Tápszeres babák anyukái, meddig tudtatok szoptatni? Miért kellett tápszerre váltani?
Nekem is kezdettől fogva kellett adnom tápszeres pótlást. Befelé forduló, lapos mellbimbóm van, rossz méretű bimbóvédőt vettem az elején, császáros voltam, tehát később indult be a tejem, a kisfiam addigra vérhólyagot szívott rá, aztán később mellgyulladásom lett... halmozottan problémás volt. :(
Hiába fejtem, masszíroztam, szaporító fejést csináltam, ittam szoptatós teát, szedtem homeós bogyót, kisfiamnak nem volt elég a tejem. A legtöbb, ami volt valaha, egy evésre 100 ml-t evett a két ciciből. E mellé még ugyanennyit tápit simán megivott. :( Szóval kevés voltam neki.
Aztán aznap reggel, mikor 5 hónapos lett, kiköpte a cicimet, sírt, nem akart szopizni. Na, mondom akkor fejünk innentől. Ja. A két ciciből jött le 30ml - na ezért nem volt értelme szenvedni, így azonnal el is apadt a tejem (addigra már csak napi 1x szopizott, mert egyszerűen nem jött belőle semmi).
Nagyon sajnálom, hogy így alakult, de abból a szempontból viszont örülök, hogy én súlyosan vashiányos vérszegény vagyok, még az én szervezetemnek sem elég a vitamin, ami bennem van, nemhogy a kisfiamnak elég lett volna - viszont a tápival biztosítani tudtam neki mindig, amire szüksége van.
Most már 16,5 hónapos, makk egészséges nagyfiú. :))
Szia.
6 hónapos korában teljesen elutasított, még egy hónapig tudtam fejni, de aztán teljesen elapadt. :(. Örülök, hogy legalább eddig sikerült, mellesleg szerintem semmi gond a tápszerezéssel, sok egészséges kisgyereket ismerek, akik tápszeren nőttek fel.
Befelé forduló bimbóm van, bimbóvédővel szoptattam 4 hónapig, de csak az egyik mellemből tudta kiszívni rendesen. A másikból alig jött pár csepp. 4 hónapig szopott tápszer mellett, 90-100 g-ot. Ha mindkét mellem rendesen működött volna, akkor elég lett volna.
A következő baba előtt szeretném megműtetni.
Az én kisfiam is lusta volt szopizni. Max 40-50 ml-t volt hajlandó kiszívni. Körülettem mindenki azt szajkózta, hogy szoptatni kell, ne adjak tápszert! Ne is fejjek, mert a cumisüvegtől, cumizavaros lesz. 1 hétig üvöltött a babám, az éhségtől. Akkor megelégeltem és elkezdtem fejni, plusz tápszerrel pótolni. Nem mondom, hogy rengeteg tejem volt, de még este is le tudtam fejni két ciciből 140-et.Ha rendesen szopizik akkor elég lett volna.
Először csak egy étkezést kellett tápszerrel pótólni, aztán folyamatosan nőtt a tápszeres kaják száma, ahogy fogyott a tejem.
Most ott tartunk, hogy hajnalban szopizik, délutánig pedig összejön egy étkezésnyi lefejt anyatej. A többi tápszer. 4 hós a babám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!