1. szülinapi zsúrral kapcsolatban tanácstalan vagyok?
2 szobás a lakásunk, én szeretném egy nap letudni a zsúrt.
6 vendég sok lenne, szerintetek? (a család egyes tagjai szerint igen, szerintem nem, 2-2 nagyszülő és párom tesója+csaja)
A tortán kívül mivel kínáljam meg még a vendégeket?
Hányra hívjam őket? A babám 3-4 körül alszik mostanában. 5-ig hagyom maximum, legkésőbb 7-kor fürdés. A legjobb 1 óra lenne.
Nálatok meddig maradtak a vendégek? Karácsonykor is hiába kértem, hogy jöjjenek anyósomék 1 körül, mert utána akár már fél3-kor is álmos lehet, kényelmesen megebédeltek, jöttek 2-kor és olyan nyűgös volt a kisfiam, sírt is, pedig nem szokott, főleg ha van aki szórakoztassa, hogy félórát maradtak csak, el is aludt amint elmentek.
Ha van egyéb jó tanács, azt is szívesen veszem.
Én már csak magunk végett is főztem, nekünk is kellett az ebéd, ami megmaradt jó volt másnap!
A pogácsa és torta olyan semmi, legalább is nekem. Minimum fasirtot sült csirkét rántott húst, francia salátát készítenék.
Apósom és a sógorom állandóan fikáznak minden ételt, ezért én nem igazán szeretnék főzni nekik, mindig sótlan és kemény nekik minden étel. Le sem tudnánk ülni ennyien, az meg olyan menzás lenne, hogy 2 részletben ennénk a konyhában, vagy a nappaliban az üülőgarnitúrán, ölükben a tányérral? Én ebéd utánra akarom hívni őket. Zsúr lesz, nem ebéd.
Na mindegy, eddig számomra nem igazán hasznos válaszok érkeztek. Leginkább kritikák a babám altatásával kapcsolatban. Majd lesz valahogy.
Hát nem irrigyellek, sokmindent kell számításba venned....
Én is azt javaslom, a délelőtti alvás végére hívd őket (ha ilyen késősek, előbbre). Szerintem nyugodtan főzhetsz egytálételt is (pl. brassói) savanyúval, utána kávé, torta esetleg gyümölcs.
Én három nap alatt bonyolítottam, összesen 17 vendéget. A fiam már csak 1x alszik régóta, 3-fél 4 körül jöttek, 7-kor mentek el mindhárom nap.
Hideg büfésztalt csináltam mindhárom nap, beiglivel, sütivel, salátával, kétféle szendvicskrém, kaviár, sült csirkecomb, fasírt volt ilyen-olyan kombinációban a három délután. Felnőtt torta cukrászdából volt, a babákét én csináltam.
jó megoldás nincs. ha ebéd után hívod őket, ami olyan 1-2 körül van, és 3-4 körül már alszik a fiad, akkor az úgy gáz, 1 óra után "kidobni" a vendégeket.
ha nem alszik a fiad, az a baj.
én ezt mind megértem, de akkor miért kell erőltetni ezt az egész vendégesdit? nem éri meg ez a sok stressz. ilyen helyzetben, ilyen feltételek mellett én biztos nem hívnék vendégséget, míg nem bírja kevesebb alvással a gyerek.
Első 22:21-es vagyok.
Most olvastam az utolsó kommentedet.
Egy 1 éves már szerintem is bír kicsit többet, vagy túléli ha egyszer-egyszer megborul a napirendje, de mivel nem ez volt a kérdés, tekintsd zárójeles megjegyzésnek.
Ha zsúr, de mondjuk 1-kor - tehát gyakorlatilag ebédidőben, akkor laktatóbb hideg kaják: tésztasaláta, kaszinótojás, egybesült fasírt hidegen szeletelve, görög saláta stb. Torta, kávé, üdítő és kész. Ezeket mind előre is el tudod készíteni.
Veszel szülinapi mintájú papírtányért, -poharat, műa. villát, a konyhában tálalsz, mindenki vesz magának fogára valót, és a nagyszobában szépen leülve megeszi. Így a kicsi is tud a kisszobában pihenni, ha szükséges. Remélem tudtam segíteni.
22:28-nak. Kicsit OFF, de nem bírom magamban tartani.
Először is, kisült volna a szemem, ha chipset, meg rágcsikát adtam volna a nagyszülőknek, testvéreknek, keresztszülőknek, akik nagy szeretettel és gyönyörű ajándékokkal készültek a fiam születésnapjára.
Másodszor, egy 1 éves gyerek, ha jól van szoktatva, szépen elsertepertél körülötted, amíg a dolgodat végzed. Én a 13 hónaposommal együtt teregetek, főzök, húzok tiszta ágyat. Nyilván minden kétszer annyi ideig tart, de addig is együtt vagyunk, közben játékosan tanul, és előbb-utóbb csak elkészülök a dolgommal.
Újévre meghívtuk a szüleimet ebédre, kolbászos lencseleves, fokhagymával tűzdelt sörös-mézes hosszúkaraj és rizskoch volt a menü, gond nélkül elkészültem fél 1-re, pedig a fiam már rég nem alszik délelőtt.
Én meg megsértődtem. Feltettél egy kérdést, amire mindenki saját tudása szerint igyekezett jó választ adni (a kötekedőket kivéve), én is.
Erre jó fej módon az orrunk alá dörgölöd, hogy nem kaptál hasznos választ. Nem tudom mit vártál, mert én azt gondoltam ötleteket, tanácsokat vársz, és azt is kaptál, jó párat. Na mindegy, legközelebb majd nem töröm magam, hogy segítsek.
Olyanok válaszát vártam volna, aki hasonló helyzetben volt/van, mint a 21:10-es. Most ha ennyi alvás kell a babámnak, meg nincs el egyedül fél órát sem, hogy én órákat készüljek a konyhában 4-5 fogással, álljak fejre, vagy hogy vitelezzem ki?
Meg minek ennyi kaja, nem össznépi nagy kajálásra hívjuk őket, hanem hogy együtt legyünk, de azért valamivel meg tudjam őket kínálni. Így is van elég dolgom nap, mint nap de nem részletezem, hogy miért, aki nem akarja érteni, az úgy sem érti, meg nem is erről szól a kérdésem.
Főzhetnél alvásidőben, vagy miután lefektetted, este.
Na mindegy, én kiszálltam, úgy látom itt nincs jó válasz.
Vegyél pogit, tortát és jónapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!