Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más anyuka hogy tűri a monoton...

Más anyuka hogy tűri a monoton napokat? Minden nap ugyanaz.

Figyelt kérdés
Mit tesznek azért, hogy ne hülyüljetek bele az "egyedüllétbe"? Egész nap egyedül, este fáradtan esik be apuka, barátoknak mindig fontosabb dolguk van stb. Én ezért érzem magam egyedül... Én nem gondoltam volna, hogy ennyire megterhel, hogy anyuka lettem. Más egy kisbabával beszélgetni egész nap... biztos értitek mire akarok kilyukadni
2011. jan. 24. 13:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Épp ma is mondtam a férjemnek, hogy kár, hogy a hétfő nem szabadnap, olyan gyorsan elment a hétvége, és napközben én is csak a két évesemmel beszélgetek, délután jönnek haza a nagyok. Igaz, hogy a pici most tanul beszélni, és számomra nagyon szórakoztató tud lenni, ahogy napról napra fejlődik, de sokszor annyira várom, hogy elmehessek a barátnőmhöz... ott nyugi van, és egy-egy órát gyerekmentesen kávézgatunk, beszélgetünk. Amúgy sokat hallgatok zenét, most is szól a háttérben a tévé, a kisfiam alszik.
2011. jan. 24. 13:23
 2/16 anonim ***** válasza:
58%

Értelek, bár Nekem nincsenek ilyen problémáim! Olvasgathatsz, tévézhetsz, netezhetsz..stb.

Esetleg eljárhatnátok baba-mama klubba, ismerkedhetnétek, az a babának is jó ám! Sétálhattok is.

Mennyi idős a babád?

Üdv

2011. jan. 24. 13:23
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Második gyerek után éppen ezért megyek vissza dolgozni.

Imádom a fiaimat, de 5 éve vagyok itthon és ez már hosszú. Bár tudom, hogy nehéz a munka és a család összeegyeztetése, de ha nem akarok depressziós lenni, akkor vissza kell mennem dolgozni.

Nehéz a monotonitás, de célszerű minden napra valami apróságot tervezni, ami miatt ki kell menni a lakásból pl: posta, piac, pékség, patika.

2011. jan. 24. 13:26
 4/16 anonim ***** válasza:
78%
Ha a baba nyűgi fajta nem nagyon lehet tv,net,olvasás.Én is sokszor úgy érzem szellemileg teljesen leépülök.Igen ,megértelek ,kedves kérdező.Nekem is van ilyen problémám.
2011. jan. 24. 13:27
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

én rosszul tűröm, de mondjuk gyorsan elment ez a 2 év (relatíve), átélni hosszú volt, de mióta van napirend, azóta csak úgy szaladnak el a napok. és most megint terhes vagyok :DD

most mit lehet tenni, semmit, majd ezen is túlleszünk egyszer, hát nem ez a legnagyobb szellemi kihívás életemben, leszámítva talán az akaratos, makacs de nagyon okos gyermekem helyes nevelését. :))))

2 éves kislány anyukája + 8 hetes km

2011. jan. 24. 13:28
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mindig megy egy jó film a háttérben, vagy a Jóbarátok valamelyik évada, vagy rádió, csak hogy megalapozza a hangulatomat :)

Ha nem esik, lehet menni sétálni, ha elalszik akkor meg netezni és beszélgetni másokkal, illetve én imádok főzni is, nagyon kikapcsol :)

Délután mire hazajön apa, jókedvűen fogadjuk, lefürdik, megkapja a babát és játszanak ameddig én is rendbe teszem magam, és elmegyünk együtt sétálni, szüleimhez, barátokhoz.

6 hónapos kisfiú anyukája

2011. jan. 24. 13:28
 7/16 anonim ***** válasza:
83%

Hát sajnos én így húztam le a 2 évet otthon, és a végén már teljesen becsavarodtam. Alig vártam, hogy visszakerüljek emberek közé és dolgozhassak. Volt már, hogy nyugtatót kellett bevennem, mert annyira kiakadtam :-(((( Meg nekem a zene segített, tudom, hogy ez bunkón hangzik, de volt, hogy a fülembe volt dugva a fülhallgatóm, és meg kellett a gyerek mellett 1-2 számot hallgatnom, amitől megnyugodtam. Sajnos nagyon nehéz, kitartás!!!

