Még miket vegyünk a babának, mire megszületik?
Eddig ezeket írtam fel:
-4 db pléd (2 vastag,2 vékonyabb)
-3 db ágynemű
-3 db lepedő
-2 fejvédő
-1 db kókuszmatrac
-1 éjjelifény
-1 bébiörző
-1 légzésfigyelő
-5 db textilpelus
-2 csomag pelenka
-törlőkendő
-popsikrém
-hintőpor
-1 cumitartó
-1 cumitartólánc
-2 db cumi
-4 db cumisüveg
-lázmérős cumi
-babaolló
-hajkefe,fésű
-1 sampon
-1 tusfürdő
-1 szappan
-1 testápoló
-vízhőmérő
-1 babaolaj
-1 db mosdókesztyű
-3 db fürdőlepedő
-3 db törölköző
-1 kád(állvánnyal)
-pelenkázó
-1 párásító
-1 rovarriasztó
-babavíz
-babamérleg
-3 db előke
-babakocsi
-mózes a babakocsihoz
-cumisüveg/pohártartó a babakocsihoz
-napernyő a babakocsihoz
-pelenkázótáska
-szúnyogháló,esővédő a babakocsira,hordozóra
-hordozó
-adapter(hogy a hordozót a babakocsira is lehessen tenni)
-2 db lábzsák(1 a mózesbe,1 a kocsi sportrészéhez)
-kiságy
-járóka
-bébikomp
-pihenőszék
-játszószőnyeg
-2 db hálózsák
-4 db kesztyű (karmolás ellen)
-10 ujjatlan rugi
-10 hosszú ujjú rugi
-10 rövid ujjú body
-10 hosszú ujjú body
-8 pár zokni
-8 harisnya
-6 db csecsemőnadrág
-4 db sapka
-4 pelenkatartó bugyi
-6 kocsikabát
-4 kocsicipő
-2 kabát
-fültisztító
-játékok
Eddig ennyit írtam össze.Előre köszönöm a válaszokat.
Úr isten ennyi mindent!! Én a felét se vettem meg mire megszületet, hanem fokozatossan, de te tudod.
Ami eszembe jutott:
Pelenkázótáska, amibe viszel mindig magaddal pelenkázáshoz cuccot, váltás ruhát, meg ami még kelhet.
Eldobható pelenkaalátét. A korházban is nagyon jó ezt használni,de ha máshol teszed tisztába akkor is nagyon jó.
Vattalap, vagy pamacs, az elején kell.
Esetleg sterilizáló.
most hirtelen ennyi.
megint én, bocsánat a pelenkázótáskát irtad, átsiklottam felette.
de közben eszembe jutott, hogy én vettem sterilizáló folyadékot is.
Szép lista...amit még vennék:
-Sterilizáló
-Vízforraló
-Cumisüveg melegitö
-Cumisüveghez thermo tasak (utazáshoz)
-steril vatta
-alkohol (köldökcsonkra)
-1 doboz tápszer (arra az esetre ha nem lenne tejed egyböl)
egek! 8 harisnya és 6 kocsikabát? Elsős koráig előre akarsz vásárolni? Mi lesz, ha a kocsikabátokat a nyár közepén növi ki? Aztán nézheted őket anélkül, hogy egyszer is ráadtad volna!
Viszont textílpelust vegyél még! Az én fiamnak 12 db. volt és szükség is volt rájuk!
Ez nagyon sok cucc, de szerintem:
kevés lesz a textilpelus, mi nagyon sokat használtunk, pedig nem bukott a kisfiam, de amikor szopott a cicim meg a kis feje alá azt tettem, mert különben minden tiszta tej lett volna, és ha bukott volna, nem lett volna mindig tiszta.
Szerintem a tisztálkodási szerek is teljesen feleslegesek, én csak gyógyszertárit használtam az elején, mert a boltiaktól pöttyösödtünk, lehetett újszülött kortól használható cucc is. Babaolaj is gyógyszertári volt.
Cumisüvegből elég egy, lehet annyi tejed lesz, hogy nem bírod lefejni, inkább nézd ki a mellszívót, milyen lenne ideális. Illetve nekem a 3. féle cumisüveget fogadta el a fiam...nem volt könnyű eset.
Előke is felesleges szerintem...
Párásítót mi csak akkor használtunk amikor náthás volt, amúgy nem, én azt is mellőztem addig.
Ha átfordítható karos a babakocsid, akkor nem kell napernyő sem, mert tudod szabályozni, hogy bele süssön e a nap.
Bébikomp teljesen felesleges, lehet nem is fogja szeretni, nekünk nem volt, de nem azért mert nem szerette, hanem mert ártalmasabbnak találtam, mint amennyire hasznos...szerintem.
Nekünk kesztyűnk sem volt, de egyet sem karmolt a fiam.
A ruha szerintem rengeteg, főleg a body, mi vettünk akkora bodyt, hogy nem tudtam ráadni a fiamra, mert 4350 grammal született és 54 cmrel és nem fért bele. Méretből több félét vegyél.
Zokni szerintem újszülöttre nem kell, mert vagy rugi van rajta vagy egybe cucc, de a ruha készletedtől függ, abból azért vegyél egy párat.
Pelenkatartó bugyi? az meg minek, hiszen a body azért van, nem??
Kocsicipőből is csak akkor vegyél amikor már kell mert lehet olyan sunki munki lesz, hogy nem megy rá..
Szoptatós melltartó szerintem még kellhet, de az inkább neked.
Bébiőr, mi családi házban lakunk, és hogy halljuk, hogy mit csinál, amíg a szobában van.
Kb. ennyi.
Egyáltalán mikorra várható a baba?
De amúgy kicsi babának nem vennék kisnadrágot, kocsikabátot, kocsicipőt, tök fölösleges, vagyis én nem adtam a fiamra. Szerintem nagyon sok ruhát irtál a listára, a felét nem fogjátok használni.
Textilpelenkából több kell.
Textilpelus nagyon kevés legyen legalább 10-15db, kocsikabát és kocsicipő szerintem nagyon sok, fölösleges ennyi, a bébikomppal nagyon ráértek még, hálózsákból vegyél egyet és nézd meg,hogy tetszik-e egyáltalán a picinek.
Tusfürdő, szappan,testápoló még fölösleges, a legjobb a gyógyszertári(macerás vele fürdetni, de nem allergizál és gyönyörű a babák bőre tőle).
Fölösleges a cumitartólánc is(egyelőre).
Karmolás ellen elég max két kesztyű,hogy tudd váltogatni, de mi például csak a korházban adtuk rá, ahogy hazahoztuk le is vágtam a körmét és nem volt gond.
Cumisüvegből sok a négy.
Ja és én még amit vettem, nem szükséges tartozék de van akinek tetszik: Babakönyv, amibe fontosabb dolgokat fel lehet jegyezni.Remélem tudtam segíteni. Boldog babavárást és könnyű szülést.
Azért kell szerintem ennyi cumisüveg,mert nem biztos,hogy fogok tudni szoptatni (bár annyira nem is szeretnék...).A családomban elég kevés olyan nő volt,aki rendesen tudott szoptatni,anyukámnak egy csepp teje nem volt,ezért gondolom,hogy nekem sem lesz.
A ruhákból pedig lehet,hogy tényleg sok lesz,bár én sosem tudom,hogy miből mennyi kell....:$
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!