Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Munka vs babázás?

Figyelt kérdés
Kaptam egy nagyon jó ajánlatot. Jó fizetés, céges kocsi stb. De kötetlen munkaidő ami azt jelenti hogy nincs napi 8 órában letudva. Sokszor utazni kell, vagy estig is dolgozni. A nagylányom 4 éves, a kicsi 14 hónapos. 1,5 hónap múlva kellene kezdenem, vezetői beosztásban. 4 éve itthon vagyo, és nem vágyok vissza. Imádom a lányaimat, és a szívem szakad meg ha arra gondolok, hogy bölcsibe adjam a kicsit. Nem vagyunk nagyon rászorulva, mert a párom jól keres, de ha most visszautasítom akkor nem lesz a környéken hasonló ajánlat, sőt más is nehezen. Ha elfogadom alig jut majd idő a csládra. Azt sem tudom biztosan így 4 év itthonlét után, hogy meg tudok-e birkózni a feladattal. Nem vayok hülye, csak elég felelősségteljes munka lenne, és másik 30 ember életéért tartoznék felelősséggel. Őszintén szólva nem sok kedvem van hozzá. Ti mit tennétek? Még annyi hogy világ életembe, sosem vágytam karrierre, csak a családomra és a gyerekeimre.
2011. jan. 14. 14:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem megoldható a kicsi elhelyezése melletted?
2011. jan. 14. 14:02
 2/14 anonim ***** válasza:
Mi a foglalkozásod pontosan?
2011. jan. 14. 14:04
 3/14 anonim ***** válasza:
30%
Hat, te magad irtad, hogy nincs kedved hozza... A szavaidbol azt veszem ki, hogy inkabb kihagynad a lehetoseget.. Ferjed mit mond? Beszelgettetek errol? Szerintem vele vitasd meg elso korben.
2011. jan. 14. 14:07
 4/14 anonim ***** válasza:
Ha nem vagy karrierista (ahogy írtad) akkor ezt nem fogod bírni. Amikor azt mondják, hogy sajnos ma este nem tudsz a családdal lenni, mert menni kell ide vagy oda. És ezt neked kell közölnöd a családdal, gondold el milyen érzés lesz. Az ilyen állások elsőre nagyon kecsegtetőek, persze, kötetlen munkaidő, aztán azt veszed észre hogy a nap 24 órájában bennt vagy a munkahelyeden. Ez általában mindig így végződik. Ha tényleg nem vagytok annyira rászorulva a pénzre, akkor én a helyedben nem vállalnám el, hanem a családdal maradnék.
2011. jan. 14. 14:09
 5/14 anonim ***** válasza:

Visszamennék,és ha annyira jó a kereset,akkor babysittert alkalmaznék.

De mivel Te erre nem vágysz,így ne tedd,de mérlegeld,h gyes után lesz-e munkahelyed és hogy ha nem a párod keresetéből fent tudjátok-e magatokat tartani.

Lányom is 15 hósat kezdte a bölcsit és imádja. Nálunk anyagi okok miatt muszáj volt.

2011. jan. 14. 14:15
 6/14 anonim ***** válasza:
Hát, teljesen lejön az írásodból, hogy nem akarod ezt a munkát, vagy egyáltalán dolgozni még, úgyhogy ne menj szerintem, nem éreznéd jól magad, nem tudnál nyugodt szívvel dolgozni. Olyan pici még a kisebbik lányod, és ha anyagilag nem vagytok rászorulva, akkor inkább maradj otthon vele. Hogy mi lesz később, ha majd tényleg vissza akarsz menni dolgozni, azt nem tudni előre, lehet, hogy akkor is kapsz egy nemvárt ajánlatot. Én a helyedben nem vállalnám.
2011. jan. 14. 14:19
 7/14 anonim ***** válasza:
Ha anyagilag nem vagytok rászorulva, akkor maradj otthon babázni.
2011. jan. 14. 14:22
 8/14 anonim ***** válasza:

Jó neked, hogy megengeded magadnak, hogy gondolkozz rajta. Én vissza kellett menjek négy hónappal hamarabb, mert a férjemnek megszűnt a munkaviszonya és a gyed nem lett volna elég.

Te nem akarod ezt a munkát, sőt mást sem. Te ezt legmélyebben magadban már eldöntötted.

Nem sértés!!!

2011. jan. 14. 14:26
 9/14 anonim ***** válasza:
Nincs kedved,rá sem vagytok szorulva,akkor minek? Örülj,hogy babázhatsz:)
2011. jan. 14. 14:36
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. Igen, tisztában vagyok vele hogy szívem mélyén nem szeretném, de azért annyira nem állunk jól hogy végképp ne kellene gondolkozni rajta. Viszonylag jól keres a párom, tehát mondjuk kajagondjaink nem lesznek, de szeretnénk majd pl házat venni, gyerekeknek óvoda, iskola, stb, szóval dolgoznom mindenképp vissza kell menni. Eredetileg úgy terveztem, hogy megpróbálok saját vállakozást csinálni (elég kreatív ember vagyok), ahol kötetlenül dolgozhatok, olyat amit szeretek. Ugyanakkor Olyan részén lakunk az országnak ahol nagyon nehéz munkát találni. A párom ugyanennél a cégnél vezető termelési vonalon, és a kereskedelmen lennék, szintén vezető (belker, külker, marketing). Ha ezt most nem vállalom, nem tudom mi lesz később. Ma jött az ajánlat, még nem beszéltün róla a párommal, de úgyis azt fogja mondani hogy rám bízza a döntést. Anyum kijelentette hogy ő nem tudja vállalni a picúrt, mert nagymamámra is ő vigyáz, és nem bírja. anyósom még dolgozik.

Még nem tudom a konkrét feladatokat, hogy hogy lehetne pntosan összeegyeztetni, a gyerekneveléssel, de tartok tőle hogy nem kifejezetten gyerekbarát munkakör.

Mindenesetre köszönöm mindenkinek aki válaszolt, és teljes mértékben megértem azokat akiknek muszáj visszamenni, hogy mennyire nehéz ez. Annyira hiányoznának a gyerekeim. Most még a nagyobb is itthon van nelem, eredetileg 5 évesen ment volna oviba.

2011. jan. 14. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!