Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A baba születése után milyen...

A baba születése után milyen módszerrel védekeztek? Van olyan, aki spirált használ?

Figyelt kérdés
Akinek spirálja van, adna nekem bővebb felvilágosítást, hogy milyen, mennyibe került, mikor hogyan helyzeték fel (menstruáció miatt kérdem) stb...
2011. jan. 10. 15:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Szia. Nem akarlak elriasztani az is lehet hogy nekem volt béna az orvosom, de nekem elmozdult és terhes lettem mellette.://// De ez állítólag nagyon ritkán fordul elő.

Amúgy 8000 ft volt receptre felírva és 6000 volt a feltétele és a mensi első napján tette fel.

2011. jan. 10. 15:35
 2/18 anonim ***** válasza:
10.000 Ft volt 1 éve, semmi bajom nincs vele, nem hormontartalmú. Hormont egyébként egy betegség miatt nem szedhetek. A menstruáció 6. napján tette fel a doki, kicsit kellemetlen, de azt nem mondhatom, hogy fájt. A dokim mondta, hogy melyik fajtát és méretet váltsam ki, recept nem kellett hozzá.
2011. jan. 10. 15:38
 3/18 anonim ***** válasza:
Nekem is van, 1 éve én nagyon szeretem, ideális fogamzásgátlás 2. szülés után. 10 körül volt és asszem 2 ezret adtam a dokinak aki feltette (nem magánrendelésen voltam, mert kisműtétnek számít) a kórházban. A mensi 2. napján kell menni. Annyira fájt kb. mint egy szülési fájás (amikor kitágítja a méhszájat). Gyorsan megvan. Ajánlanám, hogy ne menj egyedül, mert én tök rosszul lettem, szédültem és hányingerem volt, de pár óra alatt rendbejöttem. A mensi erősebb tőle, de nem vészes. Igen, én is hallottam olyat, hogy teherbe lehet esni tőle, de évente kell ellenőriztetni. Ja, és még valami, a spirál tájékoztatóján van, hogy a jelzőszál segítségével te is tudod ellenőrizni, hogy jó helyen van-, de én hiába kerestem, mert levágta a doki, állítólag azért, hogy ne vigye fel a fetőzéseket. Mi azért "vigyázunk" is az ősi módszerrel, így elég kicsi a balesetveszély.
2011. jan. 10. 15:47
 4/18 anonim ***** válasza:
Nekem Mirena hormonos spirálom van és nagyon szeretem!A menstruáció 5. napján tette fel!Viszont drága!99,9%-os megbízhatóságú
2011. jan. 10. 15:47
 5/18 anonim ***** válasza:
Nekem sem hormonos, direkt nem akartam olyat. Viszont az én dokim receptre írta. Goldlily. 7 évig jó rendszeres ellenőrzés mellett.
2011. jan. 10. 15:49
 6/18 anonim ***** válasza:

6 hónapja szültem, 5 hónapja van fenn. Goldlily arany-réz ötvözetes, nem hormonos, 14.000 ft volt, normál méretű. 6000 ért tette fel, persze előtte vizsgálat és rákszűrés volt, az is 5000, majd felhelyezés után 1 hónappal, ellenőrzés 5000 ft. Ja és magánorvos csinálta...

Menstruáció 4-5. napján helyezte fel mikor már,nem volt olyan sok... Nem fájt alig éreztem. Görcsöm utána 1 volt, de az brutális. Viszont véreztem, majdnem 1 hónapig. Azóta beállt rendesen semmi bajom nem volt vele. Nem bántam meg.

2011. jan. 10. 15:51
 7/18 anonim ***** válasza:
Első gyermekem után óvszerrel védekeztünk, mivel akartunk kistesót. A második után viszont spirált rakattam fel. Orvosa válogatja hogy mikor teszi fel (menszi alatt vagy nem). Nekem két menszi között tette fel félúton (tudod akkor lejjebb van a méhszáj), de lehet, hogy személyre szabott is, mert egy másik ismerősömnek viszont menstruáció közben tette fel ugyanez az orvos. Az viszont biztos, hogy megvárják míg újra rendesen menstruál az ember. És nálam vizsgálat is megelőzte (kenet, rákszűrés). Bár az orvosom elég alapos. Átlagban olyan 10E körül van. Felhelyezés nem fáj, csak kellemetlen. Viszont betétet vigyél mert vérezhetsz utána (csipesszel fogja meg a méhszájat és ettől előfordulhat). Majd azt követően ismét megzavarhatja a vérzésedet, esetleg felpuffadhatsz tőle, ciklus köztes barnázás/vérzés jelentkezhet. Szóval meg kell szokni. És visszahívnak ellenőrzésre is (főleg szoptatás alatt). Nehogy elmozduljon, vagy kilökődjön (hisz idegen test). Ha további kérdésed van írj privit.
2011. jan. 10. 15:53
 8/18 anonim ***** válasza:

Nekem is Mirenám van és imádom!

[link]

2011. jan. 10. 15:54
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem Goldlily-m volt, 5000 Ft-ba került, 6 hónapot sem volt fent, mikor kiderült, hogy babát várok. A spirál nem mozdult el, egyszerűen a gyermekemben volt erős az élni akarás és konkrétan letojta, hogy van még valami rajta kívül a méhemben. Én szülés után, a 6 hetes kontrollon rakattam fel, a felrakás egy kicsit kellemetlen volt, utána erősen görcsöltem pár óráig.

A barátnőmnek Minerája volt, 40eFt a spirál, 15eFt a feltétele. Ő nem lett terhes, "csak" a spirálja elmozdult, beékelődött a méh falába, műtéti úton tudták csak levenni. Közben igen erős méhgyulladása lett, meg összeszedett olyan gombát, ami nagyon szereti a spirálosokat, két hét kórház, napi 3-4 infúzióban gyulladáscsökkentő... Szumma szummárum 1 éve vették le a spirálját és e hónapban volt az első negatív lelete.

Mi a "soha többé spirál" táborát gyarapítjuk.

2011. jan. 10. 16:06
 10/18 anonim válasza:
Nekem egy rendellenesség miatt nem lehet spirált alkalmazni, így a hüvelygyűrű mellett döntöttünk. Nagyon féltem, hogy kényelmetlen lesz, vagy valami ilyesmi, de tökéletesen bevált, nagyon minimális a hormontartalma és nem is a véráramban szívódik fel, hanem egyből a nyálkahártyán.
2011. jan. 10. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!