Téli, tavaszi, nyári vagy őszi babát szerettetek volna? Milyen babátok van? Melyiknek mi az előnye és a hátránya?
Tavaszi babám van, április elején született. Előnyt abban láttam, hogy az első hónapban, amikor még hülye időjárás volt, úgyis szoktuk egymást, otthon voltunk, amikor meg már sokat sétáltunk, alig kellett ruhát adnom a fiamra, nem kellett aggódnom, hgogy megfázik stb. Amikorra meg elkezdett kúszni-mászni, hidegebb lett, így idebent tud gyakorolni. Mivel elég korán csinált mindent, az idei tavaszon remélem járni fog, ez megint egy új korszak lesz.
A hozzátáplálással meg, én ahogy értek a dolgok, úgy fagyasztottam le mindent, így ősszel, amikor kezdtük a kóstoltatást, ugyanúgy volt mindenem a babának.
Nekem is téli babám van, de a kis tesót jövő nyárra szeretnénk, én is nyári vagyok.
Téli baba előnye szerintem:
- mire hozzá kell táplálni, van friss gyümölcs, zöldség, de én is fagyasztottam le neki.
- mire kúszik, mászik,feláll és megy ősz-tél van, így odabent van ideje gyakorolni, pl. a mászásnál van rajta nadrág és nem a pucér térdén mászik.
Jan-i és nov-i fiaim vannak :)
A téli babák előnye, hogy a terhesség végénél és a szülés után el tudtam "bújni" a pulcsik alá :)
A hozzátáplálás miatt is jó volt és amiatt is, hogy mire jött a tavasz, ők is kíváncsiak lettek, lehetett velük jönni-menni. Járni a lakásban tanultak meg és mire jó idő lett, már stabilan mentek.
Hátránya viszont, hogy rengeteget kell öltözni, 2 overál is kellett nekik és a betegségek miatt is féltem, bár pici babával úgysem járkáltunk nagyon el.
1, január eleji
2. március eleji
egyik sem volt tudatosan tervezve, de örülök, hogy így alakult
Mind a kettőnél könnyű volt terhesenek lenni nyáron, a születésük utáni nyáron meg már ne voltak kicsik
simán mentünk terhesen és babával is nyaralni.
nem kellett nagy hassal a kánikulában szenvednem.
Nehezen jött össze így mindegy volt mikor érkezik. Június végén született meg a kisfiam. Nem volt éppen kánikula azokban a hetekben, ami nagy szerencse. A téli hónapokra felerősödött (eddig még nem volt beteg). Egy gond van, mióta érdekli a külvilág nehezen viseli a bundazsákot, mert csak fekszik és a fákat látja. Az elején még elég volt, de már nem elégíti ki a kíváncsiságát. Meg persze menne ezerrel, egy hete mászik előre és kezd felülni. Ha már jól ül, sportkocsira váltunk. Akkor jobban fogja bírni a sétákat. Remélem 1 évesen kora körül elindul és akkor laza ruhákban teheti meg első lépéseit. Tavasszal mehetünk a játszótérre, gyerekek közé, hintázhat. Szerintem "nyertünk" azzal, hogy nyári baba lett.
A kis tesóval most próbálkozunk, ha rögtön összejön ő decemberi lesz. De egy anyának az is jó lesz!
Tavaszi-nyár eleji babát szerettünk volna :) Bejött, június legelején született a lányom.
Én nem akartam nagy hassal a telet, mert rettegtem attól, hogy elcsúszok és ne adj ég a hasamra esek. 20 hetes voltam januárban, hasam még nem volt nagy :) viszonylag.
Nem akartam nagy hassal a nyarat a kánikulát úgy is volt bőven hőhullámom.
Azért szerettem volna kora nyári babát, mert hogy akkor következő télre "megerősödik". Mi a tesómmal ősziek vagyunk és a környezetemben lévő őszi babák is sokat betegeskednek.
A nyári kánikula elől meg elutaztunk a szülői kertes nagy kőházba, ami nyáron kellemes :) Este pedig a lugas kitűnő pihenőhely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!