Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszeres babák anyukái,...

Tápszeres babák anyukái, meddig tudtatok szoptatni? Miért kellett tápszerre váltani?

Figyelt kérdés
Én 3hónapig szoptattam a lányom,de nem igazán "élveztem. Mindég nagyon megerőltető volt,mert nem akart,vagy talán lusta volt cicizni. Tejem az volt bőven,fejtem is. Nem rajtam múlt,de állandóan ment az ordítás. Az egész napunk majdnem ezzel telt,mert evett de nem lakott jól. Éjjel is megszámlálhatatlanul sokat felkelt,volt hogy nem is aludtunk. Most 1éves a lányom.
2011. febr. 14. 21:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
7 hetes korig szopott a lányom. addig is kínkeservesen, már 2 védőnővel "dolgoztunk" az ügyön. pár hét alatt belejöttünk, de nekem is megjött 6 hét után és el is apadt a tej. azóta tápszert eszik.
2011. febr. 15. 07:08
 12/17 anonim ***** válasza:
Az én lányom egy percet szopizott, még a kórházba, majd elkezdett sírni, ha már csak meglátta a cicit. 5 nap múlva lövellt be a tejem. 8 hónapig tudtam neki fejni, aztán elapadt. Azóta tápszert kap. Nehéz volt átállni :(
2011. febr. 15. 07:13
 13/17 anonim ***** válasza:

Nekem is kezdettől fogva kellett adnom tápszeres pótlást. Befelé forduló, lapos mellbimbóm van, rossz méretű bimbóvédőt vettem az elején, császáros voltam, tehát később indult be a tejem, a kisfiam addigra vérhólyagot szívott rá, aztán később mellgyulladásom lett... halmozottan problémás volt. :(

Hiába fejtem, masszíroztam, szaporító fejést csináltam, ittam szoptatós teát, szedtem homeós bogyót, kisfiamnak nem volt elég a tejem. A legtöbb, ami volt valaha, egy evésre 100 ml-t evett a két ciciből. E mellé még ugyanennyit tápit simán megivott. :( Szóval kevés voltam neki.

Aztán aznap reggel, mikor 5 hónapos lett, kiköpte a cicimet, sírt, nem akart szopizni. Na, mondom akkor fejünk innentől. Ja. A két ciciből jött le 30ml - na ezért nem volt értelme szenvedni, így azonnal el is apadt a tejem (addigra már csak napi 1x szopizott, mert egyszerűen nem jött belőle semmi).

Nagyon sajnálom, hogy így alakult, de abból a szempontból viszont örülök, hogy én súlyosan vashiányos vérszegény vagyok, még az én szervezetemnek sem elég a vitamin, ami bennem van, nemhogy a kisfiamnak elég lett volna - viszont a tápival biztosítani tudtam neki mindig, amire szüksége van.

Most már 16,5 hónapos, makk egészséges nagyfiú. :))

2011. febr. 15. 07:28
 14/17 anonim ***** válasza:

Szia.

6 hónapos korában teljesen elutasított, még egy hónapig tudtam fejni, de aztán teljesen elapadt. :(. Örülök, hogy legalább eddig sikerült, mellesleg szerintem semmi gond a tápszerezéssel, sok egészséges kisgyereket ismerek, akik tápszeren nőttek fel.

2011. febr. 15. 09:02
 15/17 anonim ***** válasza:

Befelé forduló bimbóm van, bimbóvédővel szoptattam 4 hónapig, de csak az egyik mellemből tudta kiszívni rendesen. A másikból alig jött pár csepp. 4 hónapig szopott tápszer mellett, 90-100 g-ot. Ha mindkét mellem rendesen működött volna, akkor elég lett volna.

A következő baba előtt szeretném megműtetni.

2011. febr. 15. 09:06
 16/17 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam is lusta volt szopizni. Max 40-50 ml-t volt hajlandó kiszívni. Körülettem mindenki azt szajkózta, hogy szoptatni kell, ne adjak tápszert! Ne is fejjek, mert a cumisüvegtől, cumizavaros lesz. 1 hétig üvöltött a babám, az éhségtől. Akkor megelégeltem és elkezdtem fejni, plusz tápszerrel pótolni. Nem mondom, hogy rengeteg tejem volt, de még este is le tudtam fejni két ciciből 140-et.Ha rendesen szopizik akkor elég lett volna.

Először csak egy étkezést kellett tápszerrel pótólni, aztán folyamatosan nőtt a tápszeres kaják száma, ahogy fogyott a tejem.

Most ott tartunk, hogy hajnalban szopizik, délutánig pedig összejön egy étkezésnyi lefejt anyatej. A többi tápszer. 4 hós a babám.

2011. febr. 15. 12:25
 17/17 anonim ***** válasza:
Nekem sajnos egyáltalán nem volt tejem, a tejbelövelésem is elmaradt,nem tudom miért,ezért már a kórházban tápszerezni kellett,és ezek után már nem is akart megdolgozni a ciciért(mindig rátettem,hátha elindul a tejem),sokkal könnyebb volt neki a cumisüveg. Azt hiszem 1 hónapig próbálkoztam, stimuláltam mellszívóval,teáztam,maszíroztam de semmi. De a tápszertől is gyönyörűen fejlődik,nincs baja,és a férjem is tudta legalább etetni őt a kezdetektől. Nincs hiányérzetem, amiért nem szoptattam.
2011. febr. 15. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!