Olvassátok a szakirodalmat?
Gyerekpszichológus vagyok, szóval olvastam egy párat..:)
Spockot felejtsétek el...tényleg!
sztem nem midnenben mond hülyeséget spock, nekem pár helyen sokat segített, főleg a kezdeti nehézségekben.
amúgy én nagy ranschburgos vagyok, meg kedvelem vekerdyt is. meg amit a tanárszakon tanultunk fejlődéslélektanban, piaget stb.
Én szeretem Spock könyvét, sokszor mikor a gyerekeim lázas betegek, és nem tudok aludni, az Ő könyvét veszem le a polcról. Lehet, hogy pár dolog furcsa és elavult, de nekem alapvetően szimpatikus.
A többi dolognak a neten járok utána inkább.Babaszakácskönyvem nincs, nekem nem szimpatikusak.
Nem! Teljesen kizárok mindenféle szakirodalmat. Gyógypedagógus vagyok, így elég volt akkor, amikor tanultam. Hajlamos vagyok a saját gyerekemre is szakmai szemmel nézni, így letettem minden könyvet és onnantól nem érdekelt mikor mit "kell" tudnia a babának, stb.
Ugyanakkor tudom, hogy mi miért van, pl. mostanában elpityeredik a kisfiam ha meglát idegeneket, kezd kialakulni a szeparációs félelem, vagy épp tudom, hogy jó úton halad a beszédfejlődésben is. :)
én olvastam, mielőtt megszületett a lányom, azóta erre nem fordítok sok időt. nem vagyok híve ezeknek az irányzatoknak, mert szélsőségesek, így elég amit itt olvasok, hallok róluk. a kismamablogban olvasom Vida Ágit, kapok hirlevelet is, a nővérem bölcsödei gondozónő, tőle is kapok infókat, de megbeszélem az orvossal vagy védőnővel is a problémákat. A gyerek lelkének, mozgásának fejlődése annyira különböző, hogy ezek a szakirodalmak teljen elbizonytalanítják az anyukákat főleg az első gyereknél. A betegségek az orvosunkra tartozik, a babatápláshoz ott a tesóm és a védőnő. Egyébként meg ha kell ringatjuk, ha kell etetjük, ha fáradt lefektetjük, de hagyjuk egyedül is, mert úgy tud igazán kibontakozni, pakol rámol, mászik, feláll, gyakorol egész nap. szépen alszik, a fogzáskor segítünk megnyugodni, visszaaludni, ordítani nem hagyjuk, visszük társaságba, levegőre...szóval nem kell ezt túlbonyolítani.
Hogy a kérdésre is válaszoljak:-) Spock könyvet is forgattam, van benne néhány jótanács, ötlet, de ennek sikere is a gyereken múlik, vagy bejön nála van nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!