Hallottatok már a nedves popsitörlők káros hatásáról?
Sajnos tályog popsitörlő nélkül is könnyen kialakulhat a legváltozatosabb helyeken, hál istennek nem túl gyakran. Sztem sok mindentől lehet, a popsikrémtől kezdve a kakáig, ezt nehéz lenne megállapítani. Ha váltogatja az ember a popsitörlőt, 2-3 havonta, akkor ugyanaz a hatóanyag talán nem okoz irritációt... nekünk még ezzel sose volt gondunk, és nem tudom, popsitörlő nélkül nem lett volna e több piros babapopsi a világban?...
Jobbulást a babának!
2011. jan. 13. 09:40
12/28 A kérdező kommentje:
Ez valószínű nem új keletű. De mit lehet várni? Ez egy kemikáliával átitatott kendő, amivel az érzékeny bababőrt törölgetjük naponta 5-10x.
13/28 A kérdező kommentje:
Mi váltogattuk a márkákat de sosem használtunk gagyit, és mégis. Szerintem a popsitörlő nélkül sem lenne piros a kisfiam feneke. Valószínű ugyanúgy letakarítja atiszta víz, meg a kamillatea, csak nem kap mellé csomó vegyszert a bőre.Popsikenőccsel a 13 hónap alatt kb 5x kentem.. Persze én is tudom, hogy nagyon sok gyereknek nincs ezzel problémája, de nem én találtam ki, hanem a gyereksebész mondta, hogy nem kevés csecsemőt operál ilyennel..
Nagyon sajnálom a kisfiadat, így ismeretlenül is jobbulást kívánunk neki!
A popsitörlőzést sem kell túlzásba vinni (mint mindent). Persze amíg pici a baba és napi 6-7x kakil, addig muszáj, de amikor már beáll egy rendszer, akkor elég csak a nagydolog után törölgetni, így ált. napi 1, max. 2 alkalommal, ettől csak nem lehet gáz?
Bár vannak annyira szörnyűek is, amivel a saját fenekemet sem törölgetném, nemhogy a babámét :))))
2011. jan. 13. 09:49
Engem érdekelne, hogy milyen márkájú popsitörlőt használt a kérdező. Én a Babylove-ot (DM) választottam, miután alaposan megnéztem a többi popsitörlő összetevőit, és ez tűnt a legnormálisabbnak.
2011. jan. 13. 11:57
16/28 A kérdező kommentje:
Neogranormonnal kezdtünk, aztán volt Johnsons, Pampers, Gabi, Huggies. Babylove-ból 1 csomagot vettünk csak, mert annak nem szerettem az illatát
A megoldás rémesen egyszerű. A bolti popsitörlőket ki kell mosni (ki lehet), utána visszatuszkolni a dobozba, amibe előzőleg forralt vizet és némi aloe vera gélt öntöttünk. És kész a vegyszermentes popsitörlő. Még jobb, ha egyszerűen puha vizes ronggyal töröljük meg a fenekét. Mosható pelusok mellé már régóta árulnak mosható popsitörlő kendőket is.
2011. jan. 13. 13:31
18/28 A kérdező kommentje:
Azt hiszem már leírtam egy kommentemben az orvos által ajánlott, és általunk most már alkalmazott popsitörlő "eszközöket". Nekem nem nagy meló ez azért, hogy emiatt a hülyeség miatt ne kelljen mégegyszer a kisfiam magatehetetlen kis testét infúzióra kötve, pipával a szájában, pittyegő monitor mellett látnom műtét után...:((
én nem használok popsitörlőt, csak ha nagyon muszáj, pl ha megyünk vhová, de az nagyon ritkán van. itthon minden alkalommal lemosom szappanos vízzel, majd bekenem olajjal v popsikrémmel.
Jobbulást a kisfiadnak!
2011. jan. 13. 16:06
20/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Aranyosak vagytok!:)
Kapcsolódó kérdések: