1. szülinapi zsúrral kapcsolatban tanácstalan vagyok?
2 szobás a lakásunk, én szeretném egy nap letudni a zsúrt.
6 vendég sok lenne, szerintetek? (a család egyes tagjai szerint igen, szerintem nem, 2-2 nagyszülő és párom tesója+csaja)
A tortán kívül mivel kínáljam meg még a vendégeket?
Hányra hívjam őket? A babám 3-4 körül alszik mostanában. 5-ig hagyom maximum, legkésőbb 7-kor fürdés. A legjobb 1 óra lenne.
Nálatok meddig maradtak a vendégek? Karácsonykor is hiába kértem, hogy jöjjenek anyósomék 1 körül, mert utána akár már fél3-kor is álmos lehet, kényelmesen megebédeltek, jöttek 2-kor és olyan nyűgös volt a kisfiam, sírt is, pedig nem szokott, főleg ha van aki szórakoztassa, hogy félórát maradtak csak, el is aludt amint elmentek.
Ha van egyéb jó tanács, azt is szívesen veszem.
...Ja, vegyél chipset meg egy zacskó ropit!...
Kár ötletelni neked, még ha nem is értékeled, legalább egy köszi, de nem ilyenre gondoltam vagy valami...
Én is kiszálltam. Sok szerencsét a "zsúrhoz"!
Huh, látom kaptál hideget-meleget.
Leírom, hogy nálunk hogy volt.
Kb. voltunk vagy 25en, nagyszülők, dédik, keresztszülők + a mi tesóink és gyerekeink. Igen, ez sokszor hat ember. Az első szülinapon mi úgy szerettük volna, ha mindenki egyszerre jön. Nem túl nagy a lakásunk, ha szűkösen is, de elfértünk.
Eszem ágában sem volt ebédet vagy más jellegű kaját készíteni ennyi embernek. Sőt. Még sütit sem sütöttem. Volt két torta, sós és édes rágcsák, és senkinek sem volt kifogása ellene, hogy miért nem szerepel pl. cukrászdai süteményarzenál a menüben. Nem enni-inni jöttek, hanem felköszönteni a kisfiamat.
Mi is úgy szerettük volna, ha a délutáni ébredés után jönnek, de a délutáni ébredés sajnos elmaradt, mert alvás sem volt, ugyanis nem volt hajlandó elaludni a kisfiam. 3-ra jöttek a vendégek és úgy 7 fele mentek haza, de nálunk ilyenkor mindig nagy családi dumaparti van, mindenki jól érzi magát és haza sem akarnak menni. Egy évben párszor ezt kibírja az ember.
Anyósék nálunk sem egyszerű eset, ők is kritizálják a főztömet, pedig egyébként tényleg tudok főzni, de nekik jobb a lelküknek, ha beszólhatnak.
Szerintem közöld a meghívottakkal, hogy ekkora jöjjenek, aki ott van ott van, aki meg nincs, az így járt. És mivel úgyis ebéd után lesztek, elég lesz a pogácsa, nem kell hét fogásos menü sem édességhalom, akinek tetszik jó, akinek meg nem, az legfeljebb hazamegy.
Ne stresszeld magad ilyennel feleslegesen.
Nálunk délután lesz, 4-5 körülre jönnek, 10-en leszünk kb. Az én lányom ebéd után alszik 1-2 órát.
Tortát és sütit nem kell csináljak,mert azt anyum megsüti, de itt vannak könnyen elkészíthető sütik, van amit sütni nem kell.
pl.: [link]
Én ezeket, már megcsináltam és nagyon finomak, nem kell sütni, könnyen meg lehet csinálni, előtte való nap. Én akkor főzök, ha alszik. Reggel korábban felkelek, vagy este megcsinálom, vagy napközben, ha alszik. Nem könnyű, de meg lehet valósítani.
Sós sütinek, jó a ropi, perec, pogácsa, ezeket meg tudod venni bármelyik boltban.
Ha egyszerű ételre gondolsz, ami mellet nem kell sokat állni.
Csirkemell, hal vagy sajt rántva. Köretnek, krumplipüré vagy rizs és kukoricasaláta.
Leves nálunk sem lesz.
pl: [link]
Ezeket is elkészítettem már és, nagyon finomak, könnyen elkészíthetőek, az őzgerincest, is el lehet készíteni előző nap.
