Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért csak 4. hónaptól lehet...

Miért csak 4. hónaptól lehet kezdeni a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés

Na most először is leszögezem hogy a gúnyolódós okoskodos anyukák kerüljenek,csak azok véleményére vagyok kiváncsi aki a tapasztalatát írja le:)Köszi

Nos van-e köztetek olyan aki nem várta mg hogy 4 hónapos legyen hanem már hamarabb is,mondjuk a 3. hónapban adott ill. kóstoltatott a kicsijével bébidesszertet vagy teát esetleg ivólevelet??Mik a tapasztalatok??

2011. márc. 5. 11:49
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

ma 13:08: a kérdező nem azt kérdezte, hogy 4 hónaposan elkezdheti-e a hozzátáplálást?!

Kíváncsi mik a tapasztalatok azoknak akik nagyon korán, 6 hetes korban akár elkezdték.

egyébként a tea nem hozzátáplálás!

2011. márc. 5. 13:15
 12/30 anonim ***** válasza:

én csak annyit szeretnék hozzászólni, hogy ha ritkán van széklet, akkor nehogy almát adj neki! mert az fog, és még nehezebben fog tudni kakilni (az én kisfiam hónapokig bogyózott az almától)

inkább barackot vagy szilvát adj neki (üvegest)

2011. márc. 5. 13:34
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Én 6 hónapról tudok, nem 4-ről.

Én betartottam, mert olvastam, hogy egy baba nem kicsi felnőtt, nincs kialakulva az emésztőrendszere (ami tudjuk a védekező képesség 70%-a)veséje, mája-amik a méregtelenítést végzik, a gyomra.

Így én nem kockáztattam, mivel ezek nem légből kapott dolgok, ezek laborban mérhető dolgok, így biztosan így is van. Másrészt teljesen felesleges hozzátáplálni, mert meg van a baba alma meg spagetti nélkül- így nem is sürget semmi, hogy előbb elkezdje az ember.

És saját tapasztalat: a kicsi fiamnak gyakorlatilag nem működik az immunrendszere, nem termel a szervezete immunsejteket. Felhívták a figyelmemet, hogy az IgA hiány miatt nagyon oda kell figyelni a higiéniára (ehhez képest ő szopja az ujját, jó van, amikor sikerül időben szólni, de általában már a szájában van/volt mire szólok, hogy várj kezet mosunk), hányás-hasmenés meg fogja viselni és hetekig eltarthat Rota tünetmentes volt nála, Calicitől pont 3 órát hányt és ezzel letudta. IgG hiány- gennyes gyulladásokra számíthatunk, torokgyulladás, fülgyulladás, arcüreggyulladás, mandulagyulladás. Ehhez képest semmi baja nem volt még. Immunológus nem hitte el, mikor mondtam mit mutat a vérkép és hogy még nem volt beteg. Azt mondta rég gondozásba kéne lennie és immunpótlást kapnia, de ha nem volt beteg, az felülírja a protokollt, de nem érti, hogy lehetséges.

Hát szerintem meg pont így, hogy minden előírást betartottam, nem terheltem a szervezetét (tök feleslegesen) és működik. Immunsejtek nélkül.

Aki ismerősőm meg 2-3 hónaposan elkezdte a hozzátáplálást legalább egy torokgyulladása volt már a gyereknek (de arcüreggyulladása, mandulagyulladása is) Úgyhogy én hiszek benne, hogy a bélrendszert kímélni kell, mert ott dől el minden.

2011. márc. 5. 14:16
 14/30 anonim ***** válasza:
77%

Ja és még egy bár nem kéne: Ez a kedvencem, annyira nézi a baba, hogy adok neki. Szerencse, hogy víz volt a pohárban, és nem a párod boros poharát nézte vagy akkor bort is adtál volna neki? Honnan tudná egy 4 hónapos mi a jó neki? Ha tudná egy gyerek (meg az anyja), nem lennének 3-4 éves dohányos, alkoholista gyerekek. Én kérdezném, hol vannak a szüleik az ilyen gyerekeknek, de ez egy magyarázat: Megkívánta, nyilván kész volt rá, hogy igyon és cigizzen.

Ez a hülyeség.

