Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Érti ezt valaki? Hasonló...

Érti ezt valaki? Hasonló élmény? Aki anyóssal laksz/laktál légy'szi' olvassd el!

Figyelt kérdés

5,5 éve vagyok házas, 8 hónapos a babám. Az első perctől együtt lakom az idős, de jó fizikai-szellemi állapotban lévő anyósommal. A terhességemig fel se tünt, hogy mennyire idegesít az anyósom. Csak akkor tudatosult a kényszerű pihenő alatt(veszélyeztetett voltam), hogy azért dolgoztam reggeltől késő estig, hogy ne kelljen találkozni vele. (21 órakor ő már lefekszik.)

Persze vannak okok, de hát hol nincs? Hetek óta azon gondolkozom, hogy tudjam ezt legyőzni. Idegesít, ha puszilgatja a lányom, idegesít, ha bent van, amikor itthon van a fia, és végre együtt lehetnénk, idegesít a segítsége is, úgy érzem tolakodik. Mi a baj velem? Úgy érzem megfulladok a jelenlététől, elhagy az erőm. Ha nincs -véletlenül - itthon akkor vagyok csak önmagam, a munkámmal is sokkal jobban haladok. Hogy tudjak ezen túl lenni? Nem tudunk elköltözni, meg a férjem akkor se akarna, ha lehetséges volna(bár az udvarláskor nem ezt beszéltük meg). Ügy érzem erre rámegy az idegrendszerem, vagy a házasságom. A dolgot most felerősíti az, hogy egy baleset miatt ki se tudok menni sétálni (egy hónapja -és -még eltart min. egy hónapig).

2011. jan. 3. 15:55
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%
13.43-as vagyok,hát neked igazából a férjeddel kéne egy jót elbeszélgetni,mert ebben a családban ő az aki az én életem befolyásolhatja,az anyós nem.de úgy látom a párod nem teljesen a párod,hanem inkább az anyja fia.esetleg albérlet,de gondlom oda meg nem szívesen fizettek.pedig csak a külön élés hozna megnyugvást.
2011. jan. 5. 17:16
 22/40 anonim ***** válasza:
100%

Az a bajod,hogy "vakon szereted" a férjedet.Feladtál érte mindent,a világ végére elmentél,összeköltöztél az anyjával,mert ő azt ígérte neked,hogy egyszer önálló otthonotok,és 3 gyereketek lesz.Ehhez képest eltelt 5,5 év ugyan ott topogtok ahol voltatok...na jó 1 gyerek jöhetett mert már 35 vagy...anyu is engedte..Akárhogy nézem becsapott téged.Vidéken a te házadban 5,5 év alatt már meg lehetne a saját otthon 3 gyerkőccel....

De az a baj,hogy te még mindig a homokba dugod a fejed,és magadnak sem ismered el,hogy valójában a férjed hibája....Ez a kérdésed is arról szól,hogy az anyósoddal van gondod és nem arról,hogy a férjeddel.Nagyon úgy tűnik,hogy nem az anyós tapad rátok (hiszen ti laktok nála,pedig volna más lehetőség),hanem a férjed képtelen leválni róla....

Ezt tisztázd magadban,aztán a férjeddel.Én valószínűnek tartom,hogy a férjed boldogtalan lenne vidéken az anyja nélkül,viszont akkor,hogy neki jó legyen cserébe te alkudj meg,és te légy boldogtalan???

2011. jan. 5. 17:47
 23/40 anonim ***** válasza:
én teljes mértékben megértelek,én ugyan nem lakok vele együtt,de itt lakik a szomszédba akkor jön-megy mikor akar,van kulcsa,sok vitát lefutottam vele a szülés óta,babám 6hós,de ha akarod ezeket megírom privibe is!engem is idgesít ha átjön,minden idegesít de sokszor nem tudom miért,jó általában baromságokat dumál,de van mikor szinte megse szólal engem mégis bosszant.Na úgyhogy ha akarsz írj privit!
2011. jan. 5. 17:56
 24/40 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek azzal a hozzászólóval, aki azt írta, hogy elsősorban a férjeddel kéne egy őszinte beszélgetést folytatni. Ugyanis ha ez a helyzet nem változik, bizony ahogy már érzed is, rámehetnek az idegeid, de szépen lassan a házasságod is. A kényszer nagy úr, régen tényleg sokan ezért éltek együtt több generációban. De ez nem jelenti azt, hogy akkor mindenhol működött! Legfeljebb az asszonyok többet tűrtek.. Ám az együttlakásból tényleg mindig akadnak gondok (szinte törvényszerűen, amiben esetleg csak a kivétel erősíti a szabályt..) Miért ne lehetne megérteni, hogy egy fiatal feleség és anya saját intim szférára vágyik, amit nem mérgez az anyós jelenléte, amit utólag olvasva még a kommenteket, meg is értek.. Viszont valóban itt a férjeddel is van egy kis bibi, neki ez így marha kényelmes, hisz az ő anyja, az ő megszokott élete, az ő karrierje.. neki ezt a felállást sokkal könnyebb elfogadni, sőt ő ezt talán hiányolná is.. Csakhogy egy házasság hosszú távon csak úgy működik, ha egyik fél sem rendeli túlságosan alá magát a másik igényeinek! Valahogy muszáj lenne kompromisszumos megoldást találni, ami nem könnyű, de mindannyiótok érdeke! Sok sikert!
2011. jan. 5. 23:00
 25/40 anonim ***** válasza:
100%
Na márpedig ha változásokat akarsz,akkor első lépésként nyugodtan tehetsz egy szemrehányást a férjednek,hogy hadd ne kelljen már benne csalódnod,mert a kapcsolatotok elején bizony nem abban maradtatok,hogy örökre anyucival maradtok.Második lépésként benyújthatsz neki egy ultimátumot egy határidővel megspékelve,hogy vagy a mama,vagy a családja.Állj a sarkadra!Soha nem fogsz tudni önálló háztartást vezetni,amíg együtt éldegéltek.A gyereknevelésbe nem szól bele?Csak szólok,hogy úgyse fogja megállni!Férjed hülye lenne elköltözni,mert ott az őt kényeztető anyukája és a máshogyan kényeztető felesége!!!Ilyen kényelemből elköltözni???Még a gyerek előtt kellett volna megtenni.Az együtt éléstől még a szomszédság is jobb egy fokkal,mert ha úgy van nem engeded be.De hogy nem tudsz beszélgetni a férjeddel,mert anyuka nem veszi észre magát???Beszéljétek ezt meg és ne hagyd magad lerázni ha boldog életet akarsz!
2011. jan. 5. 23:45
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
Én is egyetértek, itt nem anyós a fő probléma, hanem a férjed. Ha az Én férjem az anyja véleményét kérte volna ki azügyben, hogy legyen-e gyerekünk, vagy ne, már nem lenne a férjem.
2011. jan. 6. 06:37
 27/40 anonim ***** válasza:
47%
Jaj (06:37), azt elfelejtettem, hogy ha meg ilyesmit csinálna anyós, hogy kérdés nélkül beszab a szobánkba (mikor ott vagyunk náluk hétvégén, megesett, mikor még kislányom pici baba volt), na azt aztán meg végképp nem tűrném, ez megadurva, és Én nem is tűrtem, mikor először (egyben utoljára) megcsinálta. Közöltem vele, hogy amíg Mi nem nyitjuk ki az ajtót, és nem megyünk ki, addig ne merészeljen bejönni, mert baromi pipa leszek. Igazából soha nem csinálta korábban, csak akkor fordult elő, ahogy írtam, először és utoljára, mikor először mentünk pici babával hozzájuk hétvégére. Ott melegében leállítottam, és tisztáztam vele a szabályokat, és azt is, hogy mi lesz, ha nem az Én szabályaim szerint játszik.... náluk is, és otthon nálunk is. Hatott. Bár, résen kell lennem, mert a hátam mögött folyton trükközni próbál. Na most ezt egy olyan férjjel melletted, mint a Tiéd, Te nem fogod tudni véghez vinni. Úgyhogy a férjed leginkább a hunyó.
2011. jan. 6. 06:43
 28/40 A kérdező kommentje:

Látom a férjem hibáit. Sót lassan már csak azokat látom. Viszont aki azt írta nem az anyós tapad, az nagyon téved.