Sok sikert és minden jót!
Felőlem lehetne kacsalábon forgó palotád, az asztalon 7 fogásos menü, én akkor is kihagynám az egészet.
Sok sikert a "zsúrhoz", amit valszeg csak az ajándékok miatt erőltetsz...
Egyszerűen közöld a vendégeiddel, hogy kedves családom, szeretettel várlak benneteket a babám első születésnapjára, egy finom ebéddel. Hat ember nem sok, nálunk is van ennyi vendég egy-egy születés- vagy névnap alkalmából. Van három gyerek, és még a felnőttekét is tartjuk, tehát havonta egyszer összeülünk, de én alig várom ezeket az alkalmakat!
Mi közösen főzünk anyuval. Ő otthon készít egy húslevest, süt fasírtot, én itthon salátákat, sült csirkét, kacsát.
Tortát vagy rendelek vagy készítek, mellette van még pár darab cukrászdai sütemény, valamint a gyerekek készítenek kókuszgolyót, sajtos pogácsát a mamánál.
Amikor az ebéd megvan, jöhet a torta marcipánnal,gyertyával, tüzijátékkal. Aztán sütik, üdítők, kávé, csokifondü, csokiszökőkút, pezsgőzés:)
Ha az éppen legkisebb álmos, apa berakta a babakocsiba, megtologatta, és aludt, vagy éppen kivitte levegőzni, míg én traktáltam a vendégeket, beszélgettem, ilyesmi.
Optimistán fogd fel:) Sok sikert!
22:41-es én se tudom magamban tartani:) Te egy igazi senkire tekintettel nem lévő, játszótéren másokat minden információ nélkül kibeszélő anyuka lehetsz, az ilyeneket messziről kerülöm. Az én szemem nem sül ki, hogy csak süti lesz meg rágcsa mivel :
1.nem ebédre hívom őket
2.az én gyerekem is sertepertél körülöttem, de én nem tartom túl biztonságosnak leves főzés meg hússütés közben ha a lábam alatt van, teregetni én is tudok vele de itt nem erről volt szó nem tudom , hogy jött ide nagyon okos vagy
3.a nagyszülő az ÉN Anyukám aki nem várja el, hogy segítség nélkül ordító gyerek mellett sürögjek reggeltől a konyhában csak ünnepelni jönnek a kisunokához nem ebédcsatára
Na , ha nálatok erről szól az ünneplés a te dolgod és máskor inkább maradj csendben mielőtt badarságokat állítasz mások életéről 0 infoval ,jobban teszed.
Figyu, azért mert te tök béna vagy, és nem tudsz egy órával a gyerek előtt kelni, és megfőzni, rendet rakni mire felkel, még nem kéne hamis feltételezésekbe bocsátkoznod!
Képzeld, többezer anya csinálja ezt, és sokan nem egy, hanem 2-3 gyerekkel.
Amint látod, nem csak én akadtam ki a körülményességeteken.
Én továbbra is abból indulok ki, hogy egyszer 1 éves az elsőszülöttem, nehogy már sírjak amiatt, hogy 11-kor fekszem le a tortája, meg az egyéb harapnivaló miatt.
Lám-lám, a kérdező sem merészkedett ide tegnap óta......
Én a mai napig azt csinálom egyébként, hogy ha jönnek a rokonok (most a névnapjára is jött mindenki, anyósék, anyámék, mindenki itt volt), akkor előző este megfőzök, mikor leraktam a gyereket aludni. 11-kor, éjfélkor fekszek le, és?? Mi van akkor? Semmi. Ennyit igazán ki lehet bírni, pláne, hogy havi 1x látja a nagyszüleit a nagy távolság miatt.
De ha a vendégek már délelőtt itt vannak, nem kell ott állnom a tűzhely mellett, hanem velük foglalkozhatunk, arról nem is beszélve, hogy nem kell a lábatlankodó gyereket kerülgetni, hanem csak feldobom a tűzhelyre a kaját, és felmelegítem.
MIT NEM LEHET EZEN MEGCSINÁLNI SOKAKNAK????? Nem akarásnak nyögés a vége, de kummma nagy... már ne is haragudjatok, kedves körülményeskedők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!