Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tennétek? Olvassátok el?...

Mit tennétek? Olvassátok el? Fontos.

Figyelt kérdés

18 évesen lettem terhes, 19 lettem mire szültem. Azóta 14 hós a kislányom, imádom szeretem. Az apukájával is nagyon jól kijövünk, imádja a lányát. Az anyagi helyzetünk nem valami rózsás, én gyest, családit kapok a baba után, plussz mivel suliba járok magam után is csp-t és árvaságit. Még van egy és fél évem a suliból, és így is nehéz a kislányom mellett szakmát tanulni+gyakorlatra is járni (érettségim már van), a párom szoc. segélyen van, a kamionos jogsit csinálja az oft-n keresztül ingyenesen.

Csak most közbejött egy kis dolog: TERHES LETTEM. Pedig gyógyszert szedek, csak közben beteg voltam és lehet h a másik gyógyszer legyengítette a hatását.

Ti mit tennétek? Megtartanátok? Egy babót is nehéz eltartani, és a sulival is mi lenne? De viszont egész életemben lelkiismeret furdalásom lenne. Segítsetek.

2011. márc. 10. 20:22
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
71%
hat ezen az oldalon nem fogsz valaszt kapni a kerdesedre mert itt mindenki vagy terhes vagy gyereket akar vagy mar van neki ezert nem igazan tudnak objektivek maradni ebben a temaban. ezt a paroddal kell megebszelni es kozosen donteni.
2011. márc. 10. 21:07
 12/26 anonim ***** válasza:
41%
Én nem vállalnám. Viszont még annyira fiatal vagy, ha ovis lesz mind a 2 kisgyereket, akkor mondhatni újrakezdheted az életed, akkor kezdenél dolgozni, szóval kb. a huszas éveid elején lennél még akkor is. Ha téged nem zavar, hogy annyira össze kell magatokat húzni, akkor tarsd meg.
2011. márc. 10. 21:07
 13/26 anonim ***** válasza:
80%
Mindenképpen megtartanám!
2011. márc. 10. 21:13
 14/26 anonim ***** válasza:
71%

egyszerűen le kell ülnöd, ülnötök, és végig kell gondolni. mit éreztek, szívetek szerint mit tennétek, aztán pro és kontra fel kell sorolni az érveket. gondold át pl. azt, hogy ha 14 hós a lányod, akkor mindened megvan, ami a tesónak kell, gondolok itt ruhákra, babaágy, babakocsi...stb. egy probléma kilőve. eddig sem dúskáltatok, mégsem haltatok éhen. Viszont ott a suli, két kisgyerek mellett még kevésbé lesz időd tanulni legalább addig, míg közösségbe nem mennek.

ha a párod kamionozni fog, mennyit lesz otthon, az biztos, hogy több pénzetek lesz, de meg tudod-e oldani az otthoni dolgokat egyedül. Mit írjak még? Ezeket mérlegelni kell, de leginkább azt, hogy mennyi a tűrőképességetek, mennyire tudtok kicsit nélkülözni, vagy éppen várni egy önmegvalósítással, és mennyire szeretnétek a babát. Együtt kell eldöntenetek a pároddal, mert őt is együtt vállalnátok. mindent vegyetek számba, azt is, hogy mit éreznétek, ha elvetetnéd, mert ez bizony egész életekben nyomot hagy, hagyhat.

2011. márc. 10. 21:37
 15/26 anonim ***** válasza:
46%
Nem értem miért törölték a hozzászólásomat... Azért,mert büszke vagyok a nagymamámra,aki felnevelte édesapámat valódi szegénységben másik 6 gyermekkel? Egyesek lelkiismerete nem tud belenyugodni a kommentembe úgy látom...De nem is baj,ha kicsit gondolkodni kezdünk hová is tart ez a világ...
2011. márc. 10. 21:56
 16/26 anonim ***** válasza:
70%

nagyon sajnálom :(

én se tudok és nem is szeretnék tanácsot adni csak azt tudom leírni amit én tennék:

mielőtt anya voltam, biztos azt írtam volna, hogy vetesd el, de mióta anya vagyok, nme lennék képes rá!

Remélem nagyon boldog család lesztek és jól döntötök!

2011. márc. 10. 23:29
 17/26 anonim ***** válasza:
61%

Én sem tartanám meg. itt mindeki osztja z ész, meg hogy majd segítenek, jó lesz..ahol elfér 1 ott 2 aztán 3.....

Közben meg senkit nem fog érdkeleni, 1-2 év múlva ha momndjuk nincs pénzed kenyérre.

Basszus a közértben nem lehet szeretettel fizetni:-((((

2011. márc. 11. 08:44
 18/26 anonim ***** válasza:

Ha elolvastad a kérdező fél év múlva befejezi a sulit, gondolom igyekszik majd munkát találni,amilyen gyorsan lehet... Gondolom a gyermekek apja is minél hamarabb munkába áll, nem hiszem,hogy egy ilyen tanfolyam évekbe kerülne!Persze,most nehéznek néz ki a helyzet,de ennél már csak könnyebb lesz, ha mind a ketten elmentek dolgozni! Eddig szinte a semmiből neveltétek a gyermeket, most még pénzetek is lesz! Gondolom édesanyád,vagy valaki szívesen segít,és vigyáz a gyermekekre,ameddig dolgoztok...

Terhesen simán lehet suliba járni,főleg,ha csak fél éved van!Én is jártam,még 8 hónaposan is gyakorlatra!Mindent meg lehet csinnálni,csak akarni kell!

Megkérdezhetem kérdező,hogy milyen szakmát tanulsz?

2011. márc. 11. 09:37
 19/26 A kérdező kommentje:
Szoc. munkát.
2011. márc. 11. 10:26
 20/26 anonim ***** válasza:
60%
Én soha nem vetetnék el gyereket, nem tudnék. Soha nem bocsátanám meg magamnak. Ez gyerekgyilkosság. Tudom, durván, és kegyetlenül hangzik, de attól még igaz.
2011. márc. 11. 10:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!