Van egy hétvégi házunk, Bp-től 1 óránnyira. A drága mama azt ígérte, amíg nem kell fűteni ő ott lesz. Ehhez képest összesen 2x ment el tavaly előtt nélkülünk 2, illetve 4 napra. Eleinte ha mentünk, jött ő is. Aztán kijelentettem a páromnak, ha az anyja megy én itthon maradok. Akkor azért kezdett el panaszkodni, hogy milyen rég nem volt kint. Aztán elmentek ők ketten 3 napra. A második napon összevesztek és amikor hazajöttek a férjem ellenem volt hangolva. Később mondtam a férjemnek vigye el egy hétre. Többféle ételt lefagyasztottam neki, feltöltöttük a hűtőt, kapott folyóiratokat, könyveket, van ott tévénk - 2 nap múlva hazajött a vonattal. Következő alkalommal 3,5 napot töltött ott. Kánikula volt, alig bírta a panelben és mégis hazajött.

A párom kényelméről még annyit, hogy amikor szóltam neki, hogy a cipője poros, anyuka lehsjolt és letörülgette.

Ha meghallja, hogy valamire megkérem a férjem, ugrik és ő csinálja, de értem valamit amikor tényleg szükség volna...

Hazajöttünk a korházból a kisbabával, megkértem a férjem porszívózzon, akkor jött a mama, kikapta a kezéből, mert nem jól csinálja. Császár után 5 nappal ágynemüt cseréltem, 4 rendet mostam, (mert mosni én szoktam: anyósom a saját ruháit, ágyneműjét is odagyűjtötte, pedig ért a géphez!), vécét fertőtlenítettem(ezt nem bízom másra!), pakoltam, vasaltam, és hajnali 2 volt mire zuhanyozhattam, hogy végre lefeküdjek. Vajon van még ennyire figyelmes együttlakó anyós?! Segített a férjem, bár sok gyakorlata nincs, de előzőleg már megmutattam mit, hogyan, ha hírtelen menni kell.

Nem védeni akarom a elkényeztett, puhány, manipulálható, depressziós férjemet, csak esélyt szeretnék neki, meg a lányunknak egy normális életre, de egyre inkább azt érzem nincs energiám ezt az életet, így folytatni, s talán értelme sincs.

Ja és 35 éves 3,5 évvel ezelőtt voltam.

2011. jan. 6. 12:55
 29/40 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szomorú amit írsz.Én biztos nem tudnám elviselni ép elmével ezt az állapotot.Nálunk is van elég gond,de legalább külön élünk.Férjem egyke,így mindig mi vagyunk napirenden.A kapcsolatunk elején nagyon fiatalok voltunk,de össze akartunk költözni.Anyósék persze rögtön mondták,hogy költözzek hozzájuk,mert mennyit tudnánk spórolni!Nem engedtem!Eszem ágában nem volt!Albérletben kezdtük az életünket,még ha sok kiadással is járt.Éreztem ha odaköltözök,talán soha nem kezdünk önálló életet mi ketten.Csak hagyom,hogy még azzal is tisztában legyenek,hogy egy nap hányszor megyek WC-re.Új építésű lakásba költöztünk 3 és fél év albérlet után,csak azt nem tudom,hogy miért csak 2 utcával arrébb.Messzebbre kellett volna!
2011. jan. 6. 13:30
 30/40 anonim ***** válasza:
100%

Húha, sajnálom. Nem akarok tanácsot adni...

Mi a férjemmel 30-31 évesek vagyunk, külön élünk 5 éve már, a világ legjobb dolga! Hétvégén pedig megyünk a szülőkhöz boldogan vasárnapi ebédre, hétköznap pedig beszélünk telefonon, ha eszünkbe jut valami vagy nekik.

Én biztos nem bírnám ki amit te kibírsz. Beszélj vele, ne félj! Lehet, hogy ketten is jobb lenne a kislányoddal a házadban, ahol lenne "levegő". A férjed lehet, hogy rádöbbenne, hogy vagy örökre marad ketten a mamával, vagy utánatok megy. Szerintem csak egy rossz döntést hozhatsz: ha tovább ülsz ebben a meleg kakiban.

2011. jan. 10. 17:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!