Miért csak 4. hónaptól lehet kezdeni a hozzátáplálást?
Na most először is leszögezem hogy a gúnyolódós okoskodos anyukák kerüljenek,csak azok véleményére vagyok kiváncsi aki a tapasztalatát írja le:)Köszi
Nos van-e köztetek olyan aki nem várta mg hogy 4 hónapos legyen hanem már hamarabb is,mondjuk a 3. hónapban adott ill. kóstoltatott a kicsijével bébidesszertet vagy teát esetleg ivólevelet??Mik a tapasztalatok??
Azt írtad, tudja a gyerek mi a jó neki, annyira nézte a vizes poharat és ezért adtál neki. Ezzel a logikával adhatsz neki bort is, ha legközelebb a boros poharat nézi.
Csak ezért, mert a gyerek nézi és kívánja még nem indok elkezdeni a hozzátáplálást.
Ja és milyen bajaim vannak? Nézd. biztos tudnék mondani, de nem járok orvoshoz. Másrészt pedig 35 éves vagyok fiatal még a bajokhoz. De nem tudni 10 év múlva nem e lesz egy végbél/vastagbél daganatom, májrákom, gyomorrákom (amik vezető halálokok)-és ki tudja nem e azért lesz, mert korán elkezdték a hozzátáplálásomat. Ne csinálj úgy, mintha burokban élnél, nyiss egy újság halálozási rovatát és nézd meg hányan halnak meg 50 alatt, ilyen daganatos megbetegedésekben.
Úgyhogy térjünk vissza erre egy jó 30 év múlva, bár még akkor sem leszek öreg, hogy lett e valami bajom. Mert az emberi szervezet úgy lett összerakva, hogy bírja a megterhelést.
Ja egyébként voltak komoly és súlyos betegségeim, ki tudja milyen mértékben járult hozzá a korai hozzátáplálás.
A másik pedig, akkor is erre gondolj, hogy csak gyümit kapott a gyerekem (és ne menjünk bele, milyen méreganyagokkal van tele, ami a májat és a vesét is rongálja)ha beteg lesz a gyereked. Mert pár hónaposan korainak tartom itt verni a nyálad, hogy lám...
Én már mondhatom, mert az én gyerekem, mint leírtam, immunhiányos és ennek ellenére sosem volt beteg, most meg már beindult az immunrendszere és már túllépi azt a kort, amikor ez gondot okoz. Úgyhogy én leszögezhetem, hogy nagyon jó, hogy nem tettem tönkre a szervezetét a korai hozzátáplálással, mert nálunk egyértelműen látszik. De te még hallgass. Majd ha betölti az 5 évet a gyereked és soha nem volt gennyes gyulladásos megbetegedése, allergiája- akkor mondhatod.
Ja és ez is, már miért ne forgalmaznák? Szerintem egyébként ez a minimum korhatár amit ráírhatnak, forgalmaznának ők korábbról is. Nem kell rémtörténeteket olvasni igaz, de azért becsukni a szemet sem, ezek a termékek hasznot hoznak valakinek, nem is akármilyet. Nem a legjobb gyümölcsből, nem válogatott alapanyagokból, nem az űrben készülnek. Hanem úgy, mint minden élelmiszer. Egy gyárban, minél olcsóbb alapanyagból, minél olcsóbb körülmények között. Kétség ne férjen hozzá Kínában meg Indiában. Meg külföldi, mesterségesen érlelt gyümölcsből, zöldségből.
Nem hiszem, hogy a Hipp gyár igazgatója, kiballag a helyi piacra és tonna számra felvásárolja a helyben, nap által érlelt, kiváló minőségű alapanyagokat. És utána patyolattisztaságú üzemben, csomagolja... Persze, persze. Inkább minél kevesebből, minél nagyobb haszonnal forgalmazni.
Ja és Kínában már kivégezték a kínai tápszer gyártókat, amikor Magyarországon a Corában még vígan árulták a mérgező termékeket.Jó tény, előbb utóbbb találkozni kell ezekkel a mérgekkel, de azért minél később, annál jobb.
