Tápszeres babák anyukái, meddig tudtatok szoptatni? Miért kellett tápszerre váltani?
2 hónapos koráig tudtam szoptatni. Pedig minden szopi után fejtem becsületesen, de 2 hónaposan már kevésnek bizonyult, így ki kellett pótolnom, aztán meg rájött a lányom, hogy mennyivel egyszerűbb a cumisüvegből enni, így többet nem is akart cicizni. Még egy két hétig fejtem ami volt, de egyre kevesebb lett, még végül elapadt. Egyébként nálunk minden szopi legalább fél órás volt, de volt hogy 3/4 óra volt, így tényleg kimerítő volt sokszor. Elég lusti is volt.
Bánom, hogy így alakult, mert tényleg akartam sokáig szoptatni. De hát nem dől össze a világ, bízom benne, hogy egészséges lesz mindig.
6 hétig.
Bimbóvédővel szopizott és nem nagyon tetszett neki a dupla munka. Mit mondjak igaza volt szegénykének. Rászoktunk a cumisüvegre 3 hetesen és folyamatosan csak fejt tejet kapott, míg el nem apadt.
Nem pisilt 2 hósan, kórház, és ott derült ki, nincs elég tejem. Szerintem egy daganat miatt sajna be sem indult rendesen, pedig nagylányom 14 hósan válalsztottam le.
A kicsi így 2 hónaposan pótlást kapott, amire rákapott, és 3 hónaposan már nem cicizett.
Én sajnálom, sokkal szívesebben szoptattam volna.
Hat hetesen kiderült, hogy a lányom tejfehérje allergiás. Azonnal el kellett kezdenem teljesen tejmentes diétát tartani. A kórházban megígérték, hogy jön majd hozzám dietetikus és ad tanácsokat, persze tojtak ránk. Így szerintem rosszul diétáztam mert a minősége meg a mennyisége is megromlott, és szép lassan kiváltotta a tápszer a szoptatást. Három hónapos koráig szopott kb, de az utolsó egy hónapban már egyre több pótlással.
Pedig az elején olyan sok tejem volt, leadó anyuka szerettem volna lenni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!