Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mért olyan fontos, hogy az...

Mért olyan fontos, hogy az újszülött kókuszmatracon aludjon és ne habszivacson? Mit árthat neki a habszivacs?

Figyelt kérdés
2011. jan. 29. 22:19
1 2 3 4 5 6
 41/58 A kérdező kommentje:

No, a pontozással nem megyek sokra, viszont ez a sok válasz nagyon vegyes felvágott... azért persze egy picit okosabb lettem. :)

Tehát légáteresztő, nem muszáj alá gumilepedő, de a szivacs alá is kéne lepedő, és amúgy is van kb. 6ezerért, a szivacs meg 5ezerért, szóval mért ne vegyek kókuszt? :)))

2011. jan. 29. 23:43
 42/58 anonim ***** válasza:
77%
szia. nem olvastam el a hsz-eket, csak az első oldalt. mi kókuszmatraccal vettük meg a kkombi ágyat a lányomnak. aztán a lányom koraszülött lett, 2300g-al hoztuk haza. a légzésfigyelő (sem az angelcar, sem a baby contorol) nem rézékelte a kókuszmatracon őt. jó 3 napos aggódás után, hogy miért esik le a légzésszám, kipróbáltuk hogy a légzésfigyelőre vastag plédet rakunk. szóval azt akartam írni hogy a kókusz matracnál nem érzékelte úgy a babát, így vettünk egy normál szivacsot és azzal rendesen érzékelte a légzést. Én úgy voltam vele, ha már a kiságyhoz adták hát legyen, de a sima matraccal is ki lettem volna békülve. a kókuszmatrac most külön áll, talán ha a lányom elmúlik egy éves majd aláteszem. szerintem semmi baja nem lesz a sima matractól (sem). mi is azon nőttünk fel. és anyáink is.
2011. jan. 29. 23:44
 43/58 anonim ***** válasza:
100%
ja,még annyit hogy a szivacs méretre vágva azthiszem olyan 2000Ft lehetett.
2011. jan. 29. 23:45
 44/58 anonim ***** válasza:
28%

A "ne vegyél kókuszmatracot mert sznobság" rokon mondat azzal hogy

"ne vegyél új ruhát hanem túrjál, minek kérkedni?"

"minek játék neki amikor jó neki a flakon meg a fakanál is, ne flancoljunk má'"

Ezektől falra mászok. Én is spórolok, de NEM a gyereken.

Erről ennyit.

2011. jan. 29. 23:46
 45/58 anonim ***** válasza:
ja, bocsi, nem úgy értem hogy a szivacs spórolás, félre ne értse valaki, csak az undorító amikor valaki pusztán spósolásból veszi meg, mert ilyen is van, aztn lehúzza azt aki drágábbat vett:
2011. jan. 29. 23:47
 46/58 anonim ***** válasza:
28%

Na igen, anyáink ezen nőttek fel...

Csak az nem tudatosul senkiben, hogy egyre kevesebb lesz a csecsemőhalál, kevesebbek lesznek a betegségek, csökken az allergiások száma, az intelligenciahányadosunk is egyre magasabb lesz -ha ez nem is látszik némely emberen :))

De valóban, anyáink sima matracon nőttek fel...

2011. jan. 29. 23:48
 47/58 anonim ***** válasza:
30%
nekünk nem volt baj a figyelővel, 2400 grammos babánál, kókuszmatraccal. Lehet nem jól tettétek oda, ilyet még nem hallottam.....nálunk ismerős körökben barátnőknél, rokonoknál senkinek nem volt baja ilyesmivel, mármint mindenkinek kókusz van (egymásnak ajánlgattuk), és a figyelő működik rendesen.
2011. jan. 29. 23:49
 48/58 anonim ***** válasza:
46%

Nem azt kell nézni hogy mit csinltak anyáink.

Anyáink 1 hónaposan almát ettek, 10 évesen dolgoztak....a csecsemőhalál gyakoribb volt mint most, leginkább éjjel, álmukban, a régi szovacsmatracokon amit úgy imádott az atka is, ami meg allergiát okozott.

2011. jan. 29. 23:51
 49/58 anonim ***** válasza:
65%

23.44-es vagyok.

márpedig elhiheted hogy nem tettük rosszul a figyelőt a matrac alá. mert ha egyiket úhgy rakod okés, na de kettőt is? ráadásul az egyiket a kórházból kaptuk mivel lélegeztetésre szorul a lányom születése után, s ráaádul két lapos a baby contorll is, tehát nagy területet befog. később kérdeztem ezt a dokitól és ő is mondta hogy valószínű akkora pici volt a baba hogy tényleg nem érzékelte rendesen. 45cm és mint írtam 2300g volt. kicseréltük szivacsra és mind a kettő normális értéket mutatott.

szeretem azért hogy egyből írod: nem jól raktad alá. azért mert te nem találkoztál ilyennel, még létezik ez a probléma. nem egyszer tettük alá, próbálgattuk jó párszor. és hogy lehet hogy akkor a szivacs alá meg egyből jól tettük be?!

ettől függetlenül én úgy vagyok vele, mindenki olyan matracot vesz ami neki szimpatikus!

2011. jan. 30. 11:19
 50/58 anonim ***** válasza:
22%

Azt írta, LEHET hogy nem jól.

Szeretem azért amikor valaki nem okvas figyelmesen, ezért képes egy több-bekezdéses ingerült hangvételű védőbeszédre holott az több energia mint figyelmesen elolvasni midnen szót.

2011. jan. 30. 12:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!