Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért csak 4. hónaptól lehet...

Miért csak 4. hónaptól lehet kezdeni a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés

Na most először is leszögezem hogy a gúnyolódós okoskodos anyukák kerüljenek,csak azok véleményére vagyok kiváncsi aki a tapasztalatát írja le:)Köszi

Nos van-e köztetek olyan aki nem várta mg hogy 4 hónapos legyen hanem már hamarabb is,mondjuk a 3. hónapban adott ill. kóstoltatott a kicsijével bébidesszertet vagy teát esetleg ivólevelet??Mik a tapasztalatok??

2011. márc. 5. 11:49
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
Olvastam a napokban pár évtizeddel ezelőtti etetési tanácsokat babáknak,ott az volt,hogy 6 hetesen almalevet adjanak a picinek.
2011. márc. 5. 11:57
 2/30 A kérdező kommentje:
Hali.Igen én is így hallottam hogy pl:almalevet már hamarabb is kaphatnak főleg azoknak a jó akik nem sok a széklet mert ezzel rásegít és hát nálunk 3-4 naponta van csak széklet ami addig míg nem sikerül bántja a pocijukat:(Köszi a választ:)
2011. márc. 5. 12:01
 3/30 anonim ***** válasza:
89%

Én nem okoskodok,csak tényeket közlök!!!

Egy kisbabának nagyon gyenge a szervezete,a gyomra nem képes befogadni és feldolgozni az anyatejen/tápszeren kivüli élelmiszert! 9 hónapig a köldökzsinóron keresztül táplálkozott,a gyomrának semmit nem kellett feldolgozni! Ezért kell sok idő,amig az anyatejet is megszokja és befogadja a szilárdat! A legjobb 6 hónapot várni,addigra megerősödik a gyomra,képes feldolgozni más táplálékot is. Ez nem okoskodás,hanem orvosilag bizonyitott tény! Ha nem akarod,hogy allergiás,gyomorbeteg,vese vagy májbeteg legyen a gyereked,akkor kivárod ezt az időt!

2011. márc. 5. 12:02
 4/30 anonim ***** válasza:

Bár nem saját tapasztalat, de sógornőm 3 hónaposan kezdte el a hozzátáplálást. Az oka az volt, hogy 2 hónaposan megállt a baba súlygyarapodása, és hiába etették sűrűbben, semmi nem változott. Aztán már aggódott a sógornőm, hogy mi lesz, ezért adott neki pépeket, gyümölcsöket és szerencsére újra elkezdett hízni. Azóta is egészséges, nagyon szépen fejlődő, jó kedélyű, nem beteges kisfiú. Most 9 hónapos és hatalmas étvágya van, kisebbként sem elégedett meg csak anyatejjel.

Kislányommal 4 és fél hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, mert ő meg elkezdett fogyni! Kivizsgáltattuk, de szerencsére nem találtak nála semmit, viszont én is hiába etettem - bár nem nagyon - de fogyott...azóta Sinlac pépet is eszik, almát is, és szerencsére most már hízik.

Ha jól fejlődik egy baba, akkor valóban felesleges korán kezdeni a hozzátáplálást, de ha valami gond van, akkor lehet, hogy a hozzátáplálás segít. S nekem az a lényeg, hogy a babám fejlődjön.

2011. márc. 5. 12:07
 5/30 anonim ***** válasza:
100%
Pár évtizeddel ezelőtt igen buták voltak az emberek ilyen téren (is)! Akkor az volt a cél,hogy minnél hamarabb elválasszák a babákat és azt egye amit a felnőttek! Ez nem követendő példa! Régen nem sokba nézték a gyereket! Minnél hamarabb önálló,annál jobb,mert kevesebb vele a gond. Ezen el kell gondolkozni,hogy kinek az érdekét tartjuk szem előtt!
2011. márc. 5. 12:07
 6/30 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok: ja, és mindez orvosi utasításra, felügyelet mellett történt.
2011. márc. 5. 12:08
 7/30 anonim ***** válasza:
Na bocs, előző előtti.
2011. márc. 5. 12:09
 8/30 anonim ***** válasza:
100%
ahogy az utolsó írta.másra nincs még szüksége egy 4 hónappal fiatalabb babának mint az anyatejre vagy egy hasonló korának megfelelő tápszerre,abban minden benne ami az fejlődéséhez kell,és könnyem emészthető.a MI ételeink nehezen emsézhetőek,az kis bélrendszerük,gyomruk még nem készült fel az más ételek feldolgozásra igy hasznosítani se tudja,vagyis ergó csak átmegy rajta,esetleg okozva neki némi fájdalmat,puffadást,vagy hasmenést.Persze mindig vannak a NAGY kivételek akik 2,3 hónapos babának bármit s adnak és semmi de semmi bajok,Az viszont egyáltalán nem biztos,hogy igy van.sose tudni mekkora kárt okoztál odabent,csak esetleg majd később derül ki,hogy mégis mennyire nem jol tettem.Persze lehet adni bármit,csak a kérdés mindig az minek,és miért?
2011. márc. 5. 12:11
 9/30 anonim ***** válasza:
100%

figyi, az, hogy mi volt régen és mi van most, ne hasonlítgassuk. régen egyrészt nem itt tartott az orvostudomány, most már tudjuk, hogy a bélrendszer a 4. ill. a 6. hónap között fejlődik ki arra, hogy a tejen kívül más táplálékot is meg tudjon emészteni.

azt is tudjuk, hogy sok allergia kialakulása a túl korai hozzátáplálás következménye.

másik amit még megemlítenék, hogy régen nem volt permetezőszer, ennyi méreg a zöldségen, gyümölcsön, ennyi autó és reggeli sorolhatnám.

vannak anyukák aki azt mondják "nekem se lett semmi bajom, a babámnak se lesz", ez nagyon szomorú, hogy annyi nincs egy édesanyában, hofgy utána olvasson, mi miért van :(

ennél azért szeressük jobban a babánkat és törekedjünk arra, hogy a legjobbat kapja!

2011. márc. 5. 12:26
 10/30 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem nagy hülyeség, hogy a baba gyomra nincs kész 6 hónapos kora előtt, és nem tud emészteni rendesen mást csak tejet vagy tápszert!

Én adtam teát a babámnak 2 hónaposan, mert fájt a pocija, aztán abbahagytuk, mondjuk édeskömény volt, az nem tudom mennyire számít:)

Most 4 hónapos és már kb egy hete adok neki almát, banánt felváltva, persze nem sokat, és aztán megszoptatom, és teljesen jól van tőle, nagyon szereti!Szerintem a baba igenis jelzi, ha már kész arra, hogy egyen mást is.Én pl már nem tudok előtte nyugodtan enni/inni, mert szó szerint kinézi a számból.Múltkor vizet ittam, és nyúlt érte, adtam neki(persze szentkirályi, amit lehet babáknak is adni)és ki volt akadva, hogy 1 korty után elvettem.

A kiskanállal gyönyörűen eszik az első pillanattól.Viszont az ismerősöm kisfia, aki ugyan ennyi idős(1 nappal később szült)még nincs rá készen, a doki mondta, hogy adjon neki valami tejpépet(nem tudom pontosan mit) kiskanállal, na totál kiakadt tőle, így nagy lyukú cumisüvegből kapja.

Szóval szerintem semmi baja nem lesz, ha adsz neki almát.

2011. márc. 5. 13:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!