Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Munka vs babázás?

Figyelt kérdés
Kaptam egy nagyon jó ajánlatot. Jó fizetés, céges kocsi stb. De kötetlen munkaidő ami azt jelenti hogy nincs napi 8 órában letudva. Sokszor utazni kell, vagy estig is dolgozni. A nagylányom 4 éves, a kicsi 14 hónapos. 1,5 hónap múlva kellene kezdenem, vezetői beosztásban. 4 éve itthon vagyo, és nem vágyok vissza. Imádom a lányaimat, és a szívem szakad meg ha arra gondolok, hogy bölcsibe adjam a kicsit. Nem vagyunk nagyon rászorulva, mert a párom jól keres, de ha most visszautasítom akkor nem lesz a környéken hasonló ajánlat, sőt más is nehezen. Ha elfogadom alig jut majd idő a csládra. Azt sem tudom biztosan így 4 év itthonlét után, hogy meg tudok-e birkózni a feladattal. Nem vayok hülye, csak elég felelősségteljes munka lenne, és másik 30 ember életéért tartoznék felelősséggel. Őszintén szólva nem sok kedvem van hozzá. Ti mit tennétek? Még annyi hogy világ életembe, sosem vágytam karrierre, csak a családomra és a gyerekeimre.
2011. jan. 14. 14:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szia,

Én ilyen állásból mentem el szülni. Már másfél éve vagyok itthon, tehesség alatt is táppénzen voltam. Most azt mondom, hogy soha többé nem akarok ugyanabba a munkakörbe visszamenni mint voltam. Persze a magas fizetés, céges kocsi, céges telefon jó volt ( addig míg be nem jött a válság, és nem korlátozták a használatot).

Még élesen emlékszem a téli vidéki késő esti utakra, volt, hogy este 10-re értem csak haza, vezettem napi 500! km-ert hóban, stb. Nagy felelősség, nulla család. A párom " nevelte" a nagylányt, én beestem az ajtón és mentem a bárszekrény felé oldani a feszültséget.

Hát ez nem hiányzik mégegyszer!

Sok hitelünk van, hiányzik pénz, a második kocsi, érzem, hogy pusztul le az agyam is, de ennek ellenére most azt érzem, hogy inkább megyek pultosnak kevés pénzért, de fix időbeosztással, minimális felelősséggel. Na persze akkor a fizetés is minimális lenne a korábbihoz képest.

Jól gondold át, nem nagyon van visszaút, a gépszíj elkap, nehéz belőle újra kikerülni. Én tudom sajnos.

2011. jan. 14. 14:38
 12/14 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, mert én is hasonló munkakörben dolgoztam, csak ez most egy szinttel feljebb van. Éppen ezért tudom mie

re számíthatok. Épp ezt mondtam anyumnak,, hogy inkább elmegyek adminisztrátornak, de akkor du. 4 -kor leteszem a lantot és megyek a kölkökhöz. Ezért viszont mindenki hülyének néz.

2011. jan. 14. 14:45
 13/14 anonim ***** válasza:

Az utolsó vagyok.

Azt elfelejtettem, hogy szinte sehova nem jártunk el, nem volt délutáni játszóterezés,moziba járás, szinte semmi. Hétévgeken pihentem és próbáltam behozni az elmaradt házimunkát. Volt, hogy fizetnem kellett egy néninek, hogy vigye haza az iskolából a gyereket és várjanak meg míg hazaérek, mert egyszerűen nem értem oda 5-ig.

A nyarakat bébiszitterrel oldottam meg, nagyszülők nem vállalták az unokát.

Ez nem jelenti azt, hogy neked is ilyen nehéz lenne, nem kell csak az én példámat alapul venni. Nem venném a lelkemre ha az én írásom alapján döntenél. csak leírtam, hogy nekem mi erről a véleményem.

2011. jan. 14. 14:46
 14/14 anonim ***** válasza:

Szia! Én is bölcsibe adtam a kislányunkat 18 hónaposan, mert az anyagiak miatt muszály volt.

Arra készülj fel, hogy sokszor lesznek az elején betegek, főleg, ha járvány van, akkor tuti. Főleg, ha mindkét gyermeket most viszed először, akkor meg 100 %. Van aki vigyáz ilyenkor rájuk min. 1 hétig?

Ilyenre is gondoljál. Nem egyszerű megszervezni, még egy gyerkőcnél sem. Nekem abból a szempontból könnyű, ha lebetegszik a kislány, az anyósom első szóra otthon marad vele, pedig még ő is dolgozik.

2011. jan. 15. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!