Nem ártok azzal, ha mindig felébresztem a fiamat? Vagy
hogy vészeljük át ezt az időszakot?
Figyelt kérdés
14 hónapos fiamnak eddig olyan jó napirendje volt, még 2x aludt napközben.
5-kor ébredés
8-9.30-ig délelőtti alvás
14.00-15.30-ig délutáni alvás
Fél 8-kor lefekvés
Pár napja viszont a délelőtti alvását nagyon kitolja, nem tudom letenni 9-10 óránál hamarabb. Ha ilyenkor hagyom aludni a szokásos 1,5-2 órát, akkor annyira elcsúszik a délutáni alvása is, hogy este 9 órakor még egyáltalán nem álmos. Viszont az esti 8 órás lefekvésből semmiképp nem akarok engedni, mert mi is nagyon korán fekvők vagyunk, legkésőbb 8-kor muszáj aludnia a gyereknek is. Gondolom így kezd átállni az egy alvásra, de addig is mit csináljak? Ébresszem fel 1 óra alvás után mindig, hogy kellően álmos legyen estére? De így meg soha nem alussza ki magát. Ti hogy oldottátok ezt meg?
2010. dec. 29. 11:08
1/10 anonim válasza:
Én keltettem őket mindig. Ha letelt az alvásidő, ébresztettem, ha eljött a fekvés ideje lefektettem. Olyan szépen hozzászoknak! Semmi bajunk nem volt ebből.
2010. dec. 29. 11:18
2/10 anonim válasza:
Szerintem 14 hónaposan már kb. elérkezett az az idő, amikor elegendő napközben egyszer aludnia - ezt érzi talán ő is, és azért tolja ki a lefekvési időt. Próbáld meg napról napra 5-10 percekkel eltolni a délelőtti alvásidőt, addig persze az esti lefekvés is előbb jön, de előbb-utóbb átáll arra, hogy már csak egyszer alszik egy nagyot, mondjuk 12-től 2-3 óráig. Csak az eleje kínlódás, hamar átállnak a babák.
2010. dec. 29. 11:33
3/10 anonim válasza:
Tipikus "átállási probléma" két alvásról egyre.
Mondjuk Nekem borsózik a hátam az 5 órai keléstől, még így olvasva is... :o)
Előbb utóbb az ebéd utáni egy alvásra fog átszokni, mondjuk 5 órás keléssel ez nem tudom mikor lesz. Hánykor ebédeltek?
Mert én az első gyerekemmel még úgy "cseleztem", hogy előrébb hoztam picit az ebédet, a délelőttön megpróbáltam "ébren tartani", és gyors evés után alvás. Vele úgy emlékszem legalább 2 hónapba telt, mire végleg átállt.
A másodikom meg két nap alatt átszokott. :o)
2010. dec. 29. 11:35
4/10 anonim válasza:
14 hósnak elég a napi egy alvás. A kislányom 10 hós korától egyszer alszik csak. Ebéd itán min. 2 órát. Reggel 7-kor kel, este meg 8-kor már alszik. Ne engedd lefeküdni délelőtt. Foglald le. Majd ebéd és úgy zuhan álomba hogy csak na. 3 nap alatt megszokja.
Sok sikert!
2010. dec. 29. 12:10
5/10 anonim válasza:
Délelőtt fektesd le 11-kor, ha máskor egész nap szokott 3 órát aludni, lehet most is fog annyit egyben, kb. 1-2 között fog kelni, utána este 8ra biztos hogy álmos lesz. Ha nem akarod később fektetni.
2010. dec. 29. 12:29
6/10 anonim válasza:
Ja, és én tuti nem keltegetném! Soha nem keltegettem a gyereket, legalább éjjel hadd aludja ki magát rendesen! Utolsó voltam.
2010. dec. 29. 12:29
7/10 A kérdező kommentje:
Szerintem is át akar állni 1 alvásra, csak nehéz lesz, mert reggel 5-től ebédig nem fogja kibírni. Eddig délben evett, lehet, hogy előrébb kell hozni az ebédet, és akkor mondjuk 11-től 2-ig aludna, ahogy írtátok.
2010. dec. 29. 12:51
8/10 anonim válasza:
a fiam tíz hónaposan állt át az egy alvásra.11,15-kor kapja az ebédet,utána még egy kis játék,pelenkacsere,11.45-kor átmegyünk a szobájába,iszik tejitalt,és déltől alvás 2-3-ig.este nyolctól már alszik,mondjuk ő reggel 7-8-ig.
2010. dec. 29. 13:46
9/10 anonim válasza:
Szia, szerintem is át akar állni az egy alvásra. A fiam 8 hós kora óta egyszer alszik. Hajnal 5-kor nem lehet már visszaaltatni? Adsz neki tejet a sötétben (mint egy éjszakai kelésnél régen), majd visszateszed és ott hagyod? Ha visszaszundítana még 1-2 órára, akkor utána már nem fájna neki kihagyni a 9-10 órás alvást, hanem ebéd után délben leteheted, így este 8-kor már aludni is fog. De ha nem tudod visszaaltatni, akkor szerintem se rakd le aludni délelőtt, majd ebéd után. Egy próbát megér, de szerintem 3-5 nap alatt megszokja és talán tovább is fog aludni, gondolom legnagyobb örömödre szolgálna ez a változat. Kitartást!
2010. dec. 29. 14:21
10/10 anonim válasza:
Útólsóval egyet értek, egyébként szerintem az sem tragédia, ha eleinte az alvása után ebédel. Adsz neki valami tízórait, aztán amikor felébred, megebédel. Nálunk nem egyszer volt, hogy már nem bírt ebédelni, mert bár kihúztuk időben, de a fáradtságtól csak egy két falat csúszott le. Ilyenkor gyakran négykor adtam neki az ebédre valót, amikor felkelt, semmi probléma nem volt ebből.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!