Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A baba születése után milyen...

A baba születése után milyen módszerrel védekeztek? Van olyan, aki spirált használ?

Figyelt kérdés
Akinek spirálja van, adna nekem bővebb felvilágosítást, hogy milyen, mennyibe került, mikor hogyan helyzeték fel (menstruáció miatt kérdem) stb...
2011. jan. 10. 15:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nekem Gold lilly van ,szülés után 8 hétre rakta fel az orvosom magán rendelőben.11.500 volt a spirál,10.000 a felrakás,UH., rákszűrő.Nekem egyáltalán nem fájt a felrakás,csak a jód csipett.Utánna 2 napig voltak kis görcseim és 4-5 napig pici vérzés.Felrakás után két héttel rendesen megjött a menszeszem,azóta is renszeres ciklusaim vannak.Öt év múlva kell cserélni,ha addig nem gondoljuk meg magunkat és vállalunk be még egy babát :)

A sógornőmnek valami hormonos van,40.00.-be került,de mivel cukros,ezt ajánlotta neki a doki.Neki a kórházban rakták fel,nagyon rosszul viselte,azt mondta,hogy majd lefordult a székről mire felrakták.A rendelőböl a férje ölbe vitte ki a kocsihoz,két napig fel sem birt kellni.Azóta a meszeszei is borzalmasak,nagyon görcsöl,szédül,hányingere van.Többször volt már vissza a dokihoz,miden rendben csak nagyon nehezen szokik hozzá a szervezete a hormonokhoz.

Mindkettőnknek a második baba után rakták fel.

2011. jan. 10. 16:49
 12/18 anonim ***** válasza:
bocsi a hormonos nem 4000 hanem 40.000.-
2011. jan. 10. 16:50
 13/18 anonim ***** válasza:
Ajjaj. Én (most kismama) gondolkodtam a spirálon szülés után, de elvettétek a kedvem..gyógyszert is csak 3 hónapig szedtem életemben...
2011. jan. 10. 17:03
 14/18 anonim ***** válasza:
Soha nem használnék spirált,sztem ez a létező legveszélyesebb fogamzásgátló módszer,rengeteg rosszat hallottam róla.
2011. jan. 10. 17:50
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszi csajok a sok választ!

Sajna nekem gyógyszert egy másik betegségből kifolyólag nem szabad szednem. Az óvszer meg nem a legolcsóbb és hát nem a legkényelmesebb megoldás. Nekem a doki javasolta, mondtam, hogy még gondolkodom rajta...

2011. jan. 10. 18:32
 16/18 anonim ***** válasza:

Azóta én is nuvaring hüvelygyűrűt alkalmazom (meg az első csemete előtt is ezzel védekeztünk), mivel folyamatos a hormonkibocsátása, így nagyon minimális a hormontartalma. Maga a gyűrű úgy működik, hogy az első napon felteszed, három hét múlva leveszed, 1 hét gyűrűmentes időszak alatt menstruálsz, majd egy új gyűrűt felteszel...

Kedves kérdező, nem kérdeztél rá erre a megoldásra a dokidnál, hiszen ebben nagyon kevés a hormon, hátha ezt lehetne.

Tegnapi 16:06-os

2011. jan. 11. 11:58
 17/18 anonim ***** válasza:
hát nekem a spirált mutéti uton tudták csak kiszedni,igaz míg fent volt nem volt vele kulonosebb problémám,bár az utolso évben állando volt a folyás,meg erosebben véreztem.De azota félek én is tole,még egyszer nem tetetnék fel.
2011. jan. 11. 13:25
 18/18 anonim ***** válasza:

Nem elrettentésként írom.

Nekem sima spirálom van, 10.000 Ft volt felrakással. A 6. heti kontrollon tette fel a doki, kicsit fájt, utána 2 napig véreztem. Csak a jelzőszálat hosszúra hagyta: a párom is érezte, mire vissza akartam menni, hogy megnézessem, addigra leesett a jelzőszál, meg is találtam (átlátszó, mint a damil). Ultrahangon megnézte, jó helyen van. Mielőtt nem esett le a szál, nagyon erős volt a menstruációm, de azóta olyan, mint szülés előtt. Lehet, családi vonás, de anyukám is így járt a jelzőszállal. Az a nagy hátránya, hogy 5 év után műtéti úton tudják majd eltávolítani.

Sajnos más választásom nincs, mert a gyógyszert még időben abbahagytam, mert majdnem trombózisos lett a lában, az óvszerre allergiás vagyok. Ráadásul elsőre megfogantak a fiúk, de ez (kopp-kopp) véd. Bár elkeseredve olvastam, hogy emellett is estek teherbe, ill. én is olyan lánnyal szültem 1 napon, aki szintén spirállal hordta ki az egészséges kislányát.

2011. jan. 11. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!