Ja, és én attól is falra másztam, hogy végre örültem, hogy mondjuk kimozdultam a gyerekkel, elkezdtem a játszón valami ismeretlen anyukával beszélgetni, és egész végig azt lökte, hogy a gyereke mikor eszik, mikor alszik, hányat köhögött az éjjel stb.

Szóval hidd el, hogy más is van így, csak sokan játsszák, hogy ők milyen boldogok, és semmi problémájuk. KITARTÁS!!!!

2011. jan. 24. 13:34
 8/16 anonim ***** válasza:
75%

Őszintén? Nehezen:(

2 gyerekkel totál bezárva érzem magam. Itt helyben semmi nincs, ahova az ember akárcsak nézelődni, kikapcsolódni, emberek közé tudna menni. Üresek az utcák, se park, se játszótér, se egy bolt, semmi.

Pár hete már pszichésen beteg is lettem, mindenféle hülye tünetem van már. Ha városban laknánk, legalább lenne értelme kimozdulni, akár naponta pékárut, felvágottat venni a boltban, de itt helyben még azt sem lehet.

Barátnő elköltözött, másik meg dolgozik, nem ér rá. Rokonok nem kiváncsiak ránk, mindig azt várják, hogy mi menjünk látogatóba.

Nekem napi 1órám van, amikor azt csinálom, amihez épp kedvem van. Ez a net általában. Tévé nem köt le, rádió hébe hóba szól. És egész nap a fiam karattyolását hallgatni fárasztó... Nemsokára ovis lesz. A kisebbik pedig az a fajta, aki mellől elmozdulni nem lehet, mert egyből szirénázni kezd... Imádom őket, de totál kikészültem már agyilag, lelkileg, szellemileg.

Szívesen ismerkednék akár neten keresztül is anyukákkal, de eddig egyik fórumon sem sikerült, mert inkább azok érdeklődtek a másik után, akik egy városban élnek. Na, ezt megfogalmaztam, de remélem érthető:)

2011. jan. 24. 13:52
 9/16 anonim ***** válasza:

2007 februártól vagyok itthon folyamatosan. Nagyon beszükültem, és nagyon-nagyon-nagyon utálom már a házimunkát.

Alig várom, hogy szeptember legyen, a lányom bölcsis, a fiam ovis lesz - én meg végre mehetek vissza emberek közé.

Nem unatkozom itthon, minden napra van valami programunk, de persze mindig babás program. Ez a fárasztó, annak ellenére, h imádom a gyerekeimet.

2011. jan. 24. 14:04
 10/16 anonim ***** válasza:

én ugyan nem voltam egyedül az elmúlt 1 év alatt, de ahogy elhatároztam, hogy visszamegyek dolgozni 4 órában, megnyugodtam, sokkal könnyebben viselem a napi "rutint". én mondjuk a szerencsések közé tartozom, mert a nagymamik itt laknak a közelünkbe, így ők vigyáznak a kicsi lányunkra, amíg én dolgozom.

túl sok ötletem nincs, mert tél van, sokan betegek, nehéz így kimozdulni egy babával. nem vagyok nagyon ismerkedős sem, valahogy nekem nem jött be ez a játszótéri "bandázás". De van, aki szereti, így ha teheted, akkor menj a babával ilyen közösségbe. játszótér, baba-mama klub, torna, mondokázó délután, vagy valami ilyesmi. ezekkel könnyebben eltelnek a napok.

megjegyzem nem kell egész nap a babával beszélgetni. hagyni kell azt is, hogy elfoglalja magát a játékaival, vagy éppen valamelyik fazekkaddal. én azt tapasztaltam a kislányomon, hogy alig lehet vele leülni játszani, esetleg elmondani neki egy mondókát, megnézni egy mesekönyvet, mert 5 perc és szalad tovább.

2011. jan. 24. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!