Mit tegyek? Szörnyű szomszédok
Azért, mert a legrosszabb fajta, nem biztos, hogy nem lehet velük normálisan beszélni. Az a baj, hogy előítéleteid vannak.
Itt a hátban nálunk is laknak kis réti néger gyerekek, családostul, mindenki csak ordítozott velük, ők meg csak azért is rosszalkodtam, bedörömböltek az ajtón, vagy kopogtam és ha kinyitotta az ember kaviccsal dobáltak, teledobálták az erkélyt stbstb.
Egy ilyen bekopogás alkalmával babával a kezemben kimentem, és kedvesen beszélgettem velük, nem az anyázós stílusban, amit megszoktak. Megcsodálták a babát, elmondtam nekik, hoyg ne csináljanak ilyeneket, mert gondoljanak bele, ha a csöppet találja el a kavics és kiverik a szemét, az az ő lelkükön szárad stbstb
És láss csodát, azóta hangosan előre köszönnek ha összefutunk, minden csínytevésük abbamaradt nem csak nálunk hanem az egész emeleten. Szóval egy próbát megér szerintem.
Próbálj haverkodós stílusban beszélni velük, ne számonkérően, az hátha beválik.
Nálunk ez vált be.
Lementem a kicsivel, és mondtam nekik, hogy fiúk, tök jó zenéket hallgattok, de a lányom annyira nem szereti, mert nem tud tőle aludni, lehetne, hogy ne egész nap szóljon?
Ha tudna a kicsi pihenni, jobban élvezném én is a zenét, mert jelenleg idegbajos vagyok a fáradtságtól. És azt is mondtam, hogy sajna a zenei ízlét ilyen kicsinek nem lehet tanítani, ő ordít ha nem tetszik, mondhatok bármit.
Jót röhögtek, és onnantól délután 4-ig, és este 9 után sose ordított a zene.
Ha ez se megy, akkor még mindig van lépésed, de általában ha kedvesen fordulsz hozzájuk, akkor ők is segítőkészek lesznek.
Tény, hogy van kivétel, a tajparaszt fajtának mindegy mit csinálsz, de ez egy próbát megér. Mivel elég "egyszerű" emberek, valószínű meg se fordul a fejükben, hogy egy kisbabát zavarhat a zene. Ha szólsz, hátha.
Szia,
Folottem is laktak. Azok meg mindig beaztattak. Nem roma volt feher. A fia bortonben. Kessel kergette a hajlektalanokat. Bolond volt. Tarsashazi egyuttelesre teljesen alkalmatlan volt.
En felmentem szolni, es persze, hogy tele volt a gatyam. Udvariasan mondtam, hogy azunk. Azt mondta bocsi. Alirja a biztositos papirokat. Aztan ezt eljatszottuk vagy 6-szor. Azutan 4-5 ev utan vegul nem kimondottan emiatt, de ez is kozrejatszott(kb 20%-ban) es elkoltoztunk.
Udvariasan szoljal es egybol megnyugszol. Azt nem mondom, hogy meg fog szunni de talan csokkeni fog. Es Teged nem fog senki bantani. Es az autot sem fogjak bantani. Ok is emberek. Nem fognak a semmiert balhezni.
Az erőszak erőszakot szül, a kedvesség kedvességet??
A szép szó esetleg szép szót??
szerintem is próbálj meg beszélni velük- vidd a kicsit is, úgy biztos hogy nem fognak neked rontani. Legalább látják, hogy nem csak azért modnod, amit mondasz, ott az élő bizonyíték, hogy miért kéred meg őket szép szóval, hogy légyszi ne (mindig) zajongjanak!
nehéz ügy ez, az a roszs, hogy ők sokkal inkább rasszisták, mint mi vagyunk. Mert ha szólunk, akkor már egyből ezzel jönnek- holott nem emiatt szól az ember, hanem azért mert jogai és kötelezettségei is mindenkinek ugyanúgy van- bőrszíntől függetlenül!!
Én próbát tennék a helyedben, és keresnék másik parkolóhelyet is. :-)
nálunk nem hangoskodtak hanem az ajtónk előtt cigiztek. mikor terhes lettem sokszor kértem őket, hogy menjenek át cigizni a lépcsőházba, ne az ajtónk előtt cigizzenek mert hibába szigeteltük le az ajtót 2x, bejött. a kulcslukon lehetett látni ahogy száll be a füst :S
gondoltam megértik mi a problémám hiszen azért cigiztek a mi ajtónk előtt, hogy ne az ő lakásukban álljon a füst.
mikor megszületett a babám, teleplakátoltam a folyosót, hogy tilos dohányozni (van is erre törvény), minden nap 2x, mivel letépkedték. azt értem el vele, hogy az összes rokon, haver, stb. az ajtónk elé járt füstölni.
végül elköltöztünk, ők nyertek
Nagyon sajnállak!
Én a költözködést fontolgatom sajnos, mert most mellettünk is egy 8 gyerekes család él, és iszonyat amit művelnek. Egy perc nyugtunk nincs, kislányom pedig rettentő sokszor kel fel miattuk. Nagyon nehéz, viszont én is teljesen tehetetlen vagyok. A rendőrség pedig nem csinál semmit.
Én most nem látok más kiutat, csak a költözködést.
S elegem van az összes zavaró, bunkó, félelmet keltő emberből!
Bocs, hogy segíteni nem tudok, de együtt érzek veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!