2011. márc. 5. 14:24
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Meg is nézheted, tele van a kórház fiatal beteg emberekkel, én nap mint nap látom őket... rengeteg a rákos megbetegedés és egyéb belgyógyászati baj :(

Na őket is 3 hónaposan etették, tejjel itatták. Igen, erre szokták mondani, hogy az anyám engem is feles tejjel itatott, májkrémmel etetett mégis itt vagyok... csak hát fingod nincs, mi lesz 10 év múlva ugyi.

2011. márc. 5. 14:43
 16/30 anonim ***** válasza:
33%
en ugy tudom, hogy aki anyatejet kap, annal 5-6 hosan ajlanjak elkezdeni a hozzataplalast(ertem ezalatt a pepeket es nem a gyumolcslevet ill. a teat)), aki tapszeres, annal 3-4 hosan. en 8 hetesen adtam eloszor neki 1 kiskanal repalevet, aztan szepen noveltem az adagot, most 4,5hos, 2 hete kezdtm a pepet kostoltatni vele eddig csak alma es reaplevet ivott. almat eszik kekszel, ill.rizspepet, meg csak 1-2kiskanallal, de szereti es semmi baja tole.
2011. márc. 5. 15:08
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
De szeretem ezt: "semmi baja tőle" Nem most rögtön lesz baja tőle,hanem évek múlva! Ezt nem fogjátok fel???!!! Kész vagyok ettől a hozzáállástól!
2011. márc. 5. 17:04
 18/30 anonim ***** válasza:
utolso elotti vagyok, nem azert mondom, de en nekem orvos mondta, es nem is egy, ha gyerknek nincs felkeszulve a gyomra rogton meglatszik a kakijan, es minden gyerek mas s mas, senki sem egyforma. ha anyatejes akkor en is egyertek a fel eves korral, ha van eleg tejcsi, de ha tapszerek akkor igenyel mast is altalaban.
2011. márc. 5. 17:11
 19/30 anonim ***** válasza:
33%

Akkor most furcsát fogok írni. Barátnőm kislánya 4,5 hós, már eszik háztartási kekszet, egy nagyon egyszerű okból, a védőnője mondta neki, aki nem öreg valaki, épp ellenkezőleg alig került ki az iskolából. DE: ahogy a barátnőm mesélte, elmondta, hogy volt egy továbbképzésen, ahol elmondták, hogy újra arra fognak törekedni, hogy visszavezessék a korai 3-4 hónapos kortól kezdődő hozzátáplálást, mert az elmút évek azt bizonyítják, hogy a késői kezdés miatt van annyi allergiás (lisztérzékeny, tejérzékeny, stb.) kisgyerek.

Ezt pontozzátok le.

AMúgy nekem 10 hós lányom van.

2011. márc. 5. 19:13
 20/30 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó, szuper volt amit írtál, köszi!!!Én vagyok az előző oldalról az az anyuka, aki már megkóstoltattam a gyümit meg a vizet a babámmal.

ÉS KIKÉREM MAGAMNAK az egyik hozzászóló válaszát!Nem vagyok hülye és felelőtlen anyuka!Ha a boros poharat nézné, természetesen nem adnám neki!!És nem kell ennyire eldurvulni!Attól még hogy kap néhány kis kanál gyümit nem fogom neki "adni" a cigit, alkoholt!!

Most nem azért, de mondd már el légyszi milyen bélrendszeri betegségeid vannak?Vagy milyen allergiáid?Mert szinte 100%, hogy te is kaptál már 3 hónaposan mást is, nem csak tejet.Nem hinném hogy a korosztályom nagy része rákkal, bélrendszeri betegségekkel és mindenféle allergiával küzd, pedig nem szopiztunk hosszú ideig!

Én teljesen szoptatás párti vagyok, és szeretnék szoptatni amíg lehet, de e mellett egy pici gyümölcs meg babavíz nem fog megártani!

Amúgy 5en vagyunk tesók, anyum nekem és másik 3 tesómnak már 3 hónaposan adott főzeléket is, mert akkor az volt a "divat", és ettünk rendesen, legkisebb öcsém viszont csak 6 hónapos kora után kapott mást, és rengeteget kínlódott az etetésével.Azt mondta meg van róla győződve, hogy nem ártott nekünk, hogy korábban kaptunk ételt, hozzászoktunk,és nem lett semmi bajunk!

2011. márc. 5. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!