsikabát- ezt nem tudom mi- de komolyan újszülöttnek bundazsákot szoktak venni. Vagy én nem vagyok képben.
-1 kocsicipő- mivel lehet nagy lesz a rüsztje és egy se jó rá/ tapasztalat. amúgy inkább mamuszkákat vennék.
-2 kabát
én vennék neki fuggőhintát. Az bánom, hogy nálunk kimaradt.
Nálunk az első két hónapban bölcső volt használatban.
A szoptatáshoz meg úgy kell hozzá állni, hogy én márpedig fogok szoptatni! Tántoríthatatlan voltam a szoptatásban, és biza csak lestek a felmenők, és sorba jöttek rá, hogy ők itt vagy ott rontották el. És tápszer tényleg nem kell. A doki nélkül is lehet venni.
(Kimaradt mellápoló krém, ez már a kórházban is kell, olcsó mellszívó... szóval amik neked még kellhetnek.
Hát ennyi mindent!Először is,ahogy már egy előttem szóló írta:szinte a csillagokat is megvennéd neki,ha lehetne,de egy kisbaba számára a legeslegfontosabb a szopizás!!!!!!Az anyatej,maga a cicizés ténye,az anya közelsége!Én anyukám se tudta szoptatni se tesóm,se engem-én babámnak tejtesója is lett annyi,de annyi tejem volt!Akard szoptatni és menni fog!!!És olcsóbb is...
többi-ágynemű nem kell egy jó ideig-csak egy textilpelus a feje alá,meg egy pléd
-cumisüveg elég egy-úgyis szoptatod ;)
-kádba tehetsz textilpelust,nekünk első időkben babafürdető szivacs volt alatta,bár abba is fogtam,de biztosabbnak éreztem-igaz 2 hó után elhagytuk és ment a nagykádba
-előke még nem kell egy ideig,ha meg majd kell nem 3:)
-járóka ráér,bébikomp NE többet árt,mint használ,de ha mégis még ráér
-játékok alatt nem t'om mit értesz első időkre elég a kiságy fölé zenélő-forgó ill.a babakocsira vmi izé
-én szétnéznék mellszívó ügyben párommal,ha kell akkor tudja hol,melyiket vegye meg
-ja,sampon....helyett doki által írt gyógyszertári cuccok-olcsóbb és jobb
-lázkúp-doki írja fel szintén-Germicid
-k,-és d-vitamin-doki írja
-hasfájásra Infacol,Espumisan vmi szer-gyógyszertárba segítenek
-alkohol a köldökcsonkra
-steril gézlap-pl. ha csípásodik a szeme kimosni vele
Más most már nem jut eszembe.
Boldog babavárást és nagyon boldog babázást majd :) !Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!