Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tennétek? Olvassátok el?...

Mit tennétek? Olvassátok el? Fontos.

Figyelt kérdés

18 évesen lettem terhes, 19 lettem mire szültem. Azóta 14 hós a kislányom, imádom szeretem. Az apukájával is nagyon jól kijövünk, imádja a lányát. Az anyagi helyzetünk nem valami rózsás, én gyest, családit kapok a baba után, plussz mivel suliba járok magam után is csp-t és árvaságit. Még van egy és fél évem a suliból, és így is nehéz a kislányom mellett szakmát tanulni+gyakorlatra is járni (érettségim már van), a párom szoc. segélyen van, a kamionos jogsit csinálja az oft-n keresztül ingyenesen.

Csak most közbejött egy kis dolog: TERHES LETTEM. Pedig gyógyszert szedek, csak közben beteg voltam és lehet h a másik gyógyszer legyengítette a hatását.

Ti mit tennétek? Megtartanátok? Egy babót is nehéz eltartani, és a sulival is mi lenne? De viszont egész életemben lelkiismeret furdalásom lenne. Segítsetek.

2011. márc. 10. 20:22
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
előző vagyok: persze a választás joga a tiétek. Remélem, hogy jól döntötök. Sok egészséget, szeretet, összetartást kívánok nektek!
2011. márc. 11. 10:46
 22/26 anonim ***** válasza:

tegnapi válaszomhoz annyit hozzátennék, hogy ha úgy döntötök pároddal, hogy megtartjátok a babát, elgondolkozhatnátok azon is, hogy bölcsibe adod a nagyon és elmész dolgozni ha van ilyen lehetőséget. persze így halasztanod kéne a sulival de ha gyedet kapnál a picurka után, lenne 2 éved befejezni.

Vagy a nagyi is vigyázhat rá, ha van rá lehetőség, akkor ő igényelheti a gyest.

ezek is lehetőségek, hogy picit könnyebb legyen!

(csajok, ugye jól tudom, hogy megint fél év munkaviszony kell a gyedhez? remélem nem írtam butaságot!!!)

2011. márc. 11. 13:25
 23/26 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

A gyedről kapcsolatos információd honnan származik? Remélem igazad van!:) Meg tudnád mutatni hol olvastad?

2011. márc. 11. 17:56
 24/26 anonim ***** válasza:

sehol nem olvastam...

mikor terhes lettem nem voltam bejelentve a munkahelyemen, de megbeszéltük, hogy nekem az lenne a jó és bejelentettek. 7 hónapig voltam ott hivatalosan is, így kapom a gyedet.

azt tudom, hogy mikor szültem gyurcsány kormány megváltoztatta, nem fél év munkaviszony kellett hanem egy év. na és itt vagyok elakadva, mint ha orbánék ezt visszaállították volna, de ebben nem vagyok biztos.

2011. márc. 11. 18:21
 25/26 anonim ***** válasza:

Azok akik megtartanák.. Ilyenkor sajnálom, hogy sok ember nem élte át a szegénységet, a nélkülözést... Nekem volt benne részem és bizony, szívesebben lettem volna halott, minthogy fázzak, éhezzek, lukas ruhákban járjak és állandóan bántsanak emiatt... A szeretet még mindig édes kevés, de ezt ti (hála) nem tudjátok....

Volt is egy kérdés a családi témakörben, ahol az anyuka minden számla kifizetése után 30 ezer forintja maradt, 2 gyerekre, apuka sehol, és egy halom holmit kellett volna még vennie, ruhákat pl.

Néha nem ártana gondolkodni is, mert nem véletlen vannak nyomorban élő emberek!

Döntést nem mondok, de nagyon fontold meg, mind a két lehetőséget! Írj le egy papírra mindent, pro és kontra.

Ne hagyd, hogy csak a szíved vezéreljen, az észérvek is kellenek!

2011. márc. 12. 08:25
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Lehet,hogy sokan nem tudják, mit jelent a nélkülözés,de én egyike vagyok azoknak,akik a megtartás mellett érveltek,és átélték a szegénységet... Mi 6-an éltünk egy vályogházban,ahol nem volt még fürdőszoba sem,konyha is csak egy külön kis helyen,ott fürödtünk egy fém kádban,wc csak az udvarban volt... Ruháim csak akkor voltak,ha valakitől kaptunk, cipőm egy alapítványtól. Édesapám 2 műszakban dolgozott.Kiskorom óta tanulás mellett dolgoztam,hogy legyen pénzünk. És őszintén mondom,soha nem nélkülöztem semmit, a világ legboldogabb gyermeke voltam!Pedig édességet is csak ünnepnapokon láttunk. Tíz év alatt építettünk fel egy kis házat, szüleim mindenüket odaadták,hogy tanúljunk a testvéremmel,és ma édesanya vagyok,és tertvérem és én is diplomás mérnökök,aki nagyon büszkék a szüleire! Lehet,hogy nem volt ruhám, nem volt mindig mit enni,de felneveltek minket,és mindig mindenüket odaadták értünk! Lehet,hogy szeretetből nem lehet élni,de a szeretet adhat annyi erőt,hogy fel tudj nevelni 2 gyereket,akik büszkék lesznek rád!
2011. márc. 12. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!