Sok gyerekes anyucik (min.4), ti szerettetek volna sok gyerkőcöt vagy igy alakult? Anyagiak? Nem probléma?
Nekem 3 van. És már sokat gondolkodtam azon hogy mi lenne ha véletlenül becsúszna, bár védekezünk, de hát ugye semmi sem 100 százalékos. Elvetetni biztosan nem tudnám. Anyagilag jól állunk, de azért még több gyerek mellett azért már kevesebb jutna mindenre.
Pedig ha gazdag lennék... :-)
Ja, és az emberek. Már a 3.-kat is megszólják, hát akkor a 4.-re mit mondanának?
Sok gyereket szerettünk volna, a számukról nem gondolkodtunk.Mivel 32 voltam amikor az elsőt szültem,úgy nézett ki,háromnál több "nem fér bele" a koromba,ezért nagyon örültünk amikor harmadszorra ikreink lettek.Így vannak négyen.Sosem bántuk meg,nagyon jó így.
Az egy cseppet nem érdekel mit szólnak az emberek,bár az igaz,h sajnos sokan egyenlőségjelet tesznek a sok gyerek és a segélyért szültem közé,nekünk sok évünkbe került amíg ezt levakartuk magunkról.Látják,h a gyerekek jól neveltek,udvariasak,jól öltözöttek,sok kulturális és egyéb programon látnak minket családostól,de vicces ahogy a mai napig meglepődnek mikor kiderül,h egy nagy egyeteken vagyok mérnök.:))
Ötödik babám most 5 hetes. Ehhez képest tipikus egy gyerekesnek indultunk. Aztán gondoltuk jó lenne egy tesó, a 3. pedig becsúszott. A 4.-et újra terveztük, mert a "kicsi" is már majdnem 10 volt, és kezdett csendesedni a ház. De mivel a kistesónak így nem volt korban hozzá illő testvére, bevállaltuk az 5.-et is.
Anyagilag milyen? Kicsit nehezebb, mint amikor kevesebben voltak, jobban be kell oszani, amink van, de megoldható. Az emberek véleménye változó. Néhányan dícsérnek, mások elítélnek. A legtöbben pedig megdöbbennek. Nem reklámoztam különösebben a terhességemet, így sokaknak az tűnt csak fel, hogy szimpla babakocsi helyett ikerkocsival járok. Belenéznek, és a következő magvas kérdéseket teszik fel:
-ez már újabb (naná, a "régi" is ott ül mellette)
-a tiéd? (nem, a szomszédét sétáltatom a sajátommal együtt ikerkocsivan)
-Hát ő meg honnan van (most vette a Tesco-ban, akciós volt)
-Mindet elhoztad, vagy van még otthon is?
Mindez nem igazán zavar. Tisztességesen nevelem minannyiukat, megadom, amire szükségük van, imádom Őket. Szerencsére a férjem remek apa, testi-lelki társam.
Szóval nem kell félni a nagy családtól:)
Gratula mindenkinek! Irigylésre méltó a hozzáállásotok! :)
Igazából én amitől igazán félnék az az emberek rosszindulata. És nem csak felém, hanem a gyerekekre is nézve. Tudom hogy néznek arra a gyerekre akik többen vannak testvérek. Mi is négyen vagyunk, és bizony volt hogy az én időmben is már kaptam beszólásokat. Mintha csak a tudatlanok és a szegények szülnének sok gyereket.
3. vagyok. Nálunk sem csúfolták a nagyokat. A legnagyobb 17,5 éves fiú, a lányok körülrajongják, ha viszi magával a 2 éves tesóját, vagy képeket küld róla. A második 13 éves fiú. Igazi kamaszként nem teszi a kirakatba a családot, de otthon átvedlik 5 évessé, amikor a kicsivel játszik. A 3. 12 éves lány, Ő határozottan élvezi a helyzetet, nem győzi bezsebelni a barátnői irigykedését. a 4. még csak két éves lány, de nála sem aggódom a csúfolódás miatt.
A kritika inkább a szülőket éri, hiszen sokan nem értik, hogy van, akinek csak nagy családban teljes az élete. És azt sem tudják elképzelni, hogy a mi életünk is van olyan rendezett, mint egy 1 gyerekesé, csak a stratégiát kell jobban kidolgozni.
Én szívem szerint vállalnék még egyet. A picinél nagyon számítottunk rá, hogy kislány lesz, aztán fiacskánk született. Imádjuk, örülünk, hogy így alakult, de a szívünkben van még egy kiadó hely egy kislánynak. Sajnos a józan ész nálunk a mostani létszámnál vont határt.
Jó olvasni, hogy mások is élvezik azt hogy több gyerekük van! :)
Köszönöm a válaszokat!
Annak aki megszólja a 3 gyereket, ennyit kell mondani:
Ők fogják fizetni az ön nyugdíját és a gyereke munkanélkülijét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!