Sok gyerekes anyucik (min.4), ti szerettetek volna sok gyerkőcöt vagy igy alakult? Anyagiak? Nem probléma?
Nekem 3 van. És már sokat gondolkodtam azon hogy mi lenne ha véletlenül becsúszna, bár védekezünk, de hát ugye semmi sem 100 százalékos. Elvetetni biztosan nem tudnám. Anyagilag jól állunk, de azért még több gyerek mellett azért már kevesebb jutna mindenre.
Pedig ha gazdag lennék... :-)
Ja, és az emberek. Már a 3.-kat is megszólják, hát akkor a 4.-re mit mondanának?
egy kolleganőm azt mondta, hogy manapság csaka szegények és a gazdagok meg a hülyék szülnek 3 gyereket. Már nem doglozik nálunk, met leéíptés miatt elküldték a cégtől, de úgy hallottam, hogy megszülte a 3. babaáját, pedig az első kettőnek sem tudta a súlyát meg hogy mikor született (perc, óra) már akkor sem tartottam normálisnak, de most megkérdezném, hogy melyik körbe sorolja magát? Bár bizonyos szempontból mind a három kategóriába belefér :)
nekünk 3 gyerekünk van: 13 éves fiú, 3,5 lány és 1,5 lány és a jövő héten tesztelek, remélem +++. Én csak az anyagiaktól tartot egy kicsit, de mindennél bolodogabb lennék, ha 4 gyermekes anyuka lehetnék. A múlt héten a húgom beteg lett, szüleim Erdélyben voltak kiránduláson és végig gondoltam, hogy anyu most mit csinálna, ha itthon lenne. Kivettem egy tyúkot a fagyasztóból és miután a acsajok lefeküdtek, megfőztem és kirántottam neki a csirekemellet is. Másnap elkéredzkedtem a munkahelyemről és elugrottama levessel és ahurival hozzá. Meghatódott és utólag azt mondta, hogy most erősítettem meg benne azt az érzést, hogy a világ legjobb dolga, ha van testvéred. Eddig egy gyereket tereztek, de látogatásom után felhívta a férjét és közölte vele, hogy ő is nagy családra vágyik. Anyámék 11 voltak tesvérek, mi 3an vagyunk és soha senki nem szólt be. De ha megtenné sem érdekelne.
Én is az 5. babámat várom. Ma válszoltam egy kérdésre itt a gyik - en, nézzétek meg, milyen reagálásokat kaptam:
Anyukák szülök! Milyen anyagi körülményekre mertetek vállalni kisbabát?
Én sem tartozom (még?) a sokgyerekes családok közé, ha minden igaz, a harmadik gyerek már a pocakomban van :) Viszont ajánlom figyelmetekbe:
Nekem is tetszik a nagy család. De azért azt furcsának tartom hogy egyikőtök sem fél pl. a társa elvesztésétől.
Nem tudom az 5-6 gyerekes mit csinálna ha a férje váratlanul meghalna.
Én 6 hónapos babával maradtam egyedül családi háttér nélkül, a férjem fiatal volt egészséges, mégis meghalt autóbalesetben.
Nekünk csak egy babánk van, nemsokára 20 hónapos lesz. Minden tiszteletem azoké, akik 3-4-vagy több gyermek szülei, és foglalkoznak velük, nevelik őket - ezt azért írtam, mert sajnos van egy-két nagycsaládos, ahol a gyerekekre egyáltalán nem szánnak időt. Egy gyerekre is rengeteg energia, idő és persze pénz is elmegy. Ha valaki megszól egy nagycsaládost, akkor az az illető szegénységi bizonyítványa, nem szabad törődni az ilyenekkel.
Nem tudom nekünk lesz-e még babánk, mert az első szülésem rossz élmény volt, és van egy-két szülésből fakadó problémám, ami visszamaradt, így nem tudom kibírnék-e még egy terhességet és szülést. Másrészt meg én elég parázós vagyok, és mindig az lebeg a szemem előtt, hogy ha a férjemmel valami történik, hogy nevelek fel tök egyedül 2-3-4 gyereket?
A válaszolónak azt mondom, ha anyagilag bírjátok, és tényleg vágytok még egy babára, akkor hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!