Rengeteg olyan terméket forgalmaznak, amit nem lenne szabad (például cigarettát), miért gondolod a bébitápszer meg bébiétel a kivétel?
Évek múlva sok beteg?
Hát...ha ezt vesszük, akkor soha semmit nem ehetne se gyerek, se felnőtt...
Mindig más a tendencia, más az orvosi szakvélemény. Senki nem tudja mivel tesz jót, mi lesz jó majd évtizedek múlva! Lehet, hogy 10 év múlva meg az anyatejről fognak lebeszélni minket.
Amúgy mindegy mit csinál az ember, szaranya. Lásd cikk:
Annak ellenére, hogy a kérdező azt kérte, hogy ne oktassa ki senki, hát jól megkapta a magáét.
Mindegy mit teszel, semmi sem jó.
S most nem kampányoltam semmi mellett, semmi ellen, csak nem értem miért támad egyből mindenki.
Tegnapi anyuka vagyok, és ismétlem, NORMÁLIS vagyok annyira, hogy különbséget tudjak tenni baba víz és bor között!!Komolyan nem értelek, ezzel a logikával azt is írhattad volna, hogy "miért engeded, hogy a babád nyúlkáljon a lakásban és felfedezze?Ha a konnektorba akar majd nyúlni azt is megengeded??!"Ez pont ilyen, nekem kell megtanítani, hogy vizet lehet, bort nem, ennyi.
Sajnálom, hogy a gyereked immunhiányos, nyilván máshogy kell etetni egy ilyen babát.
De azt ne mond már, hogy esetleg 50-60 évesen azért lesz valaki beteg, mert korán hozzátáplálták!Ja és akkor már Te se verd légyszi a nyálad(ha már ilyen szép kifejezést használtál) mert a Te gyereked sem 50-60 éves, hogy a hosszútávú következményeket lásd!
Amúgy nem értem mit kellett így kiakadnod, én csak leírtam a véleményem, a kérdésre igyekeztem válaszolni.
Én nem szeretném burokban nevelni a gyerekem, olyanról is hallottam, hogy kórházba került a gyerek, mert az anyuka annyira sterilizált mindent körülötte, és annyira nem akarta, hogy bármi idegennel találkozzon a baba.Persze ez is szélsőség, de nem hinném hogy rosszul csinálom a dolgokat.Én sem ítéllek el a miatt ahogy neveled és eteted a gyereked, kérlek Te se tedd.
Ja és igen, van rengeteg betegség, de az nevetséges feltételezés szerintem, hogy ezek nagy része a korai hozzátáplálás miatt lenne.
Egyébként meg sokak jól megfontolt érdeke, hogy minél több gyógyszert szedjünk, nem véletlen, hogy a TV-ben a reklámok 80% gyógyszer reklám, szóval ennyit arról, hogy mit írnak az újságok....Leginkább az a cél, hogy megijesszék az embert, hogy rohanjon dokihoz, majd gyógyszert venni...de ez már más téma, és még véletlenül se hidd, hogy fanatikus vagyok, és nem viszem dokihoz a gyerekem, nem adok neki gyógyszert, csak szerintem lehet józanul csinálni a dolgokat.
Tényleg pici még a babám, tényleg nem írhatok hosszútávú tapasztalatokról, de amit eddig tudok, hogy ízlik neki a pár kanál gyümölcs, és nincs tőle semmi baja, ezt leírtam.
Ismétlem válaszként, nem nyálverés céljából!!
Na jó, de a konnektorhoz is hozzányúlhat, ha itt az ideje. Bort is ihat, ha itt az ideje. Én úgy vélem, hogy almát, egyebeket is kaphat ha itt az ideje (4-6 hónapos kora körül). És attól, hogy nem adsz neki gyümölcsöt meg egyebet 2 hónaposan még kap enni, korának megfelelően.
Egyébként pedig, a gyerekem táplálásának az immunhiányhoz nincs köze, mert 9 hónapos volt mikor kiderült, úgyhogy nem azért vártam ki a 6 hónapot, mert immunhiányos volt. Viszont abban biztos vagyok, hogy azért nem okozott ez semmi gondot soha, mert nem tápláltam korán hozzá és nem tettem tönkre a gyomrát, bélrendszerét. De gondolom az ép emésztőrendszer nemcsak az immunhiányosoknak előny hanem egészségeseknek is hasznos. Mert már reklámban is megmondták a védelem 70%-a az emésztőrendszer. És már az ókorban is tudták, hiszen Hippokratesz is megmondta már. Úgyhogy ez nem modern dolog.
De mindegy az én válaszom arra vonatkozik, mi a tapasztalatom, miért hasznos nem hozzátáplálni túl korán. Én csak hasznát tapasztaltam, hátrányát egyáltalán nem. sőt, tudnék még példát írni, de elég volt.
Úgyhogy szerintem le is zárhatjuk ezt a dolgot. Te gyereked, csináld, ahogy jónak látod.
Kedves Utolsó!
Azt ne mond nekem, hogy egy mandulagyulladásnak köze van ahoz, hogy mikor kezdték el hozzátáplálni a babát. Mert én ezt butaságnak tartom, főleg ilyen téli bacilusos időszakban. Az én lányom 10 hónapos, tápszeres 4 hónapos kora után kezdtem kóstoltatni a gyümiket és eddig 2x volt beteg a torkával januárban és most. Mi köze ehhez annak, hogy augusztustól eszik mást is a tápszeren kívül? Én is beteg voltam meg az apja is.
Arra meg hogy az immunhiányos gyereked nem kapott el semmit tedd össze a két kezed, mert akár nagy baj is lehetett volna belőle.
Ezzel nem cáfoltad az én állításomat, miszerint az összes ismerősőmnek, aki korán hozzátáplálta a gyerekét volt beteg a gyereke. Az én gyerekeimnek soha nem volt probléma a torkával, még az immunhiányosnak sem, akinek lehetett volna. és közösségbe is járnak már.
Úgyhogy köszönöm, hogy leírtad, ismét egy eset, amivel igazolhatom az állításomat, korán hozzátáplált, 1 éves kor előtt kétszer is baj volt a torkával.
Az, hogy mi köze a korai hozzátáplálásnak ehhez, nem kezdem magyarázni, hiszen lelkiismeretes anyukaként, nyilván elolvastad az erről szóló cikkeket, és nem ismételném, bélrendszer, bélbolyhok, probiotikumok stb stb. És hogy ezeket a tápszer és a korai kaják, mint a felmosórongy mossák le a bélfalról. És a védekezés 70%-a a bélrendszerben történik, és nem lenne mandulagyulladása a gyereknek, ha rendben lenne a bélrendszere, mert akkor az ott élő baktériumok nem engednék elszaporodni a rossz baktériumokat. Úgyhogy pontosan tisztában vagy azzal, hogyan működik ez.
Na de tényleg, a tapasztalatok a következők, a kérdező erre kíváncsi:
Van, aki vígan elkezdi a hozzátáplálást 3 hónaposan és pár hónap múlva is minden rendben, a gyerek eszi a csülköspacalt, mindent.
Van, aki elkezdi és a gyereke bélrendszere heves választ ad erre, pl. nehéz kakilás, gyomorfájás.
Ezek a tapasztalatok. Nu, most okosabb vagy? :)
Azért azt elmondom, hogy a bébiételek gyártóit csak és kizárólag a szabályozás fogja vissza attól, hogy ugyanazokat az anyagokat tegye bele, mint amit a tiedbe is beleraknak az élelmiszergyártók.
Azért 4 hónapos van ráírva, mert ha 4 hónaposan megveszed, akkor már egy hónappal előbb elkezded etetni a babakajájukkal a gyerekedet.
De nehogy azt hidd, hogy a HIPP meg vagy más márkák a te gyermekedet tartják szem előtt, ott is kizárólag az eladás a fontos. Gáz, hogy tőlük is "védened" kell a babádat, de ez van. Ez nem negatív egyáltalán, az a negatív, ha az ember nem gondolkodik.
De